Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, July 8, 2012

Kid and Toys : Bagai Gigi dengan Gusi


Gelagat aqil bersama mainan nye!
Rasa macam menarik pulak segmen yang telah disuarakan oleh Elia dalam blog dia http://jejariruncing.blogspot.com/2012/06/segmen-kids-and-toys.html.. So tak salah lah kot saya sesaje nak menempek kan sedikit coretan kisah my lil hero sorang ni. Lagipun saya memang suka cerita kisah my lil hero Muhammad Aqil Rizqin tu. Memang tepat sekali bila dikatakan kanak-kanak tak boleh dipisahkan dengan mainan! Bila dah ada anak sendiri ni, baru lah jelas kita nampak perkara tu.

Anak saya berumur setahun 4bulan pada bulan ini (Jun 2012). Dia seorang anak yang baik. Tapi seorang yang tak boleh duduk diam. Asyik nak main je. Pantang nampak mainan. Pasti nak. Nak nak nak nak tu lah perkataan nya. Cerita banyak pun tak gune. Jom lah layan gambar2 yang ada. Gambar2 aqil bersama sepupu nya anis. Umur sebaya cuma beza 20 hari. Dorang ni dua2 pun sanggup dok berhimpit nak dok dalam tu sebab kes berebut la ni. So bila dah rebut2 dua2 pun same2 masuk sendiri dalam tu.

:: Elok je berdua muat duduk dalam tu :

:: Muat2 je, tu pun sempit ::

:: Alala... sweet nye sampai terlentok2 ::

:: haa..tengok tu sampai terlelap si anis kat paha aqil, punye lah sayang nak keluar dari kereta mainan tu ::

Macam2 kan gelagat budak2. Sebab main dorang sanggup! kalau dilarang, memang comfirm menangis. Gambar2 kat bawah ni masa di rumah sepupu saya kat kampung. Aqil ni memang pantang jumpa mainan lah.

:: Ok..1st step. Muke semangat nak main ::

:: Aqil said : mama, best la bulldozer ni, mama kena beli ni ::

:: Entah apa yang dibelek nye, bukan main lagi hero aku sorang ni ::
Seronok tengok budak2 main. Dorang happy kita pun happy lah. Yang bawah ni pulak gambar2 masa sambutan birthday aqil yang pertama setelah menerima pelbagai hadiah mainan ok! Memang excite dia. Walaupun pipi bertampal koyok sebab sakit gusi, main tetap main ye. (janganlah pelik pasal koyok tu, walaupun aqil tak cakap, tapi dia asyik menangis je dan air liur asyik meleleh, tu tandanya nak tumbuh gigi.jadi saya pun tampal la koyok dan cara tersebut berkesan ye, lepas tampal koyok, dia dah tak merengek)

:: Dua2 pun nak gigit bola tu ::

:: Tengok tu, w.pun bertampal koyok, main tetap main! ::

:: Mata dah kuyu, tak sihat. Mulut pun sumbat puting. tapi still nak main lagi ::

:: air liur dah sampai meleleh leleh ::

Disebabkan aqil ni suka mainan, jadi memang dah boleh dikatakan separuh daripada rumah kami yang tak berapa nak besar ni mainan dia je. Tak kisah lah janji aqil happy ok. Gambar last sekali ni, gambar paling latestminggu lepas.

:: Rutin aqil di rumah ::

:: Mama dan ayah sayang sangat aqil ::

Biasalah budak mesti nak jugak apa yang dia kehedakkan. kalau tak dapat macam-macamlah ragamnye kan?

seronok sangat baca kisah dan telatah Aqil ni. semoga dia membesar dengan aktif dan sehat la ye! buat anda yang nak baca kisah Aqil yg selanjutnya. jom follow blog kakak Ekin ni


*kepada anda yang diluar sana yang ada gambar dan cerita menarik tentang si kecil dan mainannya, bolehlah join Segmen Kids and Toys ni. Tak sabar nak baca dan siarkan cerita anda pula selepas ni ;)


bercakap tentang dapat apa yang dihendaki ni, teringat pula tentang Xpac Whatchuwant
dimana anda boleh pilih apa sahaja
yang anda mahu! you can pick your "toys"

Hanya perlu dial *128#, pilih pack pilihan
dan pilih hadiah anda!

WHAT 1

anda juga boleh gabungkan pack dan
melanggan sebanyak mana pack yang
anda nak dan melayakkan
anda untuk memenangi
pelbagai hadiah yang
ohsem seperti :

HP Envy 14”

Macbook Pro 14”

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy S II

Sony PlayStation 3

Xbox Kinect

Nokia Lumia 800

HTC One X

Sony Tablet S

Samsung Galaxy Tab 10.1

Pioneer DJ Console

Pioneer DJ Console

Bose Headphones

Monster Beats by Dr. Dre

Bose Home Theatre System

Harmon Kardon Home Theatre System

Lebih 100 orang pemenang telah
membawa pulang hadiah-hadiah
seperti di atas. anda bila lagi?
jom.. menangi hadiah yang best
SETIAP MINGGU dengan
mendail *128# untuk mengetahui
tentang hadiah yang mungkin
menjadi milik anda tu! For more details, go to http://xpax.com.my/whatchuwant.php.









3 comments:

Hani Shaklee said...

jom belikan vitamin dan makanan tambahan untuk anak2 buah..as what I did..untuk pastikan mereka sentiasa sihat.. dan terhindar drpd penyakit2 yg memudaratkan.. contact me for vitamin from shaklee.

NadyaBubble said...

Aqil comel !

PandaWoman said...

menarik :)

Blog Widget by LinkWithin