Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, February 22, 2012

Jangan marah ye sayangku

Heee.. saya tahu mesti ramai yang bengang, excited, geram, malu malu gajah dengan entry saya yang sebelum ni. Pasal jemputan ke majlis perkahwinan saya tu. aalaaa.. yang jatuh pada 31 Feb ni!


hehehe.. ramai jugak yang terkena ye?

ada beberapa orang yang siap hantar alamat penuh dengan nama sekali.
ada yang personally inbox saya mohon dapat invite ke majlis tu.
pagi pagi lagi Mak dah call kate dia terkejut orang call dia tanya kenapa Elia kawin tak jemput dia pon. Kak Lela owner OnlineHijab pon nyaris sentap hati mak nab sebab saya kawin senyap senyap padahal dia dah janji nak buatkan tudung dan headgear gorgeous for my wedding nanti. kawan-kawan lama yang jarang bertegur sapa pon dan dan lah tegur hai lah tahniah la..then bagi pesanan penaja, jangan lupa jemput aiii ye.. hamboihh..


tapi mungkin mereka pandang tarikh tu sekali lalu je. anyway it was just a joke. prank di pagi Rabu yang suram ni.. hehehe. alkisahnya sebenarnya Elia pon terkena juga oleh my aunty, so ni siri balas dendam la ni..


tak sangka pula ramai yang amik perhatian. ingat nak kenakan family, kawan rapat and my faithful readers je. tup tup kecoh pulak. hehe. minta ampun mntak maap..

Nasib my mum knows me well. takdelah dia call pagi tu marah marah but instead dia gelak. dia tahu perangai anak dia yang sorang ni. she often said i'm the joker in the family. kalau Ya takde sure tak meriah majlis. sebab ai memang suka bergurau dan ai sorang je yang berani sakat tok tok sedara sampai diorang blush dan gelak terbahak bahak. huhuhu.

Korang bayangkanlah masa 21/10/2011 tahun lepas. tarikh sepatutnya saya diijab kabulkan dengan sipolan.. orang lain sure tengah sedih, meroyan or meratapi nasib kan. but nak tau saya buat ape? pompuan takde kerja ini pergi call all the aunties, uncles, tok dan nenek saudara sepupu sepapat (yang boleh bawa bergurau) then buat suara serious kepochi.


me: hello
aunty: helloo
me: aunty katne tu?
aunty: kat office lah. awatnya?
me: awatnya?? haiisshh.. awat tak amik cuti ni? tau dak dah kul brapa ni? orang dah start mai dah. rumah tak siap kemaih lagi. satni mak andam mai, aunty duk office lagi?!(nada serious hokey..cuba bayangkan)
aunty: huhh?? apa ni? apa yg awk merepek ni??
me: laaa.. aunty ni.. lupa letteww.. harini kan majlis aiii.. cepat2.. tok kadi dah nak mai dah!lambat kang tak gojes la mai time majlis dah abes..
aunty. : -_-"
me: kahkahakahakah *gelak puaka* hahaha.. k lah nak call Mama Tok pulak nak sakat dia lak
aunty: ciss.. kuasa tau pompuan ni. sabor je lah!

lebih kurang camtulah prank yang berjaya saya pull that day. memang kelakar la semua geram je dengan saya. well.. thats just me. love to jokes around and make people around me happy ;)



So kepada anda yang sudah terkono den tu Elia minta ampun minta maaf ye. takde niat lain melainkan nak suka suka je. bergurau senda. pengubat duka!

At least now, tahulah rupanya ramai yang nak datang majlis saya nanti.. fuhh.. kena kumpul duit dari sekarang ni.. hehehe

jika anda sudi maafkan saya, tekanlah butang "LIKE" kat bawah ni.. :)

31 Surat Layang:

rami syarafina said...

hbs tu sape guy kat atas tu elia?

Cik Liza said...

Nakal... Cubit jarinya kang baru tahu.. Hahahha

cik aja si budak nakal said...

no big deal la kak elia,,,
td bace pown nk terkene,,tp bile tgok tarikh,,,sah MELAWAK la keje nye niy,,hihihi

Qaseh Yana said...

haha..nakal seh elia ni..
ni kalo jumpe,yana cubit2 pipi die..haha
btw,dlm gambar tu bf eh ? :)

sayazakiah said...

that guy lagi hensem kot dari apek. hokhok

Nur Jumiatul Hidayah ♥ said...

jadi kak elia, laki tu siapa? bf akak yg baru?

Rozuan Ismail said...

wah, bf baru ke tuh?

Puan Gojes said...

tekejut sakit jantung syg ;)

Miss Mira said...

nakai betoi kak elia kta ni...haha

hazanis said...

Baru je nk ucapkan tahniah..hehe

alamaknya lain kali lah..:P

Oshin said...

hahahaha memang kelakar bila baca komen2 entry tu...yg mana ucap tahniah tu kompem tak baca dulu kan...ape2 pun semoga Elia akan jumpa jugak insan yang selayaknya menjadi teman sehidup semati nanti..insyaALlah

sharul izam said...

hahha..ingat betul ar tadi..=p

~eZmALiZa~ said...

haihh..elia!! eliaaa!!! jangan buat lagi... nanti kene cepuk dgn ezma...hahahaha :D

btw, ezma nak dtg taw majlis eliaaa... :D kalo majlis ezma pulak, elia kan cakap nak jadi pengapit..keh3 :D

missina said...

wowwww,,siapakah jejaka ini,,;),,nk kenakan org memg best,,tp klu dah slalu kena silap2 org tk mau caye plak nanti kt kite,,,huhuh

FiQa said...

hahaha,,mmg terkono!!


btw, like your karakter, tidak menunjukkan kesedihan meratapi sebaliknya kak Ya sgt strong!!

proud of u!!!


:)

sue perbs.. said...

haha.. siape laki kat gmbr tu?? huuhu

B33HA B3n said...

Elia sengal. Haha ^_^

Nyamuk Terbang said...

pandai eh prank org kak elia

DIYA said...

wah,, memang seriusly la terkena kan. igt da nak kawin. btw sape guy lam pic tu?

anaMuslimah said...

ehem..siapakah lelaki itu?

atyn fatyhah said...

sapa ngan akak uh

Mast Khaz said...

Adeshh....noty tul elia nie....wahahaha..sape guy ensom tu..hurmmm...???

Fieza Areyza said...

sape yg dlm gambar ngan elia tu...ce cite ce cite... :)

MARIA LIZA said...

It's ok..dah tau dah memang sajer..anyway, salam perkenalan untuk orang baru...

CiK Gadis Gadis said...

haha, salute ! :)
Btw, name gamba tu pown MEnHIM.
Sweet ! :)

CiK Gadis Gadis said...

itu tunangan nya kan ? :)
bagai-pinang-dibelah-patblas !

KhaiZa said...

ala tak cakap pun siapa kat sebelah tu..

Cik Zaza said...

hihihihihi.....pdn muko kene tipoo..^_~

ecah... said...

hahah .. nasib baik tengok tarikh die due kali semalam ... kak elia memang baik punye ..

Pn. Sheila@CC said...

erm... harus ler padan muka y terkena ni... huhu... elia dh ada special boy er... erm... whatever u do, just do it asal ia blh buat hati hepi n xsshkan org kan...

Fid"s said...

prestasi kenakalan yang memberangsangkan haha
hati2 tau nanti ada yang masuk hospital tercekik angin ketawa....

Blog Widget by LinkWithin