Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, February 17, 2012

Selamat Pengantin Baru Kakak!




:: Kakak and Me ::


Entri ni agak terlewat beberapa hari. almaklumlah saya busy sikit kebelakangan ni.

Entri kali ni khas buat Nurul Ezzati atau lebih mesra dikenali sebagai "kakak" dikalangan ahli keluarganya.


Dear Kakak, agak terkejut juga bila baru-baru ni kak ya dapat panggilan dari kakak. yelah berbulan bulan juga kita macam lost contact kan. agak terharu jugaklah bila kak ya diberitahu kakak and adik-adik yang lain masih ikuti perkembangan kak ya despite all the things that had happened. hehe. malu pulaks i rase bila korang baca blog kak ya yang tak seberapa ni. -_-"


::Kakak, Pok Dik and Me::

Memang tak sangka walau dah lama tak jumpa dan contact korang still ingat kat kak ya yg ntah hape hape ni*tutup muka*. paling terharu bila korang cakap "walau apapon terjadi kitorang tetap sayang kak ya.Kak Ya tetap Kak ya. Kak Ya tetap kat hati kami. yelah kite dah kenal lama kan. dekat 3 tahun dah".. hee..ecceccehh.. pandai ek korang bodek akak korang nie? dah naik kembang dan montot ni ;p


"Kak Ya sombong ek sekarang ni. dah taknak dah jumpa kitorang kat KB ni. ada masa tu datang la lawat kitorang kat sini. lama tak bawa kak ya round-round kampung naik motor. setiap kali kitorang lalu kedai jambu alik kampong tu teringat kat kak ya. takde dah la orang nak belanja kitorang jambu petang-petang" ujar Rina


adoii la adik-adikku sayang. bukannya kak ya tak nak lawat korang. lupakan korang jauh sekali. cuma sekarang ni payah sikit sebab sem ni kan sem akhir bagi kak ya kat uitm Machang ni. Sem ni lak kak ya malas bawa kereta datang Kelantan. saje tinggalkan je kat KL. tu yang leceh tu nak datang KB kena sewa kereta. Kalau dulu takpelah kan..



:: Alang, Kakak, Pok Dik n Me ::

Cepat betul masa berlalu. dah dekat 3 tahun dah kite kenal kan? dari kakak sekolah menengah lagi, pok dik baru masuk tadika dan alang pon sek rendah lagi. now kakak dah nak kawin. bukan nak kawin. dah kawin dah pon (10hb Feb baru baru ni)! dah besar dah korang ek? gilelah!




Ingat tak lagi dulu kak ya bawa korang gi jalan jalan kat PCB? kite makan seafood tepi pantai ramai ramai then amik gambar banyak-banyak. banyak kali Kakak dan Rina minta gambar tu tapi kak ya tak sempat nak gi cuci. sorry sesangat tau. so untuk korang, kak ya sertakan antara gambar gambar yang kita ambil haritu buat tatapan dan kenangan bersama.










Lepas gi pantai PCB tu on the way nak balik tu kita gi KB Mall lak. Kakak cakap yang kakak tak pernah lagi dapat jalan-jalan kat sana so Kak Ya pon bawalah adik-adik kesayangan hamba ni. sakan korang kan dapat jalan jalan? berjalan sambil berdating lak tu. nasiblah aku ni sporting. layankanlah aje.


Bukan main seronok lagi korang main game kat tingkat atas tu. mula-mula main amik gambar kat photo booth tu pastu beli token main game dalam store tu. kite conquer tempat tu macam budak budak lak kan? hehehe. padahal semua dah besor panjang. kak ya korang ni even yang paling kecik saiznya tapi yang paling tua pon ikot gak main game. siap naik sampan yang untuk budak-budak tu! hahaks! tak de keje betul kan masa tu? now tempat tu dah jadi Mizi Sport store dah.


As time goes by, korang pon sudah semakin besar dan matang dan Kakak dah selamat pun diijabkabulkan dengan kekasih hati. Abe Mat! hehe. suka lettteww!



Kak Ya nak ambil kesempatan ni nak cakap sorry sangat sangat sebab tak dapat hadir ke kenduri kahwin Kakak dengan Abe Mat baru ni. Kak Ya ada hal yang tak dapat dielakkan. yess.. i know you guys were counting on me to come. Angah, Mek, Rina, Alang, Abe Mat semua beriya sangat jemput tapi akhirnya Kak Ya tak dapat juga hadir. 10 jejari runcing ni kak ya susun. maaf sangat sangat sangat. kalau ada 20 jari ni dopuloh doploh jari ni kak ya susun mohon maaf tak dapat datang.


Walau apa pon doa kak ya tetap pada kalian. semoga bahtera perkahwinan yang dibina berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat. Masing-masing darah muda, kena banyak sabar. nanti dah dapat baby jangan tak bagitahu pulak! kata anak-anak angkat kak ya kan? :) btw, sampaikan salam peluk cium buat keluarga smua ye. dengan ucapan, nanti kak ya kawin jangan tak datang pulak ye?! hehehe ;p

Mohon juga doa serta ucapan selamat para pembaca buat Kakak serta suaminya ya!

kepak kepakk kepongg kepooonnnggg....kepakk keeppakk kebung kebooongg`!!



11 Surat Layang:

Rozuan Ismail said...

amboi, kakak tu family angkat ke apa?

FiQa said...

sape kakak ni Elia???

sweet la coretan kamu, terharu je rase...

Cik Muda said...

tahniah..!3x

Leen said...

Selamat Pengantin Baru buat kakak!

Elia Si Jejariruncing said...

lebih kurang family angkat gak la kot ;)

FiQa said...

patut la rapat je...

sweet!

kak elia dah fasih lom kecek kelate???

hihihi...

echa takashimaya said...

tengok pantai jadi rindu kat pantai.hehe

mamashikin said...

wah terharu baca entri nih..apa pun slamat pngantin baru kakak..

karl.nuur said...

kak ezzati ni duk melaka ke? family die ade adik kembar kn? tol x?

karl.nuur said...

kakak ezzati ni duk melaka kn? tol x? dlm family die ade adik kembar.. adik die yg no.2 bakal kahwin... tol x?? :)

Elia Si Jejariruncing said...

@karl.nuur eh..adik salah org kot. dia duk kt kltn n xde kembar

Blog Widget by LinkWithin