Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, April 30, 2009

Agenda 2 : House Hunting

PERHATIAN : Ni bukan seperti cerita Entiti Bukti atau Seekers di mana orang takde kerja cari kerja pergi ke rumah2 mencari hantu. Harap maklum.

House hunting atau dalam "direct translationnya" memburu rumah,

rumah buruan, rumah diburu, buru dirumah atau rumah buruh..eh..apa2 je la..

Dah lama dan dah banyak tempat kami survey untuk Rumah Idaman kami ni.

Namun akhirnya,

kami dah temui our
Home Sweet Home..wah..skemanya ayat



Mari ikuti pengalaman kami menghantui rumah(house hunting ke tu?hehe)


Dari luar dah jatuh cinta ngn umah ni. Kecuali that plastic divider. tak cinta langsung!

Dari dalam pula??



Living Room

Aunty and Abah discussing about the decoration

Sesi Berangan Sudah Bermula




okay2... serious2
jom tengok the inside of the house that make us soo in love~!



Guest Room


Dining Area


Kitchen


Family Hall


Bathroom


Master Bedroom (kindly ignore the hyper active kid..habes sume katil dia lenjan)


The Wardrobe


This was suppose to be my room
tp terpaksa mengalah ngan my sis


So this is going to be my room.
Insyallah
.(muke xbrape hepi cuz xdpt bilik td)



Jadi,

Suatu hari nanti kami sekeluarga bakal bersemayam di Saffron Garden City Homes, Seremban 2 ..

saya akan diklasifikasikan sebagai penduduk luar bandar.

down graded la kirenya ni

tidak mengapa.. lambat lagi. tunggu abah retired..ada berapa tahun lagi

Lagipun nak tunggu our long-time-dreams swimming pool siap lagi

4 comments:

Hanim Banim said...

sis lawa nye rumahh!

Putri Norfadillah. said...

seriusly rumah nie cantik ! nak wall yg ade bentuk S tuh please ! :))

Anonymous said...

what make ur grade/integrity low if u stay in suburb area?

Suriada Sulong said...

elia, cantik nya rumah.. seriusly. best nya kl dpt rumah mcm nie. dining area cantik sgt. master bedroom pn meletop !

Blog Widget by LinkWithin