Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, October 15, 2009

Perlukah dipertikaikan?



"Ada CTU ke arini?"

" Kak ya pakai tudung ke sekarang ni??"

"Ni pakai terus ke on-off je?"

"Nape tetibe pakai tudung lak ni?"

"Kak ya tak rasa macam hipokrit ke pakai tudung ni?"

"Bile nak buka je tudung tu?"

"Sejak bila decide nak pakai tudung ni?"


Arrrrgghh... tension taukk..

Aku faham korang pelik bila tetibe nampak aku yang sentiasa free hair ni tetiba bertudung..

Yes. memang aku hanya pakai time kelas je.. perlu ke dipertikaikan?

Just because aku tak start bertudung masa bulan Ramadhan haritu, ramai yang pelik la.

Ok. aku perasan mmg dah jadi trend kat Uitm Machang yg freehair bertudung sepanjang bulan puasa. Then habis bulan puasa je hilang tudung tu.. pakai tudung hormat bulan puasa..OK, no offends. So, nape perlu pertikaikan bila aku pakai tudung bulan Syawal?

Let me explain... Aku teringin and terpanggil untuk bertudung ni bila nak start puasa enam.
Aku tetibe teringin sangat2 nak rasa nikmatnya bertudung ni. Seronok dan rasa sesuatu yang sukar aku nak explain. tapi aku akui. aku masih belum bersedia nak bertudung terus. Insyaallah i will one day. when the time comes, i akan pakai dengan sempurna. amalan juga kena sempurna. Kalau setakat bertudung je tapi amalan lain xlengkap pon xde makna juga.

Tapi, yang aku xfaham nape ramai yang nak pertikaikan soal bertudung ni?? Jahil ke apa aku buat ni??

6 comments:

awall udinn'ALFIE'starr said...

ooo biasala mulut tempayan boley tutup mulut org bley tutop pakai tangan jek..haha..to its nice lo..keep on if u feel comfy though

ikinikiki said...

xde pe yg nk dipertikaikan...dorg jelez sbb kmu lgi comel ble pki tdg..ahaks3

mun-e said...

manisnya elia bertudung :)

KePOMPOM said...

kawan akak dari on-off bole pakai full time lepas try-try selama bbrapa lama. takpe la, take your time. ill pray for you. ;)

Marya Hana . said...

ala. suke hati masing2 la.
bukan nye hipokrit..
tapi ikot keadaan la kan..
asalkan pakai tdg tapi x buat pekare
yg bukan2 suda le..
2 hak masing2..
kecoh la org macam 2..:)
bukannye nak pakai tdg mase CTU je..

paraxixth said...

gua kadang2 pakai pakaian..kadang bogel..hipokrik jua kadang2.tapi gua nak mandi. terpkasa la..

klik nuffnang lu

Blog Widget by LinkWithin