Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, December 4, 2011

Pendakap gigi lebih trendy sekarang!

kalau dulu dalam movie orang selalu meletakkan mereka yang pakai braces sebagai nerd atau 'geek' yg akan diban dari masuk group orang orang cool. cheerleaders, atlet sekolah, dan sekutu sekutu mereka oh sangat stereotaip! lepas tu orang tu akan duk diam diam sambil nyanyi lagu 'you belong with me' by taylor swift. huhu

tapi sekarang mereka yang pakai braces dah boleh bangga memakai pendakap gigi ni sebab sekarang braces dah cool yohh!

jom cekidaud!

selain besi yang sekarang ada dalam pelbagai bentuk, getah atau elastic ligatures yang bewarna warni tu pon dah ada dalam pelbagai bentuk yg menarik. fancy gituw


butterfly atau rerama


star/flower


hello kitty






selain bentuk2 unik, glow in the dark pon ada!

cool yoh!!


sape pakai jenis glow in d dark ni memang sedap la kalau dia suka buat prank takutkan orang dalam gelap *gelak jahat*



tetiba rindu plak nak pakai braces balik. serious rindu gile nak pakai. bukan sbb nak nampak cool ek. tapi saya memang minat tengok org yg pakai braces ni dari dulu dulutime di bangku sekolah sblm pakai braces lg. mmg saya rasa orang pakai braces ni cute sgt. sampai saya sanggup kumpul duit time kerja utk finally dapat pakai. or mungkin saya rasa begitu sbb sy tergolong dlm kumpulan mereka mereka yang tak cool?


51 comments:

KuNanGKuNanG said...

cute la benda ni...:)

❤nadiah.rahim❤ said...

elia...nadia pun pkai...sekarang ni...dah masuk 3tahun..:))...

dulu rasa mcm x best je pkai..tp bile dh lame kat gigi ni...rasa syg..xmo buang plak rase..:)

syufaa said...

waaaa. macam2 la skrg ni!
haha. nk pkai braces, tp xde sbb nk pkai. T___T

yura said...

sakit tak pakai erk

D'ya Marshmello said...

waah, bru thu ade braces design macam tu, selalu just tengok yg biase2 jer.memang style ;) teringin lak nak pakai, hehe ;P

LATEST ENTRY : Pujian Jujur Atau Plastik Semata-Mata ?

Mohd Sukur Ibrahim said...

mahal x elia kalau nak pakai braces??

Oshin said...

samela kite elia...oshin pon tengah pakai braces sekarang nih..baru masuk 2 bulan...excited kot bila tengok kaler2 kat braces nih hahaha

.::: Princess MOMOY :::. said...

elia cute
pakai ke tak pakai tetap cantik

Azza Rynna said...

nak pakai braeces tp gigi x de masalah...:(

Syabi said...

sis, berapa eh braces ni ?

Puan Gojes said...

comel nye ;) tp,sakit tak pakai ni?mmm

Maicher said...

yang glow in the dark tu arh style skali.

aww aww

Cik Yatt said...

aahahah..comel je..klu cmni..mmg rmai la yg nk pkai pndkap gigi

ila said...

hujung tahun nie bkk braces.

rase cm x nk bukak pulak.

da 3 tahun bnde nie dalam mulut.
mesti x selesa kan bile da x de.
huaa

X-klusif said...

woih..berbagai warna.!

Gadish Lollipop said...

Hoyehhh..Next apoiment nak suruh doc pasang yg glow in the dark tu.Hahaha.Tu pun kalau ada.Dengar citer,this thing tak ada kat malaysia lagi.

NiSha said...

Nisha teringin nak pakai.. tp Nisha takut la sbb kawan2 ckp nnti ade gigi kita yg doktor gigi cabut.. aiisshh berani la...

..::nuRul haziElla naJat::.. said...

bestnye..!! nak pakai..!! tapi mahal sgt.. =(

princess ayu said...

nak pakai..tapi takut muka jadi pelik hiihik

12 most dramatic pictures around the world

Cha said...

Sakit la pakai braces. nak makan susah, semuanya susah


Hehehehee =P

HazHand said...

style la jugak..huhu

Aida Azryn said...

teringin gak nak pakai braces sebenarnya.. >.<

✿ ayda sweetie luv's ✿™ said...

mahal tak ek ? nak pakai nih ?

NadyaBubble said...

whoa, oh-sem lah :D

Fuadah said...

amboi....fancy nya braces skrg ni...walau pun takda excuse nak pakai, tapi skrg dah jadi teringin kot.... : )

husna said...

http://rainbowstorylife.blogspot.com/

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

selalu rasa siapa yang pakai braces ni sangat comel

huhuhu said...

Lama tak baca post u dengan mia. Pekabo dia skng?

ad dah said...

mmg la rase macm nak pakai braces,tapi takot plk..coz ramai kngkawan cakap pakai bnda tu sakit..

miss nur mohamad said...

arghhhh... kami pon teringin sgt nak pakai!

Nur Adibah said...

Teringin sgt nk pakai tp xd duit & takut nak jumpe doc gigi. Huhu. Mcmane tu ek?

kasih said...

haha, tengah tunggu masa nak bukak je ni.. tp seriously boring bila bercakap orang asyik tengok gigi. sy xjongang, pakai sebab alignment gigi lari lps eksiden dulu je.. lepas ni mesti rindu kat gigi besi nih..

kLiPKeRt@sPiNk said...

gg sy jongang..sy patut pakai mende ni..tp..apakan daye..bkn sume mampu ..ye dak??
so...pasrah je dgn gg skang..

MamaEma said...

mahal tak kosnya

aLyFtHeGr8 said...

saye dh nak pakai next year! =)

aLyFtHeGr8 said...

saya dh nak pki next year.. =)

aLyFtHeGr8 said...
This comment has been removed by the author.
Ucu_Eyza said...

Btl tu,sape yg pakai braces,mmg akan nmpk lebih cute drpd biase,sbb akk pun tgh pakai braces gak ni,huhuhu... *tetibe?*

eydamcdaa said...

akak . . bley tak tlg suggest kan klinik mane sbb nk pakai braces jgk ! tapi stakat ni jumpa yg mhal .sume 5k n above :(

senyorita_usha said...

brape ek kak elia bayar nak buat braces?

Ana AzNuRuL said...

dulu ramai orang keji sebab cite ugly betty..melampau2 kena kutuk..tapi sekarang macam style..sebab mahal kan..kalau pakai pun orang tak buat bahan lawak dah..

cik faez said...

mau pakai braces sbb gigi jarang .. tp belum mampu lg utk masa ini . huhu

chEntA said...

wah..lawa-lawa braces sekrang ni eh..tp,tak berniat nak pakai pulak..heee..

HaNya AkU, diA daN bUsTop Uda said...

nak pakai..tapi takut ler.. ehehehehe

Putry Rel Kereta Api said...

shue da pakai 2 taun..now colour pink..hee :). striking gituh

Korean Style Online said...

macam2 la gigi pun nak d hias..huhuuh.. sekali-sekala boleh la lepak kat blog saya ye korean clothing online / korean fashion online. have a nice day...

++iezza_fizah++ said...

cantek la design dy...tp klinik yang fizah pergi tu, macam tak de je design gitu... =(

kesahyangtakpenting said...

he2 act., mmg akak rse org yg pkai braces ni kool pon..kalu dlu time blaja nmpak org2 yg pakai braces ni rse jeles je..pastu akak pon mmg ngah pakai braces skg sbb gigi x susun elok.tp akak x plak rse kool bile akak yg pkai.huuu

Fid"s said...

dulu pernah jugak jumpa doktor untuk pakai....
tapi huhu cancel
all the best

Unknown said...

Hi, im from US and Would like to know how to order and how much in US dollars.. My email boly818@gmail.com. thank u:)

Unknown said...

Hi, im from US and Would like to know how to order and how much in US dollars.. My email boly818@gmail.com. thank u:)

Blog Widget by LinkWithin