Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, November 11, 2011

Buhuhu, Shame on you!






Hai uolls..!!

Ingat lagi tak contest yang OnlineHijab buat tu?

alaa... yang The Sweetest Smile Contest tu!

tak tahu tengok poster bawah ni



ha.. kita dah ada pemenangnya.

nak tengok siapakah gerangan pemenang kita ni?


Ezmaliza Ezrik


Ni lah Ezmaliza Ezrik. wah. unik kan nama dia?
cantek. sweet je orangnya. tak sabar nak jumpa dia esok.
nak main sep sep talilatamplom sambil berphotogedik.

nanti dah dapat gambarnya akan saya update kat blog nanti k?


Haa.. ni ada satu cerita lagi. mulanya memang rasa malas nak cite kat blog. tapi sampai benda dah melibatkan nama baik dan maruah, i just feel that i need to clear things out. malas nak betulkan dekat twitter sebab 140 huruf tak cukup untuk menerangkan tambahan pulak banyak 'ahli nujum' yang jauh lebih pandai menilik dan mengolah apa yang kita cakap. hihi!


Ok. Last week saya ada tweet these words:





tweet yang saya tulis ni berkaitan dengan seorang kawan lama dan dahulunya kami rapat. i'm not sure whether she got a twitter account or not but the thing is mcm yg saya kata tu dia hanya akan datang bila dia dalam kesusahan dan bila dia perlukan sesuatu. bila kita perlukan teman, memang mcm2 alasan lah dia bagi. dah la dah lama lost contact and baru baru ni je reconnect balik. then bila dia dah senang or bahagia mulalah menghilang.


i did sound it to her via text telling her my feelings and all then dia macam bengang and said she didn't need me. so takpelah kan. i cakap pon just to be honest with her. if she chooses to end the friendship just over some stupid thing i pon malas nak perbesarkan.

tup..tup..




yes. u can guess what happen kan? she contacted me again and again. pakai no yg i tak kenal. cuz maybe dia tau if call pakai no dia, i tak akan angkat. padahal if dia pakai no unknown lagii la aku tak mau angkat kan.. tup2 she text me. without saying sorry terus minta tolong. what kind of favor tak yah citelah.

Usually saya tak marah lama. xnak la berdendam ngn orang that long. but mmg saje nak teach her a lesson. ;p

what happened next with her tak perlulah dibahaskan kat sini.

tapi ada cerita yang tetiba dan tak semena-mena PANAS SESAK lak kat sini.

Semalam saya dikejutkan dengan berita yang paling tak masuk akal. rupanya ada blog (nickname = makanan) yang tak pasal pasal mereka cerita palsu about me and kaitkan my twit with 'budak tu' dgn yakinnya seolah2 mereka ada bukti kukuh. yeah i knoww.. that was soo last year!



so this is what i responded :




Bila agaknya benda-benda macam ni nak abes ye?

tak pasal pasal saya dituduh cuba untuk "melenyapkan konsentrasi" dan "berdendam" untuk buat "budak" tu jatuh *rolling eyes* sebenarnya dari mula lagi saya sudah menjangkakan pendapat seperti itu bakal diluahkan setelah membaca spekulasi karut milik blog gosip (makanan) itu.

sorry to say, bola pon saya dah tak tengok n tak ambil tahu. i'm too busy with my family activities, job opportunities and business. tak ada masa nak buat benda benda bodoh macam tu. kita bukan belasan tahun lagi



To gossip blogs : Saya faham niat anda untuk menaikkan trafik blog anda (that's what blogger do to stay "alive"), tapi saya sarankan atleast, sediakan bukti kukuh sebelum membuat spekulasi. better yet, pictures cuz ppl said "picture shout louder than words". lagi fun macam tu kan? ;) dan kalau yg 'bias' tu, saya faham. dah 'geng' kn..klu bole mesti nak tolong kawan, biarla kalau die menipu sekalipun. oh well, dunia! ;p


Be careful with what you write in the internet, friends! ;)


p/s: biar Allah je yang membalas segala kebaikan dan keburukan mereka2 yang berlaku "zalim" padaku :)






oh yaaaaa! sebelum terlupa, takmo kait-kaitkan saya lagi dengan bintang sukan tu ok? takmo la guna gelaran "bekas-bekas" tu. saya blogger saja. dan biarlah saya dikenali sebagai elia or blogger jejariruncing..

ahaaii.. menyesal pulak terima lamaran org yang beriya-iya sangat tu sampai sanggup call my mum minta izin n pujuk (bcuz she was reluctant at first). well, naluri hati seorang ibu tak pernah salah kan? :p so lain kali,dengar!




57 comments:

Ally Podolski said...

sabar kak elia

I want to lose weight said...

Org tu layan perasaan lebih sgt..
Tu yg perasan ;)

Bertabah la elia

naddy said...

mula2 mcm xfhm je ape yg k.elia nk cite nie..end of story br sy fhm..sabar lah k.elia..myb diaorg xpuas ati kot sbb k.elia dh berjaya..ble dh susah br nk cari kawan...sabar jelah~

wanie wonek said...

we always support u dear. sabar jela. tak layan dah budak kaki berak tepi jalan tapi tak ngaku tu.

Nuyue Jannah Bt Muhammad said...

hehe.. rileks sis.. standart le tu manusia kan, bile susah mule mencari. i guess i know pasal pe.. sebab dh ade dlm blOg sane sini.. take it easy.. enjoy ur days

naziyatul fatihah said...

saja kasi sesak trafic...

hahahaha...mereka mencari publisiti.
murahnya :D

Nuyue Jannah Bt Muhammad said...

hehe.. rileks la sis. take it easy, what gOes rOund, cOmes around kan.. enjoy ur days, xyah nk peduli sangat ngan ORg cam tu

myravea said...

Be strong akak! :)

Faiqah Ghazali said...

Sabar ya kak elia , kadang-kadang dugaan dan cabaran mematangkan seseorang :DD No more bekas-bekas :)just elia jejariruncing :D

Faiqah Ghazali said...

Sabar ya kak elia , kadang-kadang dugaan dan cabaran mematangkan seseorang :DD No more bekas-bekas :)just elia jejariruncing :D

~eZmALiZa~ said...

ohh eliaaa...sgt teruja bila elia letak gambar ezma di situ...!! can't wait for tomorrow.. :) it will be the amazing meet between me and u..hehehe :P sedih la pulak kak pinky xdapat join.. :(

oh, anyway, elia, kawan ketawa mmg banyak...tapi kawan menangis sukar dicari.. insyaALLAH Dia akan kurniakan yang terbaik buat u elia :)

much loves :)

Aida The Pink Goddess said...

syabas elia!!!!! i hate KFCM , biar dia terjun dgn labu2nyaa

Amalina Azman said...

kesian kat u. diorg ni suka buat cite2 macam ni. nvm all of us tau u sape sbb dah follow blog ni b4 zaman bola tu lagi hehe :)

sicomot-comel said...

eh kak lia! sy dah agak dah pemenang tu sape...walaupun dia the only contestant yg sy sempat jenguk.hehe.tak sangke plak detik hati saye jadi kenyataan..


anyway,pasal ur kawan tu..hmm,,manusia kan?biase lah tu...kak lia don't be sad ok. dalam dunia ni,sume org ade likers and haters. =)

hidup blogger tanpa gossip ;)

Marissa Elena said...

Sabar je kay Kak Elia :) Mrssa always support you . Abaikan jee bloggerblogger yang mcm tu :)

Yatie said...

dear elia, sometimes saya mengikuti perkembangan blog elia dan before putus pun, saya suka read bout both of u. which is, pray for u and her. tp itulah, kita hanya merancang tp tuhan da tentukan berbeda kan dear ;). saya berharap sgt, elia tabah hadapi ini semua. evendo, semua org mengaitkan nama elia bila pihak yg 1 ada propagandanya sendiri. ;) I knew elia seorg yg tabah. ;) for blog (mkanan) tu, sgt bestkan ranking blog awak da naik ;)..good nite dear :)

SeBuTir PerMaTa said...

iyala...org suka ati tabur fitnah..sedangkan belum tau cerita sebenar..bsabarla elia, Allah lebih mengetahui yg sbnarnya...

B33HA LoV4to said...

beeha ada je baca yg elia tweet yg tu..tapi x terfikir plak pada bintang tu..haish dorg ni...

cik violet said...

ish..susahnye ble dpt kawan yg mndengki nih..huhu..byk2 bsaba la ea

nik rosmawati said...

elia..
suka sgt dengan sikap awak ni.

sue perbs.. said...

org memg suke buat spekulasi sndiri tanapa usul periksa kan.. klu nak naikkan trafik blog pon jngn la smpai buat cerita2 yg tk btul.. nanti jdi fitnah pulak.. ape pun, all the best to u elia..

Mr. Z dan Mis N said...

relax..be cool...jangan cpt menggelabah

MAXIS HOME FREE SAPE MAU???

Jom cashout duit korang dengan

PRASEKOLAH FREE UNTUK ANAK ANDA

Singgah blog saya jom

azwin nalisa said...

sabar je lah elia. lame2 org tau gak. smpi ble diorg blh idup dgn fitnah jer....
take care =)

aliya atina said...

alohhh , ade contest ? huhu ...kalo tak leh sy join :D

Amieynna said...

kite dah baca "makanan" tu.. bile first time baca pun dah agak yg diorg just saje2 teka.. sabar la yer..

Aida The Pink Goddess said...

blog mn yg mula cerita bi??

EmbunRosaliza said...

Assalam elia, sapa mkn cili dia yg pedas . Ini kira x mengata n x tuju pada sapa2, mana ada nama yg di tujukan, manusia mmg begitu, masa dia senang lupa kita, masa dia susah nak berteman pandai lak cari blk huhu, bersabarlah dlm menghadapi kehidupan yg makin popular ini.

alinac lover said...

btol tu.. yong pon mls nk pk psl kwn sgt.. ingt dia baik dgn kita dunia akhirat..tp bru ada mslh sket habis dihamun nyer kite..

sdey tau

c genk bah ne said...

ada baca tntg cerita ne kat blog gosip kelmarin..genk tak salahkan sesiapa,tp mcm yg elia ckp,kenalah ada bukti kukuh sebelum buat entri..Bila ada bukti kukuh tiada siapa yg boleh pertikaikan.

Munirah Rafiuddin said...

biaq pi r dieorng tu...
kt wat keje kt... keje dieorg biaq dieorg yg settle sndiri...
masing2 dh bsr, ader akal fikiran yg waras....
btl x elia?

AkUfiZA™ said...

Salute ur comment; I LIKE!

tia fatiha said...

hye kak elia .. huhu .. lama tak dtg sini ...

sabar yer kak .. itulah lumrah hidup dlm berkawan ..
sabar taw ^^

lisa lis said...

elia...sy sentiasa suport elia.. biarkan duia dgn labu-labunya tu..

bahagiakan diri n family..tu lagi penting~

Diana @ bilakukatacinta said...

thats why i really don like those belog which trying to get femes wif this kind of 'not so educated things'...yolah...nak publish entry, please re-check billion times - mana tahu jd fitnah cam gini...naya kat org..

be patient Elia..

Ckdk said...

well elia, bila kita kuat orang akan sentiasa cuba jatuhkan kita.

pasal that atlet bola tu lantak pi je dengan dia. ada org yang sejuta lebih baik dari dia untuk u.

Allah knows better.
:)

MaiZATuL ASniDA said...

saba lah dear. biasalah. dunia. fikiran org kite tak boley nk kawal. sabar lah ya :)

missy B said...

apa class sebut bekas2 and ex2 ni kan elia... nama sendiri lebih menarik ape....

missy B said...

apa class ber bekas2 and ber ex2... nama elia lagi best.. love ur statment gurl!!!

the hun said...

There's a saying, "that which does not kill me, makes me stronger." be stronger, elia, and rise above these challenges.

Farah Hanan Aminallah said...

pastinya awak sgt tertekan..tp sabar banyak2 yer elia..let them on that way..lama lama nanti dorg penat jgk..biar org buat kita, jgn kita buat org oke dear :)

MaYa MustWany said...

dulu masa mula2,mas ingatkan kak elia salah..tapi bila pikir balik sudut hati perempuan,mas dah faham...

now dah boleh tahu..tak pe lah kak,biar kan je.kebenaran akan terbukti.hidup lebih bahagia dgn family tersayang & kwn2 yang ikhlas.

nurin suyanida said...

cheer up ! (again )
ehee !

KhaLiLaH RoSLaN said...

tq elia...like to follow ur blog..at least, dgn pengakuan ini, clear sudah ttg gosip "teet"..aish, org kalau dh kerja membuat spekulasi, apa jua cerita akan dijadikan spekulasi..kesian elia..org lain buat psl, tb2 nama kn kait..nak tutup lubang lain, korek lubang lain lak..xpe2..trskan jihad bersabar...happy2kan diri dgn urusan memajukan diri..hidup elia!!!

seri said...

Adik elia...sudah2 la tu...dia tu pun jawab apa yang wartawan tanya..

irahthestory said...

elia... it is true yg u just publish coment yg membina jer dan u hide or delete komen yg jatuhkan u???
dgn gosip semasa yg hot, i tak rasa hanya ini je total surat layang yg u dapat.. u kan femes...
apepun, for this topik, nasihat i...
lepas ni u takleh dan elakkan dariwat suspen, wat poss untuk seseorang tanpa nama cos u are a hott stuff dan, mcm status yg u wat tu, memang seriusly org akan tersalah paham...
dan, try elakkan dari terlibat dalam wawancara dgn majalah untuk hal2 berkaitan cinta, putus tunang dan bola sepak...

all the best for u girl.

P/S: i just meet a blog, ahkak puaka, i rasa u already know about that,, susah nak caya u... 50%-50%..
i takleh caya that blog 100% dan u pun 100%.

apa pun hopefully, org yg baik akan dapat penyudahan yg baik, so i hope i can see penyudahan yg baik dalam hidup u than on that time i will know that u are true dan ahkak tu yg tompang populariti u...
tq

admin said...

nice blog, jom follow blog saya ni pulak jomwayangku.blogspot.com

nurulshafiqah said...

kak elia punya blog best sangat!!!XD kak elia ialah wanita yang sangat tabah dan saya percaya akak ialah wanita yang Allah anugerahkan dengan sifat tabah yang luar biasa,,,walaupun saya masih bersekolah lagi saya faham perasaan akak....=) oh lagi satu kak elia makin cantik...hehe Semoga akak BAHAGIA SElalu...life is beautiful so you have to go with it. Eventhough pains sometimes came in your life...if you have strenght you can go through any of pain in this world....gud luck kak elia!^__^

Maria James said...

you should know better how to handle this thing in a low profile way.

from where it starts, that's the exact way how it will end.
just stop talking about it, if you believe it's done.

you don't want people to label you as an ex who drags past over and over again.
it's fine enough that people support you, and that sport star is the one to be blamed.

just slow down, have fun with your families, carrier and friends.
stop the publicity involving you and KFCM. you know media loves that a lot.

tweeting makes a lot of misunderstanding nowadays, plus without any name mentioned.

becareful next time. wishing u all the best despite all.

#frank opinion and advice.

NANA... said...

salam...
elia....nana juz nk nasihat elia semoge kuat mengharungi semua dugaan nih ye....bese la...manusia kalau x nak mengaku salah die...die akan menuding jari pada orang lain..untuk menutup kesalahan diri...begitu juga dengan manusia yang menganggap dirinya pndai n tahu semua perkara...alah...die pon cakap x berasas...macam tahu jek elia tujukan pada siapa tweet tuh...alih-alih dah salah..kan malu jek..hehhe....tgk skrg pon...siapa yang salah...cepat jek ALLAH tunjukkan kebenaran..kn???

honey said...

senang aje: focus on good sides Only, abaikan yg tak elok ni. U'll feel better ;-)

Nurulbadiah Lai said...

salam elia..

diatas apa yg u alami..apa yang u harungi..
i really salute on u!!
u prove to me that u r strong girl and u can live ur life very smoothly without "that bintang bola sepak tu"..

allah sedang menguji u..and mybe Allah masih lagi menguji u..
tp tak pe..
kebahagian adalah milik orang2 yang berasa sakit di awalnya..

maybe i tak kenal u...and i jarang sgt masuk blog u(bukan tak best tapi i tak de mase)..

tp..
i tetap support u..
as a woman..
im gald..rezeki u makin dimurahkan..

:)

MiZ Rayy said...

hebat kak elia.. awk mmg hbt..
smoga idop lbh bhgia lps nie..
Besa gnjaran untuk org2 yg bersabar..

princess said...

sabar lah elia . Allah itu ada dan Dia Maha Adil . dont worry okay : )

FAFA said...

blogger tu xkan la sampai mcm tu skali hampehnye..something happened mesti ade reason nye kan...kalau die prasan die tahu sume benda silaplah..ofkos la empunya badan lbih tahu...ai simple je kot..menda mcm tu pon leh phm..abaikan je org mcm tu...life must go on lorh..we will never know how strong we are until being strong is the only choice we hv left :)

Yasmin ♥ said...

Pehh . suke gile ayat akak yg last tuu . huhu .
So, ikot laa parents punye instinct .
Instinct dorang lebih kuat dari kite ouh .

Tp tuu laa, walaupun 'si dia' tuu cam beriye sgt smpai call mak kite semua (nk amek aty kot) mesty ar kite cm cair ouh . sbb laki nie kan dr c2 je bole nmpak keikhlasan n kberanian dia .

Skrg ? Tak leh percaye sgt dah Lelaki yg mcm tuu :P
Perhh . takut pulak raseenye =/


#Btw, 1st time komen entry akak :D hiii , salam kenal dari budak PELIK .

syamir ami said...

salam..
be strong. :)

syamir ami said...

Salam.
Be strong. :)

Blog Widget by LinkWithin