Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, July 6, 2012

The Royal Blue Party



Baru-baru ni Elia ada jadi host and planner untuk satu party ni.

Tema party tu Royal Blue. jenuh cari barang-barang deco color royal blue ni. nasib dapat bantuan dari Nurul (my fren), rakan-rakan kat twitter dan instagram yang baik hati tolong informkan location nak cari barang-barang deco ni. thanks guys!



parti ni memang exclusively for ladies only. no man was allowed! para boyfriend, tunang, suami atau scandal hanya dibenarkan menghantar dan jemput pasangan mereka je. takleh join.
*angkat kening Ziana Zain*
hehe. ianya diadakan di sebuah bilik karaoke yang ditempah khas untuk majlis ni. parti ni memang very private and for close friends only. sayang sekali Pinky tak dapat join sebab dia gi Jakarta lak time tu.



kitorang book bilik karok tu for 4 jam. tapi sedar tak sedar kitorang karok sejam je kot. lg 3 jam abes kat preparation and games. tapi memang game yang kitorang buat lain dari yang lain and sangat menarik. time game mmg pecah perut dengan telatah masing2 and hasil games tu.




parti ni boleh dikatakan 50% D-I-Y. saya buat sendiri props untuk photoshoot, selimpang utk para tetamu, and paper bags as doorgift. paling best props "Like" button mcm facebook punya tu. jenuh kot lukis pakai tangan sendiri! game board pon saya buat sendiri (alamak,takde pulak picture game board tu.hehe)


seronok semua yg hadir sporting belaka even ada yang baru kenal each other that night.
thanks to all yg hadir ikot tema yg ditetapkan. disebabkan ni parti for all girls, props adalah very girly. ada tiaras, kipas pink berbulu-bulu, party hats and
balloons yg sweet2 gituww.. semua bagi memeriahkan dan memudahkan sesi verangan memasing depan camera ^^,



so far Alhamdulillah semua sangat happy dan teruja dengan parti ni. katanya "its nothing like we ever experienced before". Alhamdulillah sangat semua berpuas hati dengan hasil parti anjuran saya dan rakan tu. tak sia-sia bersengkang mata buat persiapan dan kehulur ke hilir cari barang!hehe




Bolehlah saya mula fikirkan kerjaya dalam bidang party or event planner mungkin??

hahakss.. perasan!

*p/s: boleh la korang follow saya kat Instagram kalau sudi - elia_jejariruncing


5 comments:

maszull said...

assalamualaikum elia....blue nice color...:)

Misz Mieza said...

Wah! Syoknyer.. Royal blue memang cantik! ^_^

Mimie said...

hai kak elia... look happening with blue.. :)

feel free to visit..
http://mi2-bluebird.blogspot.com/

Atiqah Wadiah said...

party kat bilik karoke?menarik!!!!

NadyaBubble said...

Lepas ni boleh jadi planner birthday party kita :p

Blog Widget by LinkWithin