Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, February 3, 2012

Pengalaman On-Air di Kelantan FM


Awal bulan lepas pada tarikh 5 Januari 2012, saya dijemput untuk menghadirkan diri sebagai tetamu jemputan di radio Kelantan.Fm. Pada mulanya saya tak tahu pon apa tajuk yang bakal dibincangkan pada sesi tu. sepatutnya saya datang seminggu sebelum tu tapi sebab masa tu ada kat KL jadi terpaksa tangguh. kebetulan pula minggu yang saya setuju nak ditemuramah tu diorang kata tu minggu bola. so nak tak nak terpaksa lah join. sebab takkan nak tangguh lagi pula appointment tu kan..


They've promised to make it strictly professional and didn't involves any personal questions. so i agreed and as promised, they kept their words.

Memang seronok lah first time berada di dalam konti radio dan dapat melihat dan mendengar sendiri bagaimana DJ mengoperasikan rancangan radio.





radio KelantanFm ni boleh didengar di frequency 102.9 & 97.3 di Kelantan. Boleh juga di dengar di laman web rasmi mereka -www.kelantanfm.gov.my




Lebih kurang 2 jam jugak saya keudara. Pada awal slot tu saya diminta buat sketsa sikit pasal nak pergi ke stadium tengok bola. then terus kepada sesi soal jawab antara DJ dengan saya. lepas tu dapat lak komen dr pendengar yang nak saya cakap banyak sikit, jadi DJ tu suruh saya jawab panggilan dan soal mereka tentang pendapat dan ramalan keputusan match.

Mula-mula memang nerbes tak hengatlah.. dan ramai yang komen suara saya kedengaran "bergetar".. nampak sangat nervous.. lama kelamaan syok pulak. perasaan makin tenang, gemuruh makin kurang dan makin semangat. :)

Ini pastinya pengalaman yang tak dapat dilupakan dan saya sangat berterima kasih kepada pihak stesen radio Kelantan.FM dan RTM kerana sudi menjemput saya..:)




btw, im wearing OHB's Inas Sports Hijjab yang sangat super selesa dan sesuai dipakai untuk bersukan dan juga kasual.

19 Surat Layang:

My Family So Sweet said...

wau...bestnya. I'm happy 4 u.

Cik FaRiZaM said...

wahhh hebat la di temu ramah. biasa la nerves tu mesti ada . mula2 je kan..pastu ok la.

mysara said...

wah bestnyer..
insyALLAH kalu ada rzki mana tau leh jadi DJ plak..hehe

laskar pelangi said...

waaaa:)
cantik:)

cik ziqa said...

wahhh. DJ wanna be la after ni :D

ked said...

kecek klate ko sis elia mase tuh? hehe

Chekgu Azrine said...

chomel je elia... seyes.. jangan kurus sangat ye sis.. tak lawa nanti.. hehehe

mimey eidah (owner fida story) said...

wahh bestnya

Eema Eshya said...

syokk

Cahaya Qaseh said...

wah, best2.. dpt pengalaman on air.. n tudung tu nmpk sgt cntik.. ^^,

psst; ade yg ckp elia da kawin.. betul ke??

Sis-Lin said...

Waaa tahniah ye Elia..
Bertuahnyaa badan..klu sis tu mau2 dh gigil asyik terkucil..hehehehe

Qhaifa Nur said...

satu pengalaman yang indah...

nadzirah sofia said...

cayalah...da siap masuk konti ni...

Hidayah Maznan said...

wahhhh, bestnya on air! I'm happy 4 u..elia cantik la :)) i'm a new blogger..dah follow elia <3

http://stereohearts90.blogspot.com

sue perbs.. said...

cayalah.. tpi tk dpt dngr pulak

CeriterakuHikayatkuDongengku ^_^ said...

bestnye kak elia dapat masuk konti
:)
jadi orang yang peymez nanti...
:)

fRaMe+LenSeS said...

pengalaman yang paling best. teringin juga. ehh ada tak sesapa nak ajak nadh wat cam cik boss. ehehe. jeleshh nih. :D

Aida Azryn said...

wow! ni jelez ni. :P

Fid"s said...

saya tak tahu saya ada bakat tak jadik DJ.
lidah jenis keras mcm batu manyak tersasul

Blog Widget by LinkWithin