Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, December 30, 2012

Jonker walk


Haritu awal-awal sem kat melaka ni sempat jap switch off mode student then turn on mode tourist. lagi-lagi bila kitorang ada tetamu, which is Nurul who came to Melaka for a visit. so kami pon bawa dia gi tempat tarikan pelancong dan pelengcong seperti kami iaitu di Jonker walk. 



Jonker Walk ni tak macam any other night bazaar. its have some sort of historical and craft elements in it. kat Jonker walk ni ada jual macam macam benda dari makanan, pakaian, kraftangan, barangan antik dan macam tagline Astro, Macam-Macam Adaaa...


banyak juga benda-benda comel lotey ciut miut yang dijual kat sini.. boleh cuci-cuci mata. tengok barang ye bukan orang. haishh jangan pikir lain ye *wink*




Jonker walk ni dibuka dan penuh sesak during every weekend, school and public holidays especially.


pets pon ada tau! ololooo.. tiuutttnye.. kucikucii..



kepada yang nak try test public speaking skills boleh naik atas pentas tu. kalau time opera ca ya nun alip takde buat persembahan la ;p



Nurul (pelancong) with me(pelengcong)



jonker walk ni located near the melaka river. kalau naik Melaka River Cruise boleh nampak. 


lepas gi jalan-jalan kami dah lapar pastu apa lagi pekena asam pedas clapot yang femes kat sini..



diorang makan senyap tak keluar suara. huk tidak hak pon tidak. dah licin pinggan baru la dengar suara sumbang mereka ni. and the first word that came out of their mouth was "perghh.. terbaik asam pedas dia!" huhu


and these are all the things i bought at Jonker Walk :



Hp cover


botol air yang boleh lipat2. beli 3 rm10 siap boleh bagi kawan sorang satu.


and also my passport cover. gedik. dah ada cover LV nak ltk gak Hello Kitty lagi kat dalam. 


disebabkan tak dapat memiliki Note Pink, terpaksa beli cover pink. huhu. baru matching.. heee


this pink cute trainee chopstick only cost me around rm10 i guess. xingat sgt berapa harga dia ;p

couldn't resist to buy cuz it too cute!!



9 Surat Layang:

Diya Sesame said...

jom join :)
http://diyasesame.blogspot.com/2012/12/segmen-free-gifs-from-diya-sesame.html

Ratu Cinta said...

ditag :)

Ratu Cinta said...

ditag :) http://duniajambu.blogspot.com

Nadya Bubble said...

Suka sangat pergi jonker Walk ni :D

Qurratul Aini said...

kak, casing tu dgn chopstik tu rilakkuma !!!! saya mmg peminat tegar rilakkuma !!yuhuu

Cha said...

Cute nye camera!! Where did you buy it? :3

lynn kamarul said...

akak br ke melaka jugak last week .. elia sgt comel skrg.. dats d real muslimah to be

Leen her said...

mahal lo chopstick tu..kat diy bru brp rm je..bnda yg sama sis!niway sis org melaka ke?

follow me

herdiaryoflife.blogspot.com

cik beLLanan said...

comelnyaaa brg2 tu ! gi melaka xpenah sempat nak jalan kat jonker walk. haish

Blog Widget by LinkWithin