Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, May 15, 2012

Genting Day 2 - Ripleys

Sambungan slot samarinda..

Haritu kan saya gi Genting. haritu banyak habiskan masa kat indoor je.. kitorang banyak habis masa dalam Ribley's Believe it or Not punya museum. yang ni kena bayak additional daripada harga tiket masuk. kalau tak silap dalam RM21. tapi berbaloi la. sebab memang macam-macam benda ada dalam ni. lebih 500 barang pameran yang pelik2 dan dah tentunya menarik. jom layan antara benda yang ada dalam ni


bergambar dengan replika wanita paling gemuk didunia










kerusi untuk orang tertinggi di dunia






kat dalam ni banyak juga brain teaser dan kita boleh bereksperimen. rasa macam masuk tempat macam petrosains gak la. tapi ni lebih mencabar la


replika tangan manusia tertinggi di dunia. kalah jari jejariruncing ni ;p



sebelah tu tangan manusia terkecil di dunia





Image Detail

seramm.. ni katanya kepala manusia yang semakin mengecil. banyak jugak barang2 dari zaman dulu..

Image Detail

patung ni dipercayai sebagai patung kesuburan mengikut kepercayaan orang asli di afrika. sesiapa yang pegang dipercayai akan mengandung.



besar juga tempat tu. keluar tu sampai lenguh2 kaki. lepas ni nak masuk rumah hantu. sebelum tu rehat jap pekena teh tarik yang berharga RM5.



nasib sedap ...


lepas ni sambung pasal pengalaman masuk rumah hantu dia plak

20 comments:

Iqa Zulaika said...

kita suka baca setiap entry akaq..

stichares said...

bestttt - nk p lagi n jugak..

keli menari said...

huwah.menarik! leh pegi lagi ni ke genting.hehe

rainnyberry said...

one day nak pegi sana juga. mcm best sgt laa..

Mira Amirudin said...

not bad... :) wahhh nseb teh tarik 5 ringgit tu sedap.haishhh

Atiqah Wadiah said...

woaaa!!!cam best je tempat ni..harus masuk next time :)

Cik Alynn said...

makcik2 nye muka kau.. ahaksss

Elia Si Jejariruncing said...

@Iqa Zulaika wahh. Tenkiu2!

Elia Si Jejariruncing said...

@stichares mmg best. Xrugi pon msk

Elia Si Jejariruncing said...

@keli menari haa. Tau xpe. Kite pn rs mcm nk g lagi

Elia Si Jejariruncing said...

@rainnyberry insyallah. Ur time will come

Elia Si Jejariruncing said...

@Mira Amirudinkann. Harga kt atas tu semualeh thn mahal nye

Elia Si Jejariruncing said...

@Atiqah Wadiah yupp. Disarankan msk mmg xrugi

Elia Si Jejariruncing said...

@Cik Alynn haa. Yg makcik2 ni gak yg kau gagah usha entry trbaru. Hahaks.LMAO

Hanim Irsyad said...

wahh. best nyee dye pegi jalan-2. tak penah lagi masuk kat dalam tuw. huhu. teringin plak :(

siti khadijah said...

huikss....terbesar terkecil tergemok semua ada..heehee...

dilla nazri said...

saya start blog..jom lawat akukarak83.blogspot.com

jejarikucing said...

seronoknya!

jejarikucing said...

sudah 2 kali pergi genting

Juma'adi Bin Morshidi said...

nice info. nice site. follow my blog to okay. thanks.

Blog Widget by LinkWithin