Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, May 11, 2012

Genting Day 2 - Strawberry Park + Genting Theme Park



hai haiii.. masa untuk sambungan slot samarinda kita ye..(btw,check out my previous entry. ada added pictures!)

patutnya nak update pasal hadiah for the previous and current contest yang saya buat. tapi si kakak tak upload pic lagi so bweeek mamposlah gue nak update sal entry ni dulu. *gelak jahat*

entry lepas ada yg komen cakap tak puas tengok gambar. ha ni korang tengok la gambar sampai juling. hehe. takde la banyak pon. sebab dah dipecahkan ke lg 3 eposide samarinda ni.

saje separate kan ikot tajuk dan situasi berbeza.


untuk entry kali ni nak cerita pasal hari kedua kat Genting. hari pertama sampai tak buat apa pon. teruk check in dan tidur kan?


Hari kedua nilah nak merayau pon. lepas breakfast dekat hotel, kitorang gi Strawberry park. dekat je dengan hotel Sri Malaysia ni. jalan kaki pon boleh. tapi memang tak la ahkak nak jalan kaki ni kan. dengan sebok mengusung anak jepun ni lagi. kekdahnye naik kete je. huhu



Sampai Strawberry park harus lah bergambor ape macam dulu kan.


Masuk Strawberry park ni free je. tapi kalau nak petik strawberry kena gi amik bakul then bila dah kutip strawberry dengan rakusnya dah boleh la timbang dan tengok hasil kerakusan anda membawa ke berapa hengget.



wahh.. fefeeling kat oberseee tu bergambar berlatarbelakangkan strawberry yang gebu-gebu...

walaupunn...



Hana Bobot excited dapat kutip strawberry yang besar besar kat sini


hahahh.. nampak tak kerakusan kami disitu? haa.. gasaklah nak membayarnye. kutip strawberry macam kutip buah rambutan ke ape ni..



ohh.. tidak.. ahkak berposing ala ala memiliki bibir seksi gaya angelina jolie. walaupon jauh panggang dari api. matilah kena chop perasan. sila lempang saya laju laju



Kat strawberry farm ni ada (hahaks kejap park kejap farm..hehe getis tau ai ni) tempat buat tangan/kaki wax(lilin) ni. memandangkan si kecik tak pernah buat lagi kitorang pun buatkanlah lilin bentuk kaki diorang.


Si Marissa sangatlah behave kaki dia tak gerak langsung sampai penjual tu ambil satu lagu buat sample letak kat kedai dia. sebab dia cakap susah nak dapat baby yang duk diam je masa buat benda alah ni. asyik gerak gerak jari je. so haruslah kitorang minta diskaun. nasib mamat tu baik. bagi kitorang harga yang terbaik punye..


Lepas gi Strawberry Farm(ee'eh farm pulak), kitorang masuklah theme park Genting ni. Kitorang amik tiket yang all park punya. so boleh main indoor and outdoor games. strategy kitorang haritu ada sedikit silap la. kitorang main game outdoor tak banyak. dalam 2 game je




Space Shot ni dengan game yang terbang2 can spiderman tu je. nak main roler coaster masa tu tutup sebab under renovation.


Hari tu memang kitorang silap besar la. silap strategy. patutnya kitorang habiskan main game outdoor dulu sebab yang outdoor ni tutup awal. petang kul 6 camtu dah takleh main dah game outdoor.




silapnya kitorang lepas main dua game camtu kitorang gi masuk kat indoor punye tempat dan habis berjam-jam dalam tu (which was no doubt experience yang sangat best, nanti kite update ye). sampaikan kitorang dah abes jelajah indoor, bila nak keluar main yang outdoor dah tak dapat, sebab dah tutup. rugi rugi rugi..




lepas ni kita update pasal all the indoor games yang kitorang masuk dan pengalaman kelakar yang paling takkan dapat kitorang lupakan masa kat sana. stay tuned ye..

sambil-sambil tu jom vote for me :


fave kay poh -
http://t.co/2v3KTn7K

blogger of d year - http://t.co/RuoMVOF2

Online shop - http://t.co/3V89ev1U

Funniest video - http://t.co/8urhiLNF

*cara mengundi boleh refer ENTRI INI

19 comments:

Eyqa Hasnan said...

wah ! bestnya kak elia dapat pergi . eyqa tak pernah pergi pun . parents asyik busy --'

Cik Jajika said...

Dalam ni muka marissa macam muka baby mason. Cuba tengok Youtube n cari baby mason. Hampir sama.. hehe

qunnya said...

Kak elia..
Comel la baby tuh mcm baby korea sebijik mcm mason,mavin,maden moon....
Kaki both of them sooooo CUTE...
that all my comment...

Nafisah Ruslan said...

bestnya dapat jenjalan :)

rainnyberry said...

cuma nak cakap kite jeles. (^___^)

Ummi said...

Xpe..tu mknanya nk kn g lg~~~

Elia Si Jejariruncing said...

@Eyqa Hasnan la yeke..xpe nnt cuti skolah try la ajak parents gi

Elia Si Jejariruncing said...

@Cik Jajika oh ya.. baby mason.. sama ke?

Elia Si Jejariruncing said...

@qunnya wahh.. dh 2 org ckp marissa mcm mason!

nina ibunga said...

roller coaster xblh main lg ey? pape pon, mmg sronok gi genting nie.

nina ibunga said...

roller coaster xblh main lg ey? pape pon, mmg sronok gi genting nie.

Aisyah Jane said...

kak elia..comell laa baby tuh..mcm kak elia...sebiji...comeyy sgt..kak elia pon apa kurangnya cantekkk..saya suka tgok kak elia...hope kak elia bahagia...<3 <3

Aisyah Jane said...

kak elia..comeyy laa baby tuh..mcm kak elia sebiji..comeeyyy sgt...kak elia pon apa kurangnya cantek..saya suka tgok kak elia..hope kak elia bahagia ye..<3 <3

Aisyah Jane said...

kak elia comeyy laahh baby tuh..cute...
mcm kak elia...kak elia apa kurangnya cantekk sesangat..saya suka tgok kak elia..hope kak elia heppyy hingga akhir ayat <3 <3

Fai Shaklee said...

tahun lepas masa pergi cameroon tak dapat nk self pick up strawberry sebab masa tu tak ada musim. huhu...

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

waktu sye pergi dlu space shot yg ttup..under maintenance..huhu..nk ganti blek rse teruja naek space shot, maka dok depan skali naek roller coaster..kali kedua naek smpai dh rse cm mr. bean sbb dh xtakut..haha

AuraFIza said...

Daripada tahun lepas plan nak pergi Genting, tapi sampai sekarang taaaak pergi2.. Haishh.. Jeles tengok gambar-gambar awak tu!

Flexibis Boutique said...

hye elia.. drop by at my boutique ;)
www.facebook.com/flexibisboutique

Ryu on ahsfantasy24.com said...

kenapa baby itu tersangat comel?
hehhee..

Blog Widget by LinkWithin