Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, May 25, 2012

Bersorak sambil mencangkung


wah.. tajuk boleh tahan kan? hehe. bukan apa. meh nak cerita sikit cerita disebalik tajuk entri ni.

pasal semalam. dari awal pagi lagi me n my sis pergi menapak bershopping di sekitar Masjid India dan Jalan TAR. dari pukul 10 sampailah dekat pukul 5 baru sampai rumah. gila jauh dan merata kitorang jelajah. gile kau gi Jln TAR kalau tar memborong sakan? 

Sambil tu kitorang ambil peluang gi makan kat tempat yang saya selalu makan time lunch hour time keje dulu. Sepanjang 2 tahun kerja kat koop CIMB Bank dulu memang almost every day makan kat foodcourt OCBC ni. sampai dah macam rapat gila dengan akak gerai nasi campur tu. punya rapat sampai dulu pernah akak tu offer nak jadikan adik ipar lg. hahakks. masa gi pilih lauk tu saje je buat2 biasa sebab in my thoughts mestilah akak tu dah lupa kite. yelah dah 3 tahun kot berenti  keje sebab sambung study(plus dh bertudung+dah chubby berbanding 3thn lps) confirm akak tu xingat. masa minta pinggan nasi tu dia tenung lama sangat pastu dia cakap...

"errrmmm...*muka kerut* muka awak ni macam kenal la.. "

saya pon senyum... "akak kenal saya lagi?"

akak tu pon balas senyuman.. "ee'eeh.. Lia, mestilah akak ingat... Ya Allah lamanye tak jumpa"

"Tulah kak.. dah tiga tahun saya sambung belajar.. ingat akak dah lupa saya"

"eehh.. mane lah lupa.. buatpe sekarang?"

"baru abes belajar kak.. takbuat apa lg buat masa ni"

"lama sangat akak tak nampak awk kat sini akak ingat awak dah kawin dah"

"heheeee... belum lagi kak" *senyum*

seronok sangat dapat jumpa akak tu. dia tak ubah macam dulu. baik sangat. dan selalu bagi special price.. hehe ;p

masa tengah jalan jalan bershopping tak hengat dunia memang la tak rasa pape. bila dah nak balik tu masa naik LRT balik dari Masjid Jamek ke Setiawangsa tu kaki dah macam tak tahan sangat. nak tercabut je rasa. dalam LRT tempat duduk bagi keutamaan pada yang memerlukan. kite duk kat tepi je.

tengah bosan bosan onlinelah pakai galaxy tab pastu buka email...

tup tup tren yang sunyi tu bergema dengan sorakan saya..*waaahhhh*

 teruja dapat email yang tak disangka-sangka..


dari DIGI..



HOOOMAIIIHOMAAIII....manalah tak teruja bila diberitahu blog picisan saya terpilih antara yang beribu-ribu yang join contest ni. Setelah dinilai oleh para juri, Blog Jejariruncing terpilih (short-listed) sebagai finalis atau TOP 10 kategori Fave Kay Poh!!!






Lagiii bertambah teruja bila saya turun tercalon bagi TOP 10 kategori Blogger of The Year.. sekaligus melayakkan saya ke majlis penganugerahan Digi WWWOW Awards 2012 ini!!! 

Ya Allah memang tak disangka-sangka. syukur Alhamdulillah rezeki dari Allah dan saya nak ambil kesempatan ni untuk mengucapkan ribuan malah jutaan terima kasih kepada anda semua yang sudi mengundi saya pada sepanjang tempoh mengundi yang melayakkan saya masuk senarai TOP 50. tanpa korang semua siapalah saya dan blog jejariruncing ini. pencalonan ni saya anggap sebagai hadiah hari lahir saya yang ke 23.

PENGUMUMAN: Kepada pemenang contest yg saya buat haritu, minta maaf sangat2 kalau hadiah anda masih belum diterima. saya tersangatlah sibuk sampai tak sempat lagi nak hntar parsel tu. saya sedang sibuk menguruskan pelbagai benda tapi jgn risau. hadiah anda anda dihantar nanti ye.

Atas tanda TERIMA KASIH saya yang tak terhingga kepada korang semua, saya nak bagi hadiah kat korang. .SEGMEN TINGKATKAN FOLLOWERS DAN TRAFIK BLOG!!

Buat entri tak kesah la pasal apa apa pon. yang penting entri anda tu mestilah ada keyword JEJARIRUNCING kat tajuknya dan entri tu haruslah di-linkkan ke www.jejariruncing.blogspot.com. tak kesah nak buat entri pasal blog saya ke, apa yg anda nk diupdate di blog ni ke, kata2 perangsang ke, ucapan tahniah ke, apa2 jelah. be creative. dah siap, pastekan link blog anda kat komen entri ni ye. Entri yang paling menarik akan dapat hadiah menarik dan juga anda akan dapat promosikan bloglink anda di blog saya! boleh kita kongsi dan tambahkan jumlah trafik dan followers anda!




p/s: hasil tanggapan di Jalan TAR 


25 comments:

Cik Jajika said...

Sudah..hehe.. Congrat ye Elia.. =)

http://princessofhemp.blogspot.com/2012/05/segmen-tingkatkan-followers-dan-trafik.html

Atiqah Wadiah said...

tahniah elia :)

Ain Syafieqa said...

salam kenal.. :) tahniah kak elia..

Ain Syafieqa said...

bile due date contest ni?

man said...

tahniah lah..hehehe

Nurmaisarah Azmi said...

kak lia, tahniah!
banyak gak gi shopping erk. mesti penat duk bawak. tp hilang penat bile dah dapat good news kan..
ape2 pun, tahniah.. support you!

LittleBerries Craft said...

jom singgah site kami. cake/fruit box utk tempahan:))

mayangsayang said...

wah tahniah ..

Elia Si Jejariruncing said...

@Ain Syafieqa Due date? selagi saya tak umumkan..selagi tu la ia masih berjalan.. ;)

Aiisyah Gazali said...

hopefully saya sempat join.. nanti saya nak join.. insyaALLAH

jemarisuri said...

tahniah elia...moga lebih sukses lagi...

Cik Yana said...

bestnya jd akak...congrate...

keli menari said...

itu dia rezeki kak !! tahniah2.alhamdulillah.

Hidayah Rusli said...

wah ! tahniah akak elia :)

ain dzaya said...

CONGRATZ ELIA :)

"Alhamdulillah. ramai sebaya ain dah berkahwin seawal 20 tahun. Bangganya ain".

Aiisyah Gazali said...

ok kak, saya join :-P

http://roseskalerful.blogspot.com/2012/05/khas-untuk-jejariruncing.html

-Miss Amaliena- said...

http://missamaliena.blogspot.com/2012/05/jejariruncing-always.html

-Miss Amaliena- said...

tahniah kak...enj0y with this..hehehe

http://missamaliena.blogspot.com/2012/05/jejariruncing-always.html

Cik Yana said...

Akak,saya dah buat entry untuk akak

http://lovelyliyana.blogspot.com/2012/05/blog-jejariruncing-sumber-inspirasiku.html

kakcik said...

Salam Elia...

makcik dah turut serta di sini :
http://kakciknurseroja.blogspot.com/2012/05/jom-tambah-kawan-melalui-blog-elia-si.html

sheila sam said...

http://kisahsheila.blogspot.com/2012/05/baby-entry.html

SELAMAT MEMBACA KAK ELIA.

♥♥cikHannah♥♥ said...

http://cikharty88.blogspot.com/2012/05/segmen-tingkatkan-followers-dan-trafik.html

join dear.. jemputlah bc entry Hannah...baru dlm penulisan..lebih kepada santai.. andai ada silap dan slh, mohon teguran agar tidak terulang lagi.. slm.

hasrul hassan said...

As-Salam.
Terima kasih atas peluang ini.... lama ELia tak singgah, jadi mungkin entri ini akan buat Elia singgah di blog HH.

http://www.hasrulhassan.com/2012/06/tingkatkan-followers-dan-trafik-blog.html

Oh ya, tahniah atas kejayaan cemerlang Elia. Kirim salam pada Mak Dara ehh ... :)

Eera Shera said...

tahniah elia..blog ni mmg best pun ;)

Ayang Anim said...

Salam Tahniah!!

saya nak join gak... bole ye...

http://tintaanim.blogspot.com/2012/06/tingkat-followers-dan-trafik-blog.html

Blog Widget by LinkWithin