Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, December 17, 2012

Cerita Pre Konvo



Agaknya ada ke orang ternanti-nantikan cerita pasal pre konvo ni? 
tak kesah la ada ke takde ke yang penting nak update jugak pasal ni.
untuk konvo haritu memang persiapan semua last minute. and when i said last minute, it means petang tu nak gerak pi Shah Alam baru tergagau-gagau nak cari baju kasut semua la.

kami gerak ke Shah Alam sehari sebelum sebab nak stay hotel kat sana satu malam.



baju untuk konvo kite(ececeh berkite-kite pula fefeeling bebudak sekali sekala) beli yang biasa je. mungkin ramai yang ingat mahal tapi sebenarnya tak pon. hehe. kite beli kat Carefour Wangsa Maju je. harga dalam RM 150++ tak ingat sangat berapa beli haritu. kehkehkeh. faktor usia maapkan lah yekk? ;p




kasut ni ramai yang puji lawa. sememangpun lawa. tapi rasanya sekali pakai kot. sebab masa konvo haritu pakai oh mak aii sakitnya kaki. cantek cantek dah. nilah kelemahanku dengan kasut jenis bertutup depan ni. haaaa.. kenapa? 
dah nama pon jejari runcing. jari tangan panjang macam pontianak, haruslah jari kaki pon panjang menjulor. so bila pakai kasut jenis depan bertutup mcm pump shoes ni mmg la seksa sikit. abes melecet. kalau sesapa perasan saya naik pentas tu jalan pelik tu sebab kasut nilah haah. saje amik kasut one size bigger sbb xnak bagi ketat dpn tp lain lak jadinya. dah la depan sakit pasti saiz besar. pakai lak stokin. jalan naik pentas kaki dh terkeluar2 bila jalan. bayangkanlah macam mana anak or adik korang jalan pakai kasut mak yg besar tu. camtulah.. adoiiiyaaiii.. nasib harga kasut tak mahal sangat. kebetulan beli tu ada sale. harga below RM100. beli kat KL Festival City Mall.



hotel yang kitorang duduk sangat best. dan sebab sangat bestlah nanti nak kena buat entry lain pasal hotel tempat kami menginap ni. heee.. tunggu



sebelum gerak pergi Shah Alam tu jumpa la nenek ku dulu. Tokmama. patutnya dia dengan Mak yang masuk dewan tengok saya amik sijil tapi Tokmama takut dia tak larat tunggu lama so she decided not to come. haritu awai awal semangat gile nak ikot tengok cucu dia konvo. dia semangat gila nak pergi. last2 cancel tp takpe la kesian gak orang tua2 nak gi tempat sesak kan..

so sebabkan dia tak dapat tengok saya amik sijil Diploma atas pentas, sempatlah pakai jubah konvo depan dia dan amik gambar. puaslah hati orang tua tu. hee.. pastu masa nak gerak tu nampak dia lambai-lambai sambil air mata bergelenang. yela.. comel je Tokmama ni tau. nanges-nanges masa kite nak gi Shah Alam dah macam nak hantar kite study obersee plak ;p




si adik kecik ni pon nak bergambar jugak sebab dia pun tak dapat pergi. ada training bola apetah. haa si kecik ni dah nak sama tinggi dah dengan akak ni. hee.. padahal dah lebih tinggi dari aku dah.. cett!

k lah thats all for now. update more later.

XOXO bye..!


4 comments:

cik nur said...

baju tuh lawa la elia harga pun ok la sesuai design baju tuh nice :)

Eeda Rahman said...

akak sukela kasut tu dik..cantik...

Darling Aween said...

Mesti hotel yang boleh pilih bilikjenis hello kitty and so on tu kan? :)

Darling Aween said...

Mesti hotel yang boleh pilih bilikjenis hello kitty and so on tu kan? :)

Blog Widget by LinkWithin