Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, May 28, 2009

Jakarta Part 1 : Airport ke Bandara

The journey begins...

Di Kuala Lumpur



~*On our ways to KLIA*~



Andak Pinky drove us to airport.
Laju giler mamat ni bawak.. dh lambat
flights pukul 4.15. kul 2.30 baru kua umah
ye la lps semayang jumaat



Muka jakun naik tren tah ape name
yang bawa kita dari terminal ke
another terminal for international flights.



Oleh kerana terlalu jakun aku pon snap la
beberapa keping gmbar walaupon ada
rase sedikit gayat bile pandang bawah.



Walaupun kami terkejar2 ala jogathon sekolah
namun sentiasa sempat camwhoring before naik flights.
Nasib Andak Pinky sporting! hehe =D



Ni la Aeroplane kami (wahh..semangat spelling penuh)!!
Plane ni sebiru mata palsu saya..auuww~!!

Perkara yang berlaku di KLIA

Elia and pinky kalau dh bergabung tenaga memang leh riuh satu tempat tu..
kalau dh jumpa tu orang sekeliling kitorg dh tak peduli.
Perangai kadang2 kalau bebudak

Masa nak g tempat departure ktorg kene lalui inspection.
Lalu dlm kotak yang detect besi tu la..

Pinky masuk dulu.
teett teett teett..
menatang kotak ajaib tu berbunyi.
then pinky kne tanggalkan jam dia
lps scan lagi skali baru clear.

turn Elia lak

Dup dap.. dup dap

*clear*

wahh.. selamat aku.. tak bunyi langsung

Then pinky tanye kat kakak polis yang jaga kt situ

"Kak, menatang ni tak detect besi kat gigi dia ke? Dia pakai braces tau kak"

aku pon tanpa diminta terus menyampuk

"mungkin braces aku ni dia pakai besi tiruan tak? ye ke kak?"

Akak polis tu muke dia terus jadi merah dan serta merta dia
palingkan muka ke belakang
aku ingat dia nk buat ape rupenya gelak..
leh nampak bahu dia bergerak2 tanda dia tgh ketawa
konon cover taknak orang perasan dia gelak..
nape jadi polis xleh gelak ke??

musykil aku... namun soalan kami tetap tidak berjawab

Dalam Flights


Sorry takde gmbar.. masa ni terlupa nak amik gmbar dlm plane
tp perlu ke?? xpe nnti balik ingatkn i amik pic dlm plane byk2 k?huhu


Di Bandara(airport) Jakarta




Disebabkan kami semua berlari cam tak cukup tanah
sebab xnk beratuh pjg kat imigresen,
begini la hasil pic yang diambil. Gegar~!!

Gile daring amik gmbar smbil berlari.. hehe!



Disebabkan ramai yang tak mandi sebelum naik flights,
pihak management airport kat jakarta ni wajibkan semua
penumpang yg smpai untuk dimandikan sorg demi sorg..
haha! xla tipu je...

Ni for health reason.. semua penumpang kena spray satu
badan before keluar untuk mengelakkan virus H1N1
merebak ke negara mereka.
Until now jakarta clear from that virus.

Nape Malaysia xbuat cam tu jugak ye?? hurmm..



Giliran Pinky disembur perfume idaman..
Guess, Gucci, Dior?? haha!



Adoi.. aku pon insaf skjap bile dpt rasekan cmni
rupanya perasaan nyamuk bile disembur..
eh, tapi nyamuk gigit org.. i xgigit..
Maka bole la spray nyamuk..


Tadaaa... ini la bandaranye~!!
agak classic la kn..
Tapi masa ni mula la aku berangan cam ala2 cite
Eiffel Im in Love, Ada Apa Dengan Cinta n mcm2 lg movie
endon yang ada scene kat airport ni..

wah.. nostalgia.. eh, aku lak yg feeling ni pehal?? excited babe!!



Tanpa melepaskan peluang kami pon mengabadikan
kenangan tu ngn berposing..
padahal stiap masa pon nak posing knn.. siot je...



Haa.. yuk ambillin foto depan KFC.. Seru dehh!!



Muka happy je baru sampai..



Muka still happy walau dah 20minit tunggu org nak jemput kami..
Layan lak tengok iklan kat tv sni..
siap practise ngomong indonesia lagi from iklan2 kt sne..
teknik pembelajaran tak formal tu.. hohoho



Ni muka dah ketat setelah hampir sejam tunggu.. sabar2..

1 comment:

wanieybintang said...

best2. nk gambar lg. :P

Blog Widget by LinkWithin