Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, February 20, 2012

Warkah dari si B



Hai pemilik DIRI ku,
Aku sungguh beruntung menjadi milikmu

Kau memegangku dgn kedua tanganmu secara hati2.
Akulah yang pertama kau cari di pagi hari dan yang terakhir sblm tidur.
Kau selalu percaya aku bersama dgnmu.
Jika aku jatuh kamu selalu takut aku rosak.
Aku selalu mendptkan perhatianmu.
Kamu tak mahu terganggu jika org lain mengganggu wkt kita berdua.
Kamu tdk akan prnh meninggalkanku di taxi dan kamu tdk akan mudah menggantikanku spt tmn lamaku Nokia, Sony dan hp lainnya.

Ketika makan,,
Aku di sampingmu.
Ketika di toilet,,
Aku bersamamu.
Ketika tidur,,
Aku disamping bantalmu.
Ketika aku berbunyi,, kamu lgsg mencari dan mengangkat ku secara hati2 spt sebutir telur.
Ketika aku lemah,,
Kau berusaha mencari tempat utk men charge ku.

Kamu membelikanku semua pakaian yg bagus utk melindungiku dan menutup tubuhku.

Dan jika kamu merasa ada yg bisa membahayakanku, kau akan menyimpan aku di dalam saku atau tasmu.
Setiap bulan kamu selalu mengasingkan wang utk membelikanku sesuatu yg baru.
Kamu mengupgrade aku setiap kali ada versi baru.
Bahkan kamu rela menggantikan tmnku seperti Nokia, Samsung, Sony dgn Curve,Bold,strom,Onyx,Tourch

Kamu rela ber-jam2 menghabiskan wkt dgn diriku.
Kamu bisa selalu tersenyum di dpn ku.
walau aku tidak memiliki sifat spt manusia.
Kadang2 aku membuatmu tertawa yg membuat org disekitarmu berpikir kamu orang kurang waras.
Aku lihat pasanganmu cemburu dgn kita berdua..

Nasehatku utk kamu semua, jgnlah buang wkt Hidupmu secara sia2 kerana diriku.

Sisihkan waktumu,,tinggalkan aku dan lihat serta dengarkan apa yg sdg terjadi disekelilingmu.
beri perhatian kpd mereka yg sgt bererti bagi mu, suami/isteri, orang tua, anak2, sahabat2 mu dan yg plg penting ketepikan waktumu untuk saat berhargamu dgn Tuhan. Karena aku akan tetap mencintaimu spt kamu mencintai ku.

Aku hanya benda mati. Aku hanya Blackberry,,, tidak lebih.. !!!




Salam Manis,
Your Blackberry(y)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

14 comments:

Atiqah Razak said...

Cis blackberry rupanya ! hahaha

Nyamuk Terbang said...

ok crta psal BB rupanya..aduyai

Feza said...

tu dia. sampai ada warkah. hehe

zara mikhael's diary said...

elia nak no pin buleh?

yanyan shzk :) said...

suspen la pulakk . hihi XD

Simplemama said...

Kelakar la elia...hari tu tgk elia kat paper rasanya...jadi model..hehehe..comel...

Julie M Gumpil said...

Hi, saya blogwalking saja.. nak tukar2 blog? mine: http://health-wellness-nature.blogspot.com/

Cik IFAH. ♥ said...

haha .
Lucuuuuuuuuuuu !!
Terbaek...

[DnaZz] said...

elia, nanti boleh buat tutorial post entri gambar dari phone x?tq

sitinurfaeezah said...

salam kak elia.. sblm ni sy cme jd silent reader akq jer..pape pon sy ske bc blog akq.. akq blh aja xcmne nk updte nlog mgunakan blackberry ???

sitinurfaeezah said...

kak elia, ct sempt nuat new entry sal [tnyaan sy y td tu..hrp2 sudi lah akq jenguk entry ct y xseberapa tu :)

http://inisayapunyacerita.blogspot.com/2012/02/kak-elia-jejari-runcing.html

Nurul I. said...

comel je entry ni..

AIZA IBRAHIM said...

cm ner nk update blog gn BB ek??leh tolong ajarkan x....

Puan Gojes said...

ok, saya sudah merindui bb saya sama ;(

Blog Widget by LinkWithin