Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, November 18, 2011

Gambar Sesi Photoshoot Outdoor bersama pemenang "Sweetest Smile Contest"





As u all know, last Saturday bertarikh 12 November 2011 saya ada satu sesi photo shoot bersama Ezmaliza, pemenang "The Sweetest Smile" contest anjuran Online Hijab E-Boutique. Pemenang yang memperoleh jumlah "like" terbanyak dijanjikan hadiah berupa jubah maxi beserta tudung bernilai lebih RM12o, free make-over dan peluang berphotoshoot bersama Elia yang akan di-capture oleh seorang photographer dari Sweet&Sour Photo Design.

can refer to this ENTRY


Saksikan the official pictures taken that day




Outdoor Photoshoot with "Sweetest Smile Contest" Winner

Location :Taman Tasik Perdana
Talent : Aimie Harmelia (JejariRuncing), Ezmaliza Ezrik(Sweetest Smile Contest Winner)
Make-up : Marliy Kama
Photog : Parchie Bisa
Edited by : Lela Nabiela OnlineHijab
Wardrobe : Online Hijab E-Boutique (OHB)







Serious cantek kan Ezma ni? Dia pon ada blog. check out la blog dia- Ezmaliza Ezrik Blog. a very nice one. dia pon sangat cool and fun to be with. kitorang mudah mesra tak sampai 10 minit. baru jumpa sekali dah macam kenal 10 tahun. best! taktau kenapa bila first time nampak dia, saya rasa lega that its her. padahal xkenal pon dia siapa sebelum ni.the time we had during this photoshoot memang awesome!



Lepas di-makeoverkan oleh kak Marliy Kama ni, terus muka Ezma bertukar menjadi mcm muka Datuk Siti Nurhaliza. bukan saya sorang je yang kata tp semua orang kat situ. instant je ezma leh jd Datuk Siti Nur"EZMA"liza. huhuhu. btw, mcm nak sama je kan nama kite? Ezma n Elia. tambah kebetulan kitorang same age. korang boleh baca entry Ezma pasal pengalaman dia berphotoshoot kat SINI










Kedua-dua jubah/maxi yang kami pakai ini adalah dari koleksi OHB



Kenalkan, ni lah kawan baru Elia.. Ezma namanya ;)





Gambar selebihnya boleh dilihat di Facebook Fanpage Elia's Blog atau Fanpage OHB

*Elia tengah tunggu unofficial picture yang diambil dari camera Ezma. nnti dah dapat saya upload and update kat blog ye ;)

p/s: OHB flagship(showroom) akan dibuka di Hartamas akhir December ini. pss.. the best part, ada special offer especially for my blog followers!! wuhooo.. siapa yang tak follow lagi tu boleh la follow cepat-cepat ye ;p


26 comments:

~eZmALiZa~ said...

wahhh..elia dah update blog diaaa...hehehe..gambar ezma bg yg edit sikit2 nanti yeee... :)

anyway, thank u so much elia sbb sudi shoot dgn ezma yg tak seberapa nie..mmg ezma rasa berbangga dapat shoot dgn elia yg sgt hebat nie :)

next, i am really hope that we can meet again one day.. :) thank u a million bunch honey! :))))

seri said...

sikit je gambar pemenang tu...

BaBYy ZoNe said...

akak sy berminat tudung akak tu la..buat entry pasai tudung tu boleh..cara pakai skali pun key gak..

♛ Azie Azra ♛ said...

dua2 cantik!

pospey said...

Ucapkan lah syukur kepada pencipta yang maha agung .......

sha humaira' said...

cantikla baju elia...kt mana de jual ek??hehe

uMi KaLtHuM said...

cantik !!!!

.eypgonzales. said...

both of u canteq n goies ..!! suke sys elia pnye lesung pipit yg chumel tuh ..!!! :))

F. Aziz said...

mmm...bestnya..btuah dia...xde ke contest2 untk lelaki..hehee

senyorita_usha said...

Hi Kak Elia!!

Saye suke baca akak punye entri..best sangat!! Walaupun I'm Indian, tapi sy suke bace and saye respect akak sebagai muslimah.
Plus I like the way akak gayakan busana muslimah..lovely!! :)

~eZmALiZa~ said...

ohhh...eliaaa...ezma dah emel taw gambar kat akaun yahoo eliaa....check ye elia yg comel :)

Citra NaniZam said...

wah sama2 cantik..
elia dah makin berseri2 yer

minta tlg support citra ya dengan tekan button share tweet dan google +1 dan tinggalkan komen sekali.. jasamu amat2 dihargai

http://citrananizam.blogspot.com/2011/11/gadget-impianku-adalah-samsung-galaxy.html

Elia Si Jejariruncing said...

@ezmaliza: tq ezma. insyallah ada rezeki kita jumpa lg ye syg ;p

Elia Si Jejariruncing said...

seri: gambar selebihnya ada kat fanpage OHB atau blog Ezma sendiri :)

babyy zone: cara pakai ek? akak pon xpasti yunk. sbb owner OHB tu yg pakaikan. akak pn xtgk cmne dia lilit2

Elia Si Jejariruncing said...

azie: tq azie! ;)

pospey :alhamdulillah. segala puji bagi Allah

sha humairs: kt OHB tulah dear

Elia Si Jejariruncing said...

umi kalthum: hee.. terime kasih!

eypgonzales : tq2.. lesung batu made in msia ;p

Elia Si Jejariruncing said...

f.aziz: contest utk lelaki tunggu nnti elia buat ;p

senyorita_usha: waa..terharunya ada bangsa lain pon sudi baca blog picisan elia ni. tq tau. ^^,

Faiqah Ghazali said...

ppphheeewwwiitt ,cantik :DD

farahnurzaheerahzaihan said...

kak ! i love all your entry on ur blog :) cn you follow mine :) thankyouu :) <3

farahnurzaheerahzaihan said...

haii kak ! i loved all your entry on ur blog :) cn u follow mine ? :)

bLaCk | maWaR said...

salam sis...sekarang nie u mmg ternyata short & sweet..ok, abaikan yg short add more kat sweet tu,^^ tp nie just pandangan la eh..up to u nk terima ke x...

y don't u remove or block je entry2 lepas yg ad pic u msa freehair..syg la klu ad yg menyelongkar...

bcoz wut u r nw is much5 better..

MEDIHA OMAR said...

Maxi yang ezma dapat yang ezma pakai photo shoot tu ke? Cantik sangat!

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

sweet sgt u all berdua :)

senyorita_usha said...

welcome :)

cik puan pe'pel said...

kamoo berdua cantik
kamoo berdua comey
kamoo berdua cute

nonie yana said...

Salam.. Hi Elia...
Sy suka baca enri kamu.. sgt menarik... Kamu pun semakin comey n menarik.. hope kamu bley ajar sy cara2x nak upgrade blog biar menarik spt blog kamu ini..
wasalam...

Blog Widget by LinkWithin