Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, May 5, 2012

Berseronok dengan ATV



Haritu bosan-bosan saya pergi ke Banting dengan my bestfriend, Pinky. Mula-mula ingat just nak pergi lepak tepi pantai yang dekat dengan Morib tu. tapi tetibe perasan ada litar Go-Kart then ternampak pulak ada tempat ATV.

memang dah lama saya teringin nak naik dan main benda alah ni. tetibe terjumpa pulak.

apa tu ATV? ATV bermaksud All-Terrain-Vehicle. alaa.. yang macam dalam gambar nilah.



Dont worry, for the first timer macam kitorang ni memang abang abang bangla yang kerja kat tempat ni akan ajar macam mana nak conduct vehicle ni. dia juga akan bawa korang keliling jungle track. so if anything happen dia akan tolong..

contoh macam haritu Pinky mengalami kemalangan kecik. kecik je. sebab badan dia yang sangat kecik pastu nak control vehicle yang besar ni, dia boleh membelokkan diri masuk tepi longkang. ntah kenapa dia tak elak.



kitorang semua terjerit2 masa dia nak menghala ke longkang tu. sebab sangat slow tapi dia tak melencong pon. rupa macam pasrah je masukkan diri dalam longkang tu. kitorang semua termasuk Pinky sendiri tergelak berbahak bahak masa tu dan setiap kali terkenang waktu tu. ;D



Dont worrylah memang tak bahaya pon main benda alah ni. abg abg bangla semua ada konvoi ikot kitorang si adik manis ni.. huhu



in the end kitorang memang sangat puas hati dan seronok dapat main ATV ni dan kitorang bercadang nak gi sana lagi. seronok! best untuk release tension or just untuk suka2. track dia pon ok la untuk level beginners macam kitorang ni. tak mencabar sangat.



Overall memang syok!! tak sabar nak main lagi!



Memang murah harga dia. RM20 untuk 7 minit kalau tak silap. so murah la jugak kan?





fave kay poh - http://t.co/2v3KTn7K

blogger of d year - http://t.co/RuoMVOF2

Online shop - http://t.co/3V89ev1U

Funniest video - http://t.co/8urhiLNF

*cara mengundi boleh refer ENTRI INI


16 comments:

saya_arief said...

best naik bende nieh.
:)

ASaDa RyutaRo said...

dapat ku bayangkan ATV tu menghala ke longkang dengan muka pasrah orang yang bawaknya tak tahu nak buat apa. redhaa.. hihihi :D

wanda said...

bahagianya muka..hihii..mcm seronok je..:)

keli menari said...

wahh..teringin nak naik tapi tak penah rase..dapat duduk pon jadi lah.haha .kalau dapat jalan sekali pon ok lah kan .

Iqa Zulaika said...

bestnya dpt main bend cmtu. sgt mencabar.. tp cam tkot je bab moto tu kecik jew

Sumandak Kinabalu said...

kalau nk p lagi, ajak lah 15 pembaca bertuah sekali ;p

Atiqah Wadiah said...

weeee~seronoknyer merempitt :")

jemarisuri said...

js pun pernah try lg..best ekkk?..hihi

Fid"s said...

ATV

Dilla Sabbar said...

kat banting kat area mane eh elia?? nak try jugakk!! :D

Nyamuk Terbang said...

wah lasaknya kak elia..tkt ouhh nk naik bnda nia

mae said...

ni kat pantai bagan lalang kat golden palm tree resort. saya keje sini la elia, nape tak cakap u nak datang. kalau tak leh jumpa huhu

Elia Si Jejariruncing said...

Memang sangat best tak dpat dnafikan

Elia Si Jejariruncing said...

Haaa.tau xpe.tu yg kelakar gila bila kenang balik tu. Lawak je minah ni tau

Masya said...

kat banting?? kat belah mane yer?? selalu pg pantai morib x nampak pun...

N.A SHAMSE said...

akk bila pergi banting ? tak cakap pun , boleh meet , huhu

Blog Widget by LinkWithin