Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, December 12, 2012

Tips tampil jelita bergaya dengan AISKRIM!!



As you all know I baru lepas konvo haritu for my Diploma. Setelah 3 tahun bertungkus lumus mentelaah dan merantau di negeri orang..ececehhh.. akhirnya Alhamdulillah selesai juga Diploma. 

walaupon masa nak konvo tu tengah sibuk dengan kelas, assignments dan kuiz untuk program degree yang saya tengah amik ni (sampai tak sempat nak buat persiapan baju kasut semua). namun sebaik je setel semua tu memang rasa lega sangat sebab dapat cuti untuk hadiri raptai dan direct cuti seminggu terus sampai hari convocation tu. 

jadi bila dah dapat segulung (walaupun dah tak bergulung) diploma, rasa puas dan lega. 

soooo.... haruslah kita reward ourself for the accomplishment of the certificate! more than a pat on the back, and when it comes to rewarding myself semestinya its time to indulge!!

and when i say indulge.. of course its with no other than La Cremeria ice cream!!
sebut pun dah boleh terbayang dan bila terbayang mulalah nak melelehhh... 

sluurppp.. sedut balik air liur tu ;p 


having an ice cream is not just about having a dessert. it is a pampering ritual. dont you agree with me?



other than buying and getting yourself new and nice clothes to wear on your graduation day, pair it with matching plus gorgeous heels, what goes well with your new trendy shawl or hijab, your choice of ice cream should reflects your good sense of style too. 


these are some of the presents i received from my love ones for my graduation and nampak tak that 2 huge containers of Le Cremeria Ice cream that i got as a reward to be enjoyed with my family and friends after the convocation celebration that night??? memang syok oh makan ais krim yang creamy and smooth texture depan tv makan ramai-ramai ..nikmat seyhhhh..


hee.. memeleh tak tengok?? hee... saje nak bagi jeles..

alaaa.. mesti ramai kan yang suka makan ais krim ni? benda sedap dan terbaik mesti kena cuba juga. bagi yang tak pernah rasa tu memang rugi cubalah rasa mesti tak menyesal punya.

ehh.. cuba korang like page/apps Le Cremeria dekat facebook.


sebab ada this new contest yang menawarkan hadiah best2.

cara nak join :


1. Login to facebook, be a fan of La Cremeria facebook fanpage, Install the La Bella fb application.



2. mulakan dengan pilih flavor kegemaran anda dan dengan itu anda akan dapat dress, shoes, accessories dan hairband/hijab for every flavour.



3. lepas dah select flavour, korang akan dapat free 3 frame, props, dan font styles. users can customize the design of the look book in the canvas screen. 



4. kalau nak lebih props, frames atau fonts, korang boleh unlock the additional items by keying in the Proof of purchase(POP) code from actual Le Cremeria products.   Each 10 Indulgence point unlock 1 item. The LA CREMERIA 1.25L unlocks 15 items where else LA CREMERIA 500ml unlocks 5 items


*     korang kena submit design yang telah dibuat tu. Upon approval design korang tu akan di-upload into the virtual La Bella magazine



kalau tak faham boleh tengok video tutorial yang disediakan. serious rugi kalau tak join sebab hadiah dia memang terbaik. nak tau apa hadiah yang menanti korang?

There will be 7 main winners in the contest. The best designed look-book from each flavour will win the exact ensemble. Contoh la korang design the best Hazelnut Ganache look book, korang akan menang the Hazelnut Ganache dress, shoes and accessories. paham tak? sape tak nak weyh?! boleh tambahkan koleksi pakaian gojes korang yang sedia ada tuu..


Kalau tak dapat top 7 pon takpe sebab there are 10 consolation prizes given to 10 different individuals who have submitted the most POP-codes. Each of these winners will receive 4 X LA CREMERIA Ice cream per month, for 12 months. Stok ais krim selama setahun. Ko mampu?


6 comments:

Muhammad Zul Fahmi said...

assalamualaikum, saya sedang mencari kawan-kawan blogger. kalau sudi,datanglah ke blog saya dan jadi salah satu follower.ini linknnya

http://www.ismifahmi.blogspot.com/

Mira Amirudin said...

yummy... panas2 ni tengok ais krim,diri sendiri pun melting jugak..hahaha by the way congrats!

Elia Si Jejariruncing said...

Insyallah ada kesempatan sy jenguk ye

yangbaik said...

La... cremeria memang sedap!!!
tapi aye tak pandai nak berfesyen... so makan jer lah ekk

Maria Dolores Lopez Godoy said...

Wow is very interesting your blog and very beautiful, congratulations. Kisses from Spain.

http://redecoratelg.blogspot.com.es/

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Blog Widget by LinkWithin