Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, November 8, 2011

Karipap Karipap Cinta Buat Si Dia


Jumaat lepas kami sekeluarga pergi melawat ke rumah makcik dan nenek saudara kami yang duduk kat Taman Melawati. tak sopan pula kalau pergi tak bawa buah tangan jadi kami bawaklah karipap yang belum digoreng untuk diberi sebagai buah tangan. kami sampai tu elok elok petang selepas orang selesai sembahyang jumaat.


mereka pon dengan gembiranya menggoreng karipap tu on the spot dan dihidangkan dengan teh. kira kitorang dapat minum petang sambil bergosip sama samalah. haha.




Handmade karipap with love. sebab tu kitorang panggil karipap karipap cinta. nampak buruk tapi sedap. so dont judge the karipap from the surface okayyh. hehee. masuk bakul angkat sendiri nampak ;p




Nilah mak saudara kitorang. my mum's cousin. dia pon ada blog jugak. Blog Mak Dara namanya. baru jinak jinak blogging dah gempak. sampai dapat top 6 Digi Wwwow award lg tau. kau ada elia? nan adoo.. hehe

cek cek cekidaud blog dan entry sal karipap ni kat link bawah ni.


*p/s: yang penting saya bukan mak cik karipap ye!? :p

20 comments:

Rara Nasiha said...

wahh, karipap. pagi2 ni nampak entry macam ni, terasa lapar pulak. :)

'Aisya Salim said...

Nmpak sedapp jer karipap cinta tu, Kak Elia :D

jemarisuri said...

la belog mak dara tu mak saudara elia ke?..

akak selalu singgah kat belog dia...hehe...

betul don't jugde bila tengok buruk tak semestinya tak sedap kan?..hihi

salam aidiladha..

aien said...

Betul2, don judge rupa luaran sedangkan bila dah makan....omaigadd sangat sedapp kan...post sket kat akak ni hah!!

F. Aziz said...

alamk..karipap.lapar la pulak rasa...
kak elia xnak mjadi penjual kripap ke?hahaha

✿....rossa alina....✿ said...

nyam nyam nyam..lantaklah sane tang rupa dia ke ape..yg penting sedap kan??huhuhu..nak!!

Aida Azryn said...

kirim karipap sbungkus boleh? ;P

Edensukonyanyi said...

Haha! keripop2 cinta.. suka makan currypuff juga! especially karipap kentang. Tak nak kutuk tapi nak cakap juga, karipap elia macam hangus sikit..kikkiki! apapun good job girl! I pun tak pas buat karipap.. haha!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Hahahahaha... Jangan Kritik Karipap saya ye hahahahahahahaha =)

mimieux said...

tengok karipap pagi2 nih..lapaq la pulakk..teringin nk makan karipap jugak..ahhha

intanfirdaus247 said...

ehehe...elia, betul tu..don't judge a book by its cover....sodap nampak karipap tu..terliur kak intan..:) bubuh daging kisar ke atau kentang ja ?

neyra shazeyra said...

oooh mak dara keeee..... ur aunt rupanya

Cik Bambam said...

lor.. mak dara ni makciknya ker... :D

lisa min said...

hehe. kebetulan memang mak saya tengah nak goreng karipap time baca entry ni. hahaha..

ain dzaya said...

walaupun hangit,, tapi sdap!

HanisRazali said...

kat kolej sy ad cter psl makcik karipap..seram!

Cindyrina (The Princess) said...

huhuhuh laman tak makan karipap panas panas yg baru di goreng...nampak sedap la

Sue_Echan said...

sy pon baru bjinak2 buat karipap.. huhu..

d.a.y.n.a^t..h.e^a.m.b.i.t.i.o.u.s^g.i.r.l said...

elia...awak nampak sgt gorgeous and sweet la..tambah lagi dgn spec mcm tuh..i really adore you because you r very strong..we r in the same boat of the past..but now i've recover....

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

Blog Widget by LinkWithin