Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, November 25, 2009

Girls trip ke Mersing

Belum sempat nak sampai KL my bestfriend, Pinky dah text...

" You nanti sampai kul brape? Dah lame tak lepak ngn u ni"


Haaa... sampai camtu skali.. travel haritu i arrived around 5pm.. then lepak2 ngn my mum then around 8pm I balik ke apartment I then siap2 sebab Pinky dah otw nak amik I.. Malam tu kitrang lepak area cheras..




:: Kami agak feeling2 red indian sikit hari tu.. haa.. cam hippies pon ada::




Then the next day.. We went to jalan2 then Kak Lin ajak g balik mersing that evening. Ni la namanya planning terkejut-tergempaq.. I text my mum for permission then soon after she approved, we hit the road.

Off to Mersing. Kampung Pinky and Kak Lin. I seumur hidup belum pernah ke sana. so im looking forward to it. Jakun la xpernah g Mersing. Johor pon i g masa kecik. siap pose maut ala2 model jalanan lagi kat hotel holiday in JB. ntah ada lg ke x hotel tu..









:: Cubaan untuk pose comel gagal disitu. nampak mcm patah leher je ::





Kitorang ikot jalan lama so lambat juga sampai. dalam kul 8.30pm juga la.. but we dont mind. coz we love the views along the way.. Bukan senang nak tengok kehijauan alam semula jadi kita ni. Biasa naik bas aku bantai tidur je. Ni bile naik kereta baru la best sket kan..





Malam tu sampai je kitorang mandi dan buat apa yang patut. lepas tu kitorang keluar balik. Pinky nak bawa i merasai suasana malam kat Mersing ni dan kenalkan I pada kawan2 dia back at Mersing.




First stop, D'Rimba.. masa ni hujan rintik2 so agak kurang best la tempat ni berlecak2 bagai.. tapi kami redah jugak..





::Tu la stage dia..btol2 blkg kitorang.hawaauu ::






Its a nice place tapi yang kurengnya bila kitorang terpaksa terpekik terlolong bila nak bercakap. al-maklum la ada live stage untuk karaoke. Suara yang stock2 panggil ujan pon banyak. nyanyi tak nak kuat pulak kan.. so dari kami dok lame2 dah tanggung risiko harga hantaran kami bakal turun sebab pekak, baik kami beredar ke tempat lain yg lebih aman dan lebih mesra gossip.. haha. penting tu!




::Konon nak dok bawah pondok ni. tapi basah lak::



::Pinky n Fifi::

Last-last kitorang pilih lepak kat kedai ni yang terletak betul2 tepi pantai mersing. best je tempat ni.. sunyi dah riuh setelah kedatangan kami. huru hara jugak la.. dalam berape minit je kitorang dah bole bond with eachother. that night was full of laughter.. best sangat!!






:: Betol la, I gi mersing.. haa.. xcaye tengok atas bukit tu::


The next day pula Pinky drags me to see beaches. She knows her bff well to brought me near the beach. Cuz im so crazy over beaches..




::I suke tgk sawah tp xsuke nak g dekat. takut pacat!!::




:: Budak2 menjala.. precious ::





Sepanjang perjalanan tu Pinky bagi tour guide.. the most interesting part is this "Pig Island" atau Pulau Babi.. diorang kata sebab bentuk dia sebijik cam babi.. bukan niat ku untuk mencarot di sini ye.. xcaye cube click the pic for greater view..(tgk pulau yang kat tengah2 tu)





Diorang kate dari sini kadang2 bole nampak pulau tioman. betul ke?







Dah sampai pon kat Pantai Mersing



Ada banyak chalet cantik2 kat sini






Sebelum jalan2 perut kena isi dulu.. Dah kat tepi laut rugi la kalau xmakan seafood dia..





Pinky's favourite.


dah kenyang lunch.....












::Masa ni Pinky kate konon feeling2 Rita & Aidil.. Oppss..::








So lepas dah puas jalan2 tepi pantai, kitorang pon gerak balik umah Pinky. Sebab kak lin ada hal nak settlekan. So kitorang kena duk umah tunggu kak lin dah siap semua kerja baru leh gerak balik Kl





Siap ada pertandingan futsal pantai lagi.. wahh





Kata nak balik ni. tapi sempat lagi view permandangan Mersing ni..huhu.. ok2.. nak balik la ni..






Sementara kat rumah Pinky, I lepak2 la dengan adik2 dia..

semua girls.. so senang nak bond..






The thing we have in common..?? Camwhoring!! yeyy!!



::There she goes again with the "teleng" head::







Malam tu kitorang bertolak dari Mersing kul 7.30. sampai lebih kurang kul 12 lebih gak. I drive sebab kak Lin pening. Agak scary drive malam2 dengan hujannye and ikot jalan lama. siap ada pengalaman pelik kitorang lalui. nasib la xde apa sangat. fuhh..

4 comments:

HZQH said...

kak iya, kite pernah jumpa kat rumah kak yanna lahh.adoiiyaii..sorry tatau akak ni awek keeper terkenal.hehee

wahh rindunye dekat kak yanna... !!

Epul Azimi said...

pernah dok johor tapi mase tu kecik so takde la ingat sgt tempat dia,johor mmg best...:)

LIVERPOOL_GURL92 said...

kak eilia.....mersing nie kg sye jugak..hope kak eilia dtg lah lg..leyh lepak2.....

LIVERPOOL_GURL92 said...

kak iya...kite pon org mersing gak....t dtg lag lg yer mersing.....leyh lepak2....dh p mndi manda kt pntai lom..???

Blog Widget by LinkWithin