Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, May 9, 2012

Pameran Pengantin


Haaa.. memang dah dekat sebulan pon entry ni sebenarnya..

haha... ai memang looove peram entry lelame. pastu bila dah banyak sangat pening sengsorang. tak tahu nak update entry yang mana. gedikss

akhirnya fikir punya fikir sampai batery lappy pon dah warning tinggal 22 minit nak padam. so ni tengah menaip ala ala secretary terhormat le ni. terkejar kejar taip sebelum battery lappy ni kapissshhh.

mata kejap tengok lappy kejap tengok tv. multitasking la kununn.

hokay hokay

stop wasting any time or battery..

lets get back to our topic..



last month saya dioffer by my uncle utk jaga booth photographer untuk pameran pengantin kat PWTC. The expo for 3 days. Saya amik je job ni sebab memang nak pakai duit utk vacations yang dah plans pon. kebetulan abes je study my uncle call ajak join expo ni. memang pucuk dicita ulam mendatang la kan. elok elok je lepas abes belajar xbuat ape dapat offer.



si adik pon join sebab dia pon nak pakai duit untuk our vacation.



So far kerja jadi promoter memang mencabar dan menguji kemahiran bercakap ku dan kemahiran meyakinkan orang. mula-mula malu. i started with bagi flyers je kat orang.malu kot tetibe je nak terjah orang tak tentu fasal kan. pastu start point out strong points while passing out flyers. lama-lama mulut macam mak minah. pot pet pot pet sampai letih. luckily i managed to close a few sales. dapat la juga komisen. hehe. seronok!



Tapi best bila pameran ni jadi macam sesi bertemu peminat plak. ada a few yang datang nak jumpa, borak dan bergambar. sampai bos tegor, "amboi, ni dah macam sesi bertemu peminat je. tak kesah la janji ada sale". hehe. nasib bos saya my own uncle. kalau tak mati kena marah. as usual ramai yang jumpa saya in person will say i look taller and bigger dalam blog. bile jumpa. "alahaii.. kecik jerr awak ni"..


Sekarang ni saya dalam dilema. tak tahu nak update pasal bercuti kat Penang dulu ke yg kat Genting dulu.. guyss.. help me out!

Korang rasa nak saya cerita pasal cuti kat Genting dulu ke cite pasal cuti kat Penang dulu?

sambil2 tu jom help vote for me :)

fave kay poh - http://t.co/2v3KTn7K

blogger of d year - http://t.co/RuoMVOF2

Online shop - http://t.co/3V89ev1U

Funniest video - http://t.co/8urhiLNF

*cara mengundi boleh refer ENTRI INI



5 comments:

keli menari said...

hehe. cara tarik pelanggan tuh bawa akak comel kite nih.. masyukkk

ibh_sue said...

Kompem ramai yg singgah sbb kenai dgn blogger fopuler ni. (^_^).

pheetz said...

penang or genting?
genting kot..hehe
by the way, untung la dpt jdk promoter..=p
later when ur time, you dah tahu nak tanya ape kan?..=)

CiK GorGeouS ! said...

tiba2 terasa feymes sebab cik eLia menempek Link bLog kitew...bhahhahaha~ :) *memang betuL2 peram nie*

wanda arry said...

ala elia mai penang xgtaw..

Blog Widget by LinkWithin