Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, December 22, 2011

Novel terhebat





Suatu hari di salah sebuah bilik hostel/kolej Dato Onn 4, Uitm Machang yang sentiasa menjadi bilik persinggahan para gadis melepak dan ber-xoxo(gossip)...


Kedengaran perbualan rancak antara 3 orang gadis... yang pada asalnya mereka hanya berbual mengenai Novel Ombak Rindu dan akhirnya melalut ke tajuk dan jalan cerita novel-novel yang pernah mereka baca..




"alaa... yang cite pasal kawin kontrak tu.. yg peliknya camne lah si Syah boleh ajak org yg dia baru kenal seminggu tu kawin ek"

"haaahh..maybe sbb muka Alia tu ada iras-iras Nazirah kot. gf dia yg dah meninggal tu. yg si Alia pulak setuju sebab dia nak pakai duit 30K tu utk tolong byr rawatan sakit kawan dia. so perkahwinan pon berlaku n lama kelamaan syarat ntah kemana diorang pon muka suka sama suka"

"walaupon masing2 ego.. geram tapi best kan?"




"Taufik dan Salina yang masing-masing dah ada pasangan tapi terpaksa kahwin. mula mula duduk sebumbung pon tak sehaluan. tapi lama-lama kehadiran Zulkifli yg kerja se-office dengan Taufik menyemarakkan perasaan cemburunya. Usahalah si Taufik ni nak dapatkan cinta Salina."

"Cerita ni best sebab ada banyak part-part romantik dan menusuk jiwa gituw"

"ha'aah.. one of the best novel kot kite pernah baca!"






"cite ni pon best. pasal Razif yang jatuh cinta ngan orang gaji dia Norjihah yang pandai jaga anak-anak dia. tapi ex wife Razim yang dulu curang dengan dia last2 lumpuh kan pastu Razif terpaksa terima ex wife dia balik"

"tapi last2 dia kawin gak ngan jihah tu...novel ni best sampai ada sambungan.. novel Tak Semanis Impian.."



"haah.. yang sambungan ni sakit hati sikit baca. dah elok-elok Norjihah tu bahagia kawin ngan Razif, adik jihah lak si Seha tu kacau lak!"

"Boleh plak adik ipar syok kat abg ipar? kononnya jeles dengan layanan caring n romantik Razif kat Norjihah..eeeii.. geram jadi kat Seha tu!"


tanpa disedari lagi 4 orang gadis lain yang kebetulan berada di bilik tu pon turut dengar perbualan 3 gadis tadi. dengan muka penuh keterujaan salah seorang dari mereka pon menyampuk..


"Haaa... ni ni novel best korang baca tak? mesti penah kan.."


"Novel ape??"


"Bukit Kepong masa kita tingkatan 4 tu!"


Akhirnya satu bilik tu riuh ngan gelak tawa terpekik terlolong gadis-gadis tu...

"AHAHAHAHAAHAHAAAA... adoii... tu novel sastera sekolah dulu kan?"


"haaa'aah.. dah tu je novel yang aku pernah baca!"


Hahahaha...YAA.. kami memang sengal..





p/s: dengan perasaan penuh bangga, riak dan takburnya... saya nak bagitahu saya akhirnya dah tengok cerita Ombak Rindu ni! hehehe ;p



Elia tengah dalam proses nak upload video tutorial shawl... sabar ye menanti ;)


35 comments:

zoe said...

okay elia mmg x sbr nak tengok vid u girl!

are_lin@yu said...

ayu pun dah tengok ombak rindu..bez2..hehe

ejdeejasmi said...

PERGILAH SEPI pun best kak...try la baca...

Eyla Sulaiman said...

Novel2 yg Elia list tue mmg terbaek dr ladang.. hehehehe... but ad novel terbaru keluaran Karyaseni.. tak tahu la Elia h bc ke belum.. but serius mmg best... sgt2 ckup pakej la.. penuh dgn kasih sayang... Awak Suka Saya Tak? by Melur Jelita.. novel nie tgh hot skrg nie... try la bc klu xbc lg...

Eyla Sulaiman said...

novel yg Elia listkn kt atas tue mmg terbaek dr ladang... tp ad satu lg novel br keluaran Karyaseni.. Tajuk die Awak Suka Saya Tak? by Melur Jelita.. novel yg ckup pakej.. padat dgn kasih sayang.. mmg xmenyesal klu beli n bc... novel nie tgh hot di pasaran taw... try la bc *klu xbc lg la... :)

jaa64 said...

haaha... i like all those novels...gila kaki novel zaman sekolah duluu..hehe..btw, u looks slimmer!!tips??heehe

Aiisyah Gazali said...

cerita bicara hati sgt best.. dengar kata, novel ni nak buat drama..l xsbr nk tengok.. hehehe

Aida Azryn said...

lama aida tak layan novel. >.<

Nadhirah-chan said...

Novel Kau Yang Satu tu entah berapa trillion kali dah baca. Seronok baca camane Bella kena bunuh ekekeke ^.^

anis said...

yup2 elia...novel best yang berada dalam carta saya adelah ombak rindu,bicara hati,pergilah sayang dan 1 lagi egois

~AmyLiana86~ said...

novel2 tu mmg best giler..

Nurul Daniel said...

best2 elia..sume nvel2 tu akak dh bce dan ader dlm smpanan. b'kali2 dh bace tp x jemu2 gak...

cik gadis said...

dengan bangga saya cakap saya dah baca semua novel tu.. haha. semua best..
*first time komen.. haha

Lady Emilya said...

ha'aa kak,
ombak rindu best! x)

NHY said...

lerr.. kak elia uitm machang ke? sy dulu pernah study dekat uitm machang. tp seminggu je. kolej tdm.

CicieHawa said...

salam elia...
waa akhirnya dpt ga wat komen ye d blog elia yg femes ne...hehe...hrp dpt jdi blogger mcm elia..amin

xsngka ya elia pon minat bca novel ye...sma mcm sya..heee

Elie Lily said...

kau yang satu, memang best gila! Bicara Hati pun, da khatam byk kali pun, still nanges2! hihi

FATINHAWA said...

alahhh.tak dapat tgk ombak rindu lagiii.

novel kau yang satu tu mmg best.bace berulang kali pon tak bosan

Farah Aminallah said...

elia!!! gmbr awak yg kt bawah sekali sgt gojes okay..hihih ^^

Hassan said...

Salam Sejahtera ...
Blog yang menarik ~~~

zuwaidah said...

elia, cantik la baju merah tuuuu...

~anugerah yang terindah~ said...

k.elia...paling best la seingat sy,,,
ANDAI ITU TAKDIRNYA~~ sedih sgt...sampai sy nangis esak2x..esoknye trus amik cuti sbb sedih lg..n pas kawen..sy ttgl novel kt umah mertua..then suami bace..
dia pon tharu n ckp cerita tu wat dia jnji dia xkn wat cm dlm novel tu~~how sweet kan...tengkiu la kt penulis novel tu...

~anugerah yang terindah~ said...

k.elia...paling best la seingat sy,,,
ANDAI ITU TAKDIRNYA~~ sedih sgt...sampai sy nangis esak2x..esoknye trus amik cuti sbb sedih lg..n pas kawen..sy ttgl novel kt umah mertua..then suami bace..
dia pon tharu n ckp cerita tu wat dia jnji dia xkn wat cm dlm novel tu~~how sweet kan...tengkiu la kt penulis novel tu...

jemari menari said...

dh baca dh novel2 tu.:) mmg besttt!!
kak elia..follow my blog back ek..:)
http://delovespeak.blogspot.com

iyka syafika said...

iykaa suke sngat bace novel yang akak nyatakan di atas tu..wink3!1
jemput datang blog iykaa klau sudi.=)

iykasyafika90.blogspot.com

Halimatun Sa'adiah said...

novel2 mse zaman skola dlu, skang da x minat lak nk bace...
x saba tgk tutorial kamu..

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

Kau Yang Satu mmg best!!
Tp xsanggup klau novel 2 d buat drama @ filem..
Xdpat byg kn scene belah perut 2..huhu
eh elia penah bce Terima Kasih Kekasih x??
1 of ma fav n0vel.. :)

aimie amalina said...

aduhaiii
tu semua novel2 lame
hehehehee

besshh sumeee :))

NadiaRazali said...

semua novel tu saya dah baca. best sangat2 :)
tapi novel2 baru sekarang kurang ummph macam dulu kan?

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

hlovate, u should baca hlovate....................novel yang hlovate tulis memang terbaik.

B33HA LoV4to said...

wah!! 3 novel terawal tu beeha baca!!

yg last tu xbaca..sbb xbest..haha

tambah lagi..

MENCARI CINTA!

VCO said...

hi, I'm newbie here......

Nisa Kay said...

sukaaaaaaaa novel Kau Yang Satu.. tapi dah lama dahhhh nisa baca, masa zaman sekolah dulu. heee rase nak cari balik...

::CIK LYNN:: said...

suma bes!!! cik lynn dh bca suma except yg xsmnis impian tu...=p

Araa Eiykin said...

novel bes...ANDAI ITU TAKDIR-NYA..
TAPI dnsihat kan kak elia tak mmbaca sbbnya:terlalu sdih..

Blog Widget by LinkWithin