Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, December 20, 2011

Kedai Rakyat 1Malaysia


Pernah pergi Kedai Rakyat 1Malaysia?


hehehe.. dengan riak bongkak lagi bangganya saya angkat tangan sambil hidung kembang kuncup..

Saya... saya... saya pernah!


haritu lalu area Wangsa Maju terpandang signboard kedai ni. so kami yang masa tu on the way ke Wangsa Walk Mall pon singgah dengan perasaan terujaan yang melampau dan ingin tahu yang sangat tinggi seperti kanak kanak tadika.


Inilah ghupenye kedai tu..


jom masuk dalam!



Kami masuk masuk je jakun plus teruja terus tengok kebanyakkan barang yang dijual ada sticker ataupon under brand 1Malaysia.

Ice Cream.,, nyum nyumm



waaaa... teruja tak teruja tak??? *buka mata bulat bulat*


tak??? ok fine -_-"



yang penting kami tetap teruja



Paling jakun dan teruja dengan bakut yg ala ala troli ni. masuk masuk kedai tu walau tak de niat nak membeli pon kitorang usong je bakul-roli(gabungan bakul+troli) tu sehulur hilir.



Memang tak dinafikan harga kat kedai ni murah sikit berbanding harga barangan tu dipasaran dan berbanding jenama terkemuka yang lain. tapi untuk sesetengah barang je. tak semua. pembeli kena bijak menyemak dan menilai harga. supaya kita takde lah yakinnn je harga dia murah padahan brand lain jauh lebih murah.



Apapon pengalaman melawat(ceh melawat la sangat.menyemak adalah) ke Kedai Rakyat 1Malaysia ni memang menarik.


Korang ada tak benda ni kat kawasan rumah korang atau area berdekatan? sama tak barangan dia atau lain sikit? kalau ada boleh kongsikan ;)



29 comments:

.: iEyLa :. said...

hihi..kite berkongsi kedai yg sme la cmni dear..
hihi..dah namenye duk wangsa maju..murahkan??

♥cikmOt♥ said...

lum pernah p lagi...
kat sini kat kpdnhep jek ada kedai satu malaysia ni...

Fahmi Ismail said...

Rokok 1 Malaysia ada tak?? hoyeahh

azam said...

murah tapi berkualiti.....

ukur baju dgn badan sendiri kan??
tak salah beli barang murah ni....hehehehe

specky chichi said...

wahhh teruja terujaaa (sambil nyanyi lagu ella)
tmpat saye pun ade,, harga murah dlm 20 ke 30 sen la brbanding tmpat lain..

KhaiZa said...

kat sini pun ada tapi tak pernah singgah pun... lalu jer..

Suraya Aris said...

tak pernah pergi lagi kak =)

eRiNsZ said...

hihihi teruja lak tgok roti 1 msia tu hihi...

alooo sumer
jom join contest
http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

DeQWa said...

ade je kedai 1malaysia kt putrajaya nie,sebelah opis jer..tpi kecik sgt...so brg die pun sikit...
nk shopping tak bape nak berbaloi...
pg tgk/melawat beli jajan bole la..hihi

Cik FaRiZaM said...

sy pon dah melawat dah kedai ni....boleh singgah sini ---> http://afasz.blogspot.com/2011/06/kedai-rakyat-1-malaysia.html

Nurul Ainaa said...

macam nak pergi. tak pernah prgi lagi :)

KuNanGKuNanG said...

jauh nak gi...huhu

Nurul Daniel said...

nice la kdai ni..kt trgganu bnyk tp x p'nah masuk pn.hehe..

nini said...

takperna lagi jumpa kedai camni...=D

Mrs | Mr. AniK said...

huhuhu..ada kt area puchong permai...kedai kt stesen minyak caltex:]

IjenIjen said...

Baru semalam pergi :)

Aida Azryn said...

kat perlis takde lagi ah. :B

Masya said...

tak pernah pergi lagi.. tapi kalau ade area klang ni.. memang teringin sgt nak membeli brg kat kedai 1 malaysia

zuwaidah said...

yg paling tak tahan, aircond kedai ni memang sejuk giler....menggigil je masa beli barang grrrrrrrrrrrr

Miasaranajwa said...

kat sini xde pon kedai 1 malaysia . wuwuwu , sedih sedih .

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

semangatnya!!!!!!!!!!!!!!

Gadis Pantai Timur said...

kadang-kadang barang murah ni.kualiti pun kureng..byk barang 1 malaysia kena tarik balik sebab tak sampai standard..

teyhah said...

ada tp xp lg haha

aqila rahim said...

dekat kedah dh ad!
yea!!
haha. bila pergi kedai ni agkut satu family terus! jd jakun. haha
plg penting, brg dia mmg murah :)

Lady Milo said...

oh, baru tahu.. semua barang berlabel 1M

anna said...

rumah kita ada kedai ikan rakyat 1Malaysia kan kan kan....

sarahhanis said...

saya pernah lalu dekat kedai 1m nie ..kat wangsa maju ..hehe
btw ..follow lah saya ekk ..saya bru nk start berblogging nie

Mama Ema said...

ada gak...tp betul cakap elia tu..ada yg murah ada yang mahal

ZUERA said...

saya duduk wangsa maju...baru sekali pergi..memang murah lah barang2 kat sini...
terbaiklah!!!

Blog Widget by LinkWithin