Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, July 1, 2012

Mencari Ramli - the next Malaysian Sports Superstar Search

48HOURS STICKY POST/SPONSORED POST. PLZ SCROLL DOWN FOR LATEST ENTRY

Assalamualaikum.


Dah lama saya tak buat entri pasal bola bukan? hehe..
But finally ada sesuatu tentang bola yang buat saya teruja dan excited!


Nak tahu kenapa all of sudden Elia teruja balik pasal bola?
sebab segmen baru kat TV9 ni lah!
Kali ni saya nak share dengan korang rancangan docu-realiti terbaru dari TV9. Kenapa perlu saya excited begitu ropa? Sebab rancangan realiti ni melibatkan budak-budak. eh. budak budak ke? eh..takde la budak sangat. kire adik-adik or golongan remaja la senang cakap. wahh... muda remaja gituw..*kenyit mata*


Mencari Ramli – sebuah segmen selama 10 min di Kaki Bola setiap hari ISNIN jam 9.30malam di TV9. Terdapat 13 episod semuanya bermula 30hb April 2012. program ini meletakkan target untuk mencari permain bola terbaik Malaysia bawah 16 tahun yang akan dihantar ke Manchester United Soccer School to be trained and groomed to become “Ramli” the next Malaysian Sports Superstar.




Dengan bantuan korang dan barisan panel hakim, dua (2) daripada bintang yang terpilih daripada 30 pemain bola sepak di Sekolah Sukan Bukit Jalil akan menempah tempat di Manchester United Soccer School



Tengok video promo bawah ni and you will get that this is all about ;)




Lepas dah tengok mesti korang rasa teruja sangat nak vote pemain pilihan korang yang dirasakan paling layak menang kan?kan?kan? hehe. Caranya mudah giler. apa yang korang hanya perlu lakukan ada kat bawah ni

kalau nak vote Via Facebook
1) Mendaftar dengan login menggunakan akaun Facebook anda
2) Pergi ke Page Contest dan klik pada link untuk kontest tu (herebyknown as “Application”).
3) Klik pada gambar pemain pilihan anda
4) Anda hanya dibenarkan untuk vote seorang (1) pemain sahaja pada satu masa.
5) Anda hanya entitled to one (1) free vote sahaja (hereby known as “InitialVote”). For subsequent vote, you need to register as a member in http://www.infoblast.com.my (herebyknown as “InfoBlast Account”).
6) Selepas selesai sesi pendaftaran, anda boleh terus mengundi to cast thesubsequent vote via the Contest Page.

Via SMS:
SMS MRAMLI(SPACE)NO.JERSEY dan hantar ke 33199


Kalau tak faham jangan risau, boleh refer step-by-step tutorial video kat bawah ni


mesti korang nak tahu who im rooting for to win kan?
bweek.. hehe.. adalah sorang ni yang saya nampak potensi dalam diri dia. tapi biarlah rahsia. tak sabar nak tengok episod seterusnya.

tak sabar nak undi untuk budak tu. harap dialah yang berjaya. cara voting dah la senang gile. apa lagi nak di kata?hehe

Apa duk tercegat depan PC tu lagi? pi la check out official website Mencari Ramli dan vote untuk pemain pilihan ada.

Turut disokong oleh :
Twitter : TeamMalaysia

Oh. oh. dan jangan lupa saksikan
Mencari Ramli setiap hari ISNIN jam 9.30 malam di TV9



* Lepas baca entry ni. mesti adikku si Amer excited lebih. dia berkobar-kobar nak masuk sekolah sukan lepas tamat sek rendah ni. heyypp... abeskan UPSR tu dulu tahun ni ye. Focus-focus. Oh ya. Minta korang semua turut mendoakan semoga adikkn Amer dapat mengharungi UPSR dengan tenang dan memperoleh keputusan yang cemerlang ye. thanks guys. (sure kembang hidup si amer bila dia baca part ni ;p)

5 comments:

Nazhirah Mazlan said...

kenapa RAMLI eh ?
i wonder giler nak tau why RAMLI ??

Cik Yatt said...

amboi kak elia suke bola rupenye..hihi..hye..remember me??

fatin nabilah (jue) said...

wow,.untungnya siapa yang berjaya di tempatkan di MU soccer school tu :O

Rozlin Rizalman said...

dari 30 peserta tu, anak sedara sy ade dlm misi mencari ramli...tiap2 minggu x miss vote, heheee...

Poetra said...

Kunjungan perdana dan silahkan untuk menuju TKP saya semoga ada yang bermanfaat untuk sbat smua...
Follow yawh...

Blog Widget by LinkWithin