Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, July 4, 2012

TBS dan Bandung


Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.. ececehh.. starting entri je dah poyo.. ;p

Mesti ramai diantara korang yang dah biasa pergi TBS. orang yang dah biasa mesti tau apa itu TBS. kalau tak tahu makna TBS atau yang mana ingat TBS tu sejenis penyakit merebak maksudnya anda tak tahu apa itu TBS. haaa. lagi poyo statement mak!

OK lah. TBS adalah singkatan bagi Terminal Bersepadu Selatan.
tempat untuk naik bas untuk ke Selatan. orang-orang Johor mesti dah tahu tempat ni kan?

atau mungkin orang Johor yang selalu balik naik bas la kan.. orang yg selalu balik Johor naik eloplen mesti tak tau kan kan kan? 0_o

Tapi tahukah anda kat sini adalah tempat saya pi pekena Mee Bandung yang paling meletoppss?

Haaa.. ada ke orang yang sanggup gi TBS semata-mata nak pi pekena Mee Bandung Johor yang mabeles ni? selain saya obkozz...


Kalau ada mari high five *clapclap

lokasi tempat makan ni terletak kat foodcourtnya.

nama gerai Citarasa Johor.*siap promote gerai lg tau.royalti jgn lupe ;p

Kat foodcourt TBS ni dia pakai sistem ala ala topup giteeww.

sebelum makan kena pergi kaunter beli topup dulu. pastu gi kat mana mana gerai yang anda nak order then nanti orang tu akan swap the card tolak la kreditnye. wah.. canggih bukan? jakun kejap aiii..


anang irau*.. jangan risau, kalau ada duit lebih tu kita boleh gi redeem balik lepas makan tu. kita pulangkan kad dan cashier tu akan pulangkan baki duit anda dalam tu. waa.. boleh la fefeling orang kaya pakai kad credit sampai makan pon nak ber-swap bagaii.. very the oh-my-gucci tau!

*tq kepada yg membetulkan bahas iban sy ^^,

Ni la ghupe foodcourtnya..


dan inilah dia mee bandong yang sedap meletupss yg saya sangat suke iteeww.. dapat makan benda ni terus keluar genetik gedix iolls. sowwiee ;p

wahh.. hope lepas ni pergi janganlah penuh or habis mee bandung sebab kena serbu. make sure akak or abg gerai ni simpan sikit untuk saya ye. wah. berangan macam abg kakak gerai tu baca la entri kau ni? nan hadoo!


lepas makan saya gi jalan jalan sekitar TBS ni sebab memang tak pernah gi sini dan tak pernah naik bas kt sini. terasa jakun yang amat macam airport pulak tempat dia. best!

waaa.. nak gi turun kat platform macam nak boarding kapalterbang uollss.. agak agak ada tak sesi hero kejar heroin pastu kena tahan ngan pak guard tak kasi turun bawah without pass or ticket. pastu hero pujuk pujuk guard tu macam selalu kite tengok kat movie.. *kuatberanganginilahgayanyeee


Sorry la kalau saya ni jakun sikit sebab tak selalu naik bas ni. kalau time belajar dulu kalau naik bas kat hentian putra very the vintage tempatnye. idop ler futuristic cam gini. hwhewheww..T_T

*p/s: kalau sesiapa tau kat mana boleh dapat mee bandung yang sodap hingga menjilat pinggan bgtaulah ye ;)


18 comments:

Nieda said...

Tmpt mcm airport pulak.
Suka mee bandung ye. sama la kita

Pn. Sheila@CC said...

nampak mee bandung tu mmg sedap... sekali makan mesti teringat selalu kan... :-)

~~CaHaYa AzLiN~~ said...

~~ ade....name dia abg khalid...dia buat mee bandong sedap..dia keje kat IPTHO...kalau2 kiteorg ade bezeday party ker...party liar ker...dia lar tpt kami mengadu...huahuahua...

nota kaki : jgn marah ek elia...tp pasal mee bandung abg khalid tuh mmg sedap..x tipu...siap kadg2 dia buat pes n jual kat kiteorg...blik2 rumah...bajet2 mcm buat sndiri...pdehal ltak air jew...huhuhuu

Saya Disini said...

sedpnye

cBonKsuNaniE said...

cer try kat sebelah UNISEL Shah Alam ;)

i.S.m.A~n.A.d.i.A said...

kat batu pahat ni banyak jugak boleh dapat mee bandung yang sedap2..my fevret too..huhuh
by the way xpernah merasa lagi pergi TBS..bila lah nk pergi tempat feeling2 airport ni..huhu

shera haifa said...

mee bandung.. sodapnye, udahlah den gemor giler mee bandung tu

nadzirah sofia said...

mber pun ada cakap mee bandung sini mmg terbaek punya!

eira eixora said...

nak ajak lah husband g makan sana. umah sy kat sg. besi je

miss jijie said...

kelaaaass.....

aqustiqaloqa.blogspot.com

cik kedondong said...

kat kedai rumah i kat kajang utama ada mee bandung muar sedap, pastu kat bandar baru salak tinggi, ada kedai kat area Kosmopleks ada offer makanan Johor sedap punyerrrr!!!

saya ler said...

anang irau = jangan risau, bahasa iban yg betul. x pun guna Nadai hal = x jd masalah

keli menari said...

Huh lawanya terminal bas uisshh..
Hmm tak penah makan mee bandung situ lagi.Nak try , sila belanja saya :)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt..

Hahaha..mmg sofia akan ke tbs bile malas nk driving blik muar..kalau nk yg betul2..dtg la muar..mmg byk kedai yg sedap..hehe kat muar ade juga jual yg instant..mmg rs die blh layan..

regards,
Unsmiley

.ciknoey. said...

walaupun selalu sangat balik Johor dari TBS, tak pernah tau ade mee bandung sedap kat sini.rase teruje la nk cube.thanks elia sb update entry ni.! hehe

NadyaBubble said...

Selalu lalu je, tak pernah masuk lagi TBS ni.

Anonymous said...

dekat ampang park ada satu kedai makan... kalau tak silap nama kedai tu Kedai Selasih. mee bandung lagi sedap dari kat tbs ni coz saya pernah rasa gak yg kat tbs nih. serius tak tipu. try g ampang park..

Nyami :D said...

Wakil Dari kedai CIta rasa Johor >.<
MEkasih sbb postkan psal kedai kami ^^

Blog Widget by LinkWithin