Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, October 9, 2009

Finally, dapat jugak




Semalam sedang aku dok study, ceh. nak mention jugak-jugak ni..haha..
tetiba henpon ku berbunyi. *ada text message*

"Hadiah camera dah beli"

haa.. kalau nak tau ayahda ku ni memang stok message macam telegram. ayat 2-3 patah je. kadang2 aku text dia penuh2 satu page, dia balas. "K" je.. buat lenguh jejariruncing aku ni je menaip panjang2.



:: Daddy's girls ::

Ok2 back to the story, actually memang dah lama aku minta pada ayahanda camera ni as my birthday present. Bila birthday aku? 18 MAY.. haa.. semua pakat2 tulis kat reminder tau..

So dari bulan 5 lepas la aku menanti dengan penuh sabar akan hadiah aku ni.. bukan apa, ayahanda kata nak dahulukan benda lain yang lebih penting dulu macam perbelanjaan aku nak masuk belajar, puasa n raya lagi..

Sebaik dapat berita gembira tu aku dengan rakusnya reply dengan menanyakan mengenai jenis, model no, and mcm2 lagi pasal camera tu.. perasaan ingintahu membuak2 nie!

Malangnya camera tu sekarang ada kat Abah di KL. Aku sekarang kt Kelantan. Ayahanda pulak dah nak berangkat ke Australia Sabtu ni sampai bulan depan atas urusan kerja.




Adoi.. nampak gayanya kena tunggu sampai cuti sem ni la baru dapat merasa pakai camera aku ni.. xpe.. 5 bulan boleh sabar, xkan sebulan lagi xleh kot??


Sementara tu aku dengan rakusnya google model camera ni sbb nak tau camne rupanya.



:: Not bad la kan korang?? 12 megapixel. Thanks Abah!! ::



Capture amazing digital images with the click of a button. The compact Cyber-shot® DSC-W190/R digital camera is the perfect choice for entry-level digital photographers. Packed with easy-to-use features, the W190 includes Smile Shutter™ technology to capture a smile the moment it happens and Face Detection technology which captures faces naturally. There's also a 12.1 megapixel image sensor, 3x optical zoom and High Sensitivity ISO 3200 for low-light shooting. Compose, review and share your pictures on the large 2.7" LCD. Plus, a beginner-friendly, on-screen Function Guide helps navigate through various menus and settings.

Untuk lebih info pasal camera Cyber-shot DSC-W190 ni, sila klik SINI




Sementara tu kite acah2 amik gmbar pakai cam ni la..

"lets play pretend!" bak kata Nana

Say cheeesee.... klik2!! =p

5 comments:

awall udinn'ALFIE'starr said...

bley camwhoring secara melampau lah yek dpt camera nnt...as a blogger perlu ada kamera kot..tiap2 entry kna ada gambar baru chantek...bkn mcm diriku...haha

chipsmore said...

nak camera jugakkkkk,,,klik iklan nuffnang anda... :)

Liyana said...

sama model ngan camera saya..
best sangat...gambar cantik...clear, terang..
cane pun, sony mmg best cz saya dah ada 2 camera sony..

cik ian@aH Lian~ said...

uhuk2...
cik ian nyer 8.1 megapiksel jer.
neh mahu semua liang roma di muka
nampak neh...hehehee

congrates dear!

p/s:pesan kat ayahanda ole2 dr Aussie~hak hak

acap said...

syok weh..
huhuh

Blog Widget by LinkWithin