Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, November 23, 2011

Temu ramah di rumah urut


Pada suatu malam sekitar awal November yang lepas, saya diajak untuk ke Danau Kota oleh si kakak. mengenangkan badan yang sangat keletihan dan perlukan urutan yang sepatutnya, saya pon bersetuju untuk ke sana. walaupon jam waktu tu dah agak lewat.


Tapi mengenangkan kelenguhan sendi-sendi ni akibat kerja keras sepanjang cuti semester ni, digagahkan jugaklah kudrat yang ada ni. nasib bukan saya yang drive malam tu. masa nak keluar tu memang i just grab a sweater and put on tudung paling malas. punya malas nak melilit dan membelit, pakai yang sarung express saje.


my sis tanya "awk nak pakai camni je ke keluar? are u sure?"

dengan muka selamber yayaa selamber pappa saya jawab "ha'ah.. malaslah nak lawa2 bkn nak jumpa siapa pon"

"well, up to u then"

dengan muka dan pakaian yang selebet(selekeh) kami pon ke DK. sampai-sampai tu terus ke lokasi yang dituju. takde nak singgah tempat tempat lain. kat booth atau gerai urutan refleksologi. masa tu tukang urut pompuan majoritinya occupied. so saya pon duduklah tunggu akak tu abes urut customer dia. then tengah duk termenung, saya dengar satu panggilan suara yang agak perlahan tapi..

"Eliaa..??"

"errkk..ye?"

"Elia ke ni?"

"Ha'ah. ye saya.." *senyum*

"Haaa.. aku dah habaq hang dah.. kan betui.. nasib tak salah orang, boleh tak kami nak ambil gambar lepas ni?"

"owhh.. sure. boleh2..(alamak..aku ni dah la selebet camni.-_-")"

then makin lama makin rancak pulak kitorang bersembang. macam macam soalan yang ditanya dan macam macam cerita yang dia kongsikan. memang ramah tamah betullah wartawan kite ni;p nama glamour orang yang menegur kite ni LIMAH KESUM. funny nickname dia kan? se-funny orangnya. serious masuk air. tak henti-henti borak ngan dia ni. gila babeng punya kelakar dengan dialek utara pekat dia tu.


Abes macam-macam yang di-interviewnya. mengalahkan wartawan lagi. peminat setia blog jejariruncing katanya. dan bila lama berbual dengannya memang ternyata dia baca most of my entries. coz she knows so much about me. wah, terharu giler kot! first time jumpa fans yang begitu energetic, excited dan happy go lucky. talkative dia toksah cakaplah. memang kedai urut tu yang sunyi jadi riuh rendah. segan pon ada bila semua mata kat kita. tapi atleast ada la jugak hiburan sambil kaki dipulas-pulas kan..




bergambar kenangan bersama the legendary Limah Kesum. thanks for putting this pic as your FB Profile pic for about a month! so this entry is for u Limah! ;)



Tak lupa juga buat kawan-kawan Limah yang ada bersama memeriahkan majlis masa tu. semua ni datang jauh-jauh dari Shah Alam kot. nice knowing and chatting with you guys. memang korang antara orang yang Elia jumpa yang susah nak lupa.

special thanks to the tukang tangkap gambaq. Adibah.(korang amik gambar kesian dia xde in the picture) xpe. meh tgk camne rupa dia yg cute tu - > Blog Adibah Ruzaini


p/s: mind the ugly and selebet version of me. saya memang tak suka wear make up for no reason. especially at night. biarlah orang nak kata xpandai bergaya ke apa. ada aku kesah? ;p

19 comments:

Princess^of^Hemp said...

hehe...ok r tuu..msih cantek...=)

sitihajaraisyahmdradzi said...

terbaiknye kak elia. :D haha, but, ure still gojes takde mekap pun. ;) <3

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Kelas kau Elia!! heheheh~ kalah selebriti oo.. =D

nikamir said...

1 word..nice..
malaysian = peramah

Kami Cool

Cik Bambam said...

natural beauty sudah la kan.. :P

azam said...

:) pakaian sopan......itu je kan??

wah seronoklah jumpa peminat setia

nurkaloi said...

sronok kannn lepaking ngan blogger

tK aTikA said...

x pakai make up pon dah nmpak comey lar elia :)

Miasaranajwa said...

sys xyah mekap pon xp la , still ok :)

yuyu said...

sy lebey suka kak elia simple cmni.. ley nmpk nature beuty org kate.. hehe

mishnurlin said...

teringin nak jumpa elia jugak.. :)

Suraya Aris said...

natural beauty tu lagi penting kakak :)

Cik Ayu said...

Cik Elia sudah diTAG

http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/11/cik-ayu-udah-kena-tag-lorrr.html

adibah ruzaini said...

Homaiiii! The legendary LImah Kesum! Hahahaha.. Thanksss Elia! hehe. walaupun kte tgkp gmba je. ;p kehkeh.. Nnt kte hang out lg okayyy! ;)

Nur Kasih said...

natural beauty is the best beauty ever

Elia Si Jejariruncing said...

hehe. thanks guys.. natural tu ada.. beauty tu errr.. xtau la ada ke x ;p

Cik Dolly said...

mn2 pun akak tetap cantik..ori lagi..hehe..sy suker la tgk akak..epy2 gituh..aaaiiccceeehhhh..kak buat entry yg lg meletooppsss gituh..kompom sy bacer setiap minit..heheheheh...lebiuu lah kak elia

cik puan pe'pel said...

ye elia.awak memang cantik. manis orangnya. seronoknya dapat jumpe blogger.kalau dpt jumpe elia kan best. eh1 elia..awak skrg sangat femes ok..kalah artis u..

Wana De'Amor said...

x makeup pun ada natural beauty maaa!

Blog Widget by LinkWithin