Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, November 23, 2011

Jadi bahan ujikaji

Ingat tak entry sebelum ni yang pasal Elia jumpa pembaca setia blog ni kat Danau tu?

masa tu ada salah seorang rakan mereka approached me to ask a favor of helping them with their assignment project. they wanted me to be their source. basically they wanted to interview me because they are doing this research about the media industries. the implication of harm principle on individual. Since i have experienced ups and downs that relate or caused by the media, they strongly think that i'm a suitable candidate to be interviewed for this subject of Ethics.


Sebelum ni ada gak a few yang minta tolong elia sebab diorang nak kena buat assignments, folios, researches dan macam macam lagi yang related dengan saya or my blog. tapi selalunya masa dan keadaan tak mengizinkan. mereka ni pula kebetulan nak buat benda ni time saya betul-betul free. plus they are willing to come all the way from Shah Alam to Setiawangsa in order to get me for an interview. Thankfully, i manage to squeeze time of my hectic schedule to do this.



Ni antara gambar yang diambil ketika interview sedang dijalankan. nerbes jugak bila kena cakap depan kamera. bila apa yang kita cakap direkodkan. knowing apa yang kita sampaikan akan didengar dan dinilai oleh pihak professional yang bukan calang-calang orang. but overall it was pretty exciting and at least i got to do something for someone at the same time speak my mind to those future writers and reporters. seronok dapat jadi sebahagian daripada project group assignment para siswazah peringkat Master jurusan Mass Communication ni.

Insyallah kalau tak ada aral melintang, Elia akan penuhi jemputan mereka untuk bagi sedikit talk dan sesi soal jawab dengan student yang bakal keluar sebagai wartawan, journalist, Penerbit dan macam-macam lagilah. nerbes pon ada. tu pon kalau masa diorang kena present tu saya ada cuti. if not, tak dapatlah.



with Mardhiah




with Adibah



Pose khas buat Limah Kesum. dengan ucapan, jangan jeles ;p


thanks again for the opportunity to be a part of a special project by Master students of Mass Communication, Uitm Shah Alam. btw, Uitm Di Hatiku~!

p/s: wahh.. belum pape dah dapat offer duk rumah sewa diorang kat Shah Alam nanti. hehe. insyallah, kalau dpt sambung kt Shah Alam nnti Elia roger korang ye? ;p


10 comments:

MARIA LIZA said...

Sambung study ok gaks...UiTM dihati ku jua...

Suraya Aris said...

tak lama lagi boleyla kak lia jadi wartawan pulak :)mesti rating rancangan tu meletupss gitu :D

Shasha Azhar said...

Kak Elia, Akak lawa ah :3 Seriously :D Jealous gila xD

adibah ruzaini said...

Anything roger je okay. :) And much thankyou Elia for this post. Hehe.. :')

alepridz said...

bagus... wat assignment interview retis.. hehe..


hmmm elia.. can i ask u something... tapi benda ni takda kene mengena ngan entry ni...

adakah elia masih lagi menonton bola ketika harimau malaya/harimau muda beraksi?

dan jika jawapan elia YA... apakah perasaan elia ketika melihat keeper harimau malaya bermain..? masih support beliau sebagai keeper malaysia or masih terbelenggu dengan kisah silam (maknanya masa tgk dier jer terkenang-kenang)...

p/s: jika soalan ini terlalu sensitif.. its ok elia tak perlu publish dan jawab... Sy cuma penyokong setia Harimau malaya.. kadang-kadang terfikir jugak camni

"camana la kalau elia tgk ni.. dier tgk ke tak? dia gembira ke or masih menduka"

seriusly sy nk sangat tau jawapan untuk soalan ni...

**silent reader blog ni & suporter harimau malaya..

cik Es ღ said...

elia , comel sgt bertudung :)

Um!3 4n!$ said...

chOp!! da nampak ku'us laaa ;)

.: iEyLa :. said...

hurmm..gudluck dear...
smbung study tau... :)

mishnurlin said...

lawa la elia.. kecik molek je.. baju bunga pun lawa jugak .. ;)

cik puan pe'pel said...

ye elia..sambung study tu lagi penting for ur future. boleh bukak mate² org luo tu..biar elia lagi berjaya dri dia. hopefully. mudah-mudahan.amin

Blog Widget by LinkWithin