Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, October 31, 2009

Bila genggaman tangan dililinkan

Last month I dengan Incik Apex kamu telah ke Parkson.

Setelah digoda-domba oleh abe klate yg terer cakap cina tu, kami pun buat la menatang wax tangan ni. sorry, I pon xpasti apa nama menatang ni. tau buat je.hihi

Orang itu sangat pandai mengetuk poket laki I ni. dari nak buat yang simple je, abe tu ayat2 terus dia setuju buat yang solid wax+ tapak+ colour. Malangnya I pun xpasti berapa harga dia. Bila tanya Incik apex..

"Berape benda tu you??"

"Satu je"
ishkk...




Ni masa buat haritu. But bila i bawa balik simpan kat loker je. Menatang ni jadi bergelembung and kelihatan cacat je. Bila mengadu kat Incik Apex, dia kata nanti bawa benda tu suh orang tu ganti. Sebab abe tu dah bagi guarantee setahun, kalau rosak leh hantar fix balik.



So kami pon g la Parkson hantar menatang tu kat abe tuh..




Abe tu kata benda ni biasa jadi. sebab i simpan kat dalam loker. so wap panas tu buat benda tu mengelembung. oh ok salah saya la tu. hehe. Mula2 abe tu nak fix je wax tu. tapi maybe dia rasa keceh dia suh kami buat baru la. FOC. yeay.. cheq suka~!!




perlu ke muka i teruja begitu sekali?





Mula2 dia rendamkan tangan kami dalam baldi merah tu yang berisi air ais. Sejuk gile babe!
Lepas tu rendam dalam wax cair yang panas lak. Kaedah ni diulang dalam 3 kali then dia biarkan kering wax tu. then dia tanggalkan dari tangan kami.




"Sebelum buka amik gambar dulu".. amboi pandainya abe ni..




Yeay! saya berjaya melepaskan diri dari gengaman maut ni..hahaks!




YanaMic and Bella Bellon teruja tengok proses waxing ni





Lepas dah tanggal dari tangan, Abe tu masukkan cebisan-cebisan lilin kat dalam wax tangan tu. Bagi penuh dan mampat. Ternganga Fie tengok yee..






Lepas tu dia rendamkan menatang tu dalam larutan wax panas selapis then dia rendam balik dalam baldi berisi ais tu.







Sementara menunggu abe tu siapkan menatang tu kite snap pic. Incik apex on phone pon sempat lagi yee.



Last time I pilih colour pink. This time i kasi Incik apex pilih colour. adil dan saksama kan?




So blue it is. kredit tu kain balik roomateku buat background.haha!

8 comments:

ikinikiki said...

waaahhh...so sweet..i nk bwat jgakla..
tpi i xde pakwe...
nk bwat ngan spe ek....
kne cri skandal ni nampaknya...
hik3..

mermed said...

elia...! sy pon ade..bf pon bt kt kb..dye org besut...tp, juz tgn dye..dye bg tyme syg nk p indonesia...wrna fink..hikzzzz....>mode:teruja<..hehehe...

mermed said...

elia...! sy pon ade..bf pon bt kt kb..dye org besut...tp, juz tgn dye..dye bg tyme syg nk p indonesia...wrna fink..hikzzzz....>mode:teruja<..hehehe...

anisizatyA.J said...

waaaaaaaaa! macam tu ke dorng buat..i pernah je nampak mende ni kat shopping mall. menarik gila! hehe

hasfyeirah said...

wow...sweet sgt!
kat ne nak wat 2? full adress bnd 2? nak wat jgk!

aMyErInAiMiE said...

laa...baru nk soh korg dtg wt kt bkt tinggi ni!!haha..xpe2..nnt dt!i am still teruja ngn tmpt ni sbbnye...wpun nk tmuntah tgk bkt tinggi ni.hahha

Miss Anis said...

anis da pnah buat tp da hancur da....

QuEeNzZ oF MeAn..... said...

hai cik jejari runcing...
best btul bce yr entry...
cntik tgk lilin yg u all wat tu...
btw,i think i knal mamat yg wat tgn lilin tu..hehe,

Blog Widget by LinkWithin