Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, November 14, 2011

Musim Risik, Tunang dan Kahwin



Sekarang dah macam musim orang kawen kan? sana sini ada kenduri kawin.kadang-kadang sehari tu adalah sampai 3 rumah kena pergi kenduri. tak ketinggalan juga orang buat majlis merisik atau bertunang pada musim musim cuti ni.

selain sebab musim cuti sekolah, orang ramai buat majlis time bulan November ni sebabkan nombor. bukan no 4D 3D ke 3GP ke. bukan nombor ekor tu ye. nombor tarikh. mereka ramai yang nak capture tarikh cantik yang ada bulan ni. 1.1.11, 11.11.11, 20.11.2011 atau macam-macam tarikh lagilah. tahun depan bulan 12 pulak macam ni. eh, ye ke?

oklah. kalau sebut pasal kahwin atau tunang ni apa yang penting?semestinya photographer lah kan. atleast that's what i think la kan. ia sangat penting untuk dimasukkan dalam To-Do-List for your wedding tu. pastikan anda dah buat tempahan atau book photographer sebaik-baiknya 5 bulan sebelum majlis.


There's a long list of photographers that you can choose from but there's one i would like to share with you guys.


Sebelum tu mari kita tengok antara hasil kerja mereka dahulu :














Cantik kan? Ni semua antara gambar yang di-capture oleh NewbornPixs.

Newborn Pixs

Fokus mereka adalah pada wedding event, tunang, nikah dan segala event event yang related(berkaitan).


::Pre-wedding::


:: Pertunangan ::


:: Pernikahan ::



:: Persandingan ::



Dalam masa yang sama mereka juga menyediakan khidmat mengambil gambar potrait, street photo, kids dan pet, dan juga any event yang diperlukan. Nak ambil gambar untuk tujuan suka suka pon boleh. yeahh (^_^)/




:: Kids ::



:: Babies ::


:: Events ::


:: Errkk.. suka suka kot ::


:: Portrait ::


:: Couples ::


:: Majlis Cukur jambul ::



:: Pets ::



:: Streets ::


Mereka juga menyediakan perkhitmatan untuk custom album







The best part, mereka masih lagi boleh menerima tempahan last minute sekurang-kurangnya 2 minggu sebelum event.

Lawati Fanpage FB Newborn Pixz --> www.facebook.com/newbornpix untuk melihat portfolio mereka.

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh terus hubungi Nurul – 0126761711 or email kepadanurul.muza@newbornpixs.com




Sangat menarik diorang ni. tak ramai kot photographer yang boleh shoot for pets. boleh la korang framekan pics pets korang tu kat bilik. mesti comel kan? dah tu diorang leh shoot potrait for babies, kids and grown up a.k.a adult la kan.

Oh ya, dengar kata they will post a photo of an upcoming artist as well. korang boleh tengok kalau korang "like"fanpage Newborn Pixs ni. hurm.. siapakah gerangan artis yang dimaksudkan tu ye?


p/s: Seluruh rakyat Malaysia di jemput bagi menjual dan berkongsi Ide penerbitan/cerita mereka ke penerbit dan stesen penyiar pada 17hb Nov bertempat di FINAS jam 9pagi-6petang.... Jangan lepaskan peluang ini..

http://www.facebook.com/event.php?eid=165947460166211


7 comments:

Anum said...

betul2, musim kahwin2 dah kembali
meh join GA anum
http://satanicsoap.blogspot.com/2011/11/giveaway-nov-2011.html

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

nasib baik akak dah kawen kalau tak rembat je pakej dlm NewbornPixs ni huhuh

Miss Red said...

Santek..craetive !!! (^_^) suka2...

Wilayah Sepet Kuku said...

As salam..

Cantik semua gambar,
dalam gambar ada cerita,emosi sendiri..anugerah Allah yg hebat pd photographernya...tahniah!.

jemarisuri said...

Cantik.tp zaman akak sudah berlalu.

~AmyLiana86~ said...

cantik n kreatif..

cik Emilya Amri said...

ee suka laa gamba dia , so eksklusif gitu :) thumbs up to the photographer.. :D

Blog Widget by LinkWithin