Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, February 5, 2011

Babysitting Hana

HanaBobot.. nama yang sangat unik namun ada cerita disebalik nama timangan my baby sis ni. before we go to that let me cite sikit about her. nama penuh NurHana Batrisya. dilahirkan pada 28 Febuari 2010. so hujung bulan ni is actually her 1st year punya birthday. but waaaaa..... saya tak dapat bersama sebab masa tu saya dah kembali ke Uitm. so xdapat nak celeb birthday dia.






ok kembali kepada sejarah nama HanaBobot ni.. sebenarnya Hana tu nama dia. tapi Bobot tuu.. haa.. bobot tu ditambah dihujung nama hana sebab masa di kecik or dalam 4 bulan awal kelahiran dia ni... she loves to fart!! dia kuat kentut.. hahahaha!! kelakar kan. kadang-kadang time orang tengah main dengan dia selamber derk je dia melepaskan bom.. nasib takde bau. tapi bunyi memang cam motorbot la.. pottppottpottt... tapi muka dia paling steady. innocence je.. potpotpottt je tu yang melekat nama bobot tu.. =D


teringat masa dia umur 4bulan tu la first time saya tengok dia sebab sebelum tu i was in kelantan. cuti sem tu baru balik. then alang alang tak buat apa cuti 2 bulan tu saya telah menjadi Nanny atau pengasuh si hana bobot ni meantime mama gi kerja. boleh katakan semua kerja saya buat. basuh kencing, basuh berak, buat susu, mandikan, tidurkan, tukar lampin semua saya yang buat.. cuma part susu badan je tak buat la.. hehe..








::memang hobi dia tidur atas dada orang ::



:: baju abg apek dia bagi ::












:: tengok la bersepah rumah dikerjakan bibik ni ::






:: macam org zimbabwe je. hehe ::




:: acah je ni.. hehehe ::











:: during our family vacation ::

























Ni semua gambar masa dia dalam lingkungan 4 bulan.


Comel kan??

nanti ada masa saya hapdate picture latest dia. lagii comel!!

36 comments:

amir aizat said...

mmg comel laah!!

y u y u Z u l a i k h a said...

AYYYYAAA! COMEL NYEEE! CUBIT BAGI NANGES KANNGGg!


LEPAS NI ORANG KENTUT TAK NAK KATE"EH AWAK KENTUT"

NAK CAKAP "EHH, AWAK BOBOT ^^"

maRShA said...

super duper comel la!!! hanabobot!! haha comel gile nme.. tpi ksah disbalikny~~~ :P

❤ C!K MAZ's❤ said...

comei nye baby...rasa nak cubit je pipi dia...hehe

iza zaty said...

comel sgt hana tuhh. geram, mcm nk cubit2 jer,

nazrul ashraff said...

hoho..mukanya bulat..tp kn..haha..mmg jarang dgr budak kcik kentut melepas suka suki..haha

Farhana Zainuddin said...

Alalalalala comelnyeee hanabobot!!!!! Geram gilee hana kat sini tengok si hanabobot nii!!!!! rase nak picit2 pipinya yg gebu dan tembam!!!!! hehehehe...jgn marah ye kak elia... Fav pix, gambar abg apek pangku@rangkul hanabobot yg nyenyak tidoo... Hanabobot comel, abg apek bakal bapa penyayang, kak elia bakal ibu mithali... Peaceeeeee :)

Emy Omar said...

sungguh comel..muka pun innocent je

loving_you said...

elia jadi Nanny ler....
hanabobot cute name...
jage anak orang...bile nak dpt baby sendiri??hehehee....
and she is cute girl...:)

Wanita Mutalib said...

owh sungguh tak sabar nak tunggu anak saya sebesar itu heee..

comeinya hanabobottt :p

nuur an nor said...

hanabobot.. elia???
sama2 kita pikirkan.hihi..
jgn marah yer

wannurfazrini said...

wow , nmpk keibuan :p

~queraiza cullen~ said...

ni adek elia ke..hehe..da mcm anak je..=)

.y.a.n.a. said...

comelnyaaaa !!!! sukasuka . :)

.izzatul.hazwani. said...

hei..comel la deaa..
:)

shuwet mummy n daddy la kak elia nan abg apex. :)

Hassanah said...

bulatnye mate hanabobot (=

aMiRaH said...

comey yer dierr...hee~ geram tgk tau.

De Hazz said...

macam lelki je aku tengok

Norsuriana said...

elia, boleh bagi i ur email add.?
rosesared81@yahoo.com. i ve sometin to share with u.tq

nikky said...

tomeiinya....nsb besday 28hb 2,lau jatuh 29hb jwbnyer 4taun sekali ler smbut besdayy hana booboot ^ ^

shashacatering.com said...

Hai HanaBobot,

Selamat berkenalan ;-)

mR_cOkeLat said...

salam,,
alia..sy dr nk brtnya ni...
if sy nk invite ur incik apex utk bg sikit talk kt uitm segamat bole ker??
its also for annual dinner for my course...hope respon ok...tq...

SaYraH WonDerLanD said...

huhuhu she sooo cute.geram2..
rasa nk gomol2 ajee..

kuat kentut?? sgt comel n lcu!..heee

Princess Fiona said...

adik bongsu u ke elia??

Ampivia Iezan Woods said...

:)
that's so sweet of u.i barely can hold a baby-takot!

::puTri:: said...

ur lil' sis sgt comel la...geram jer tgk..hehehe

btw, u've been tagged for contest..jenguk2 ler my blog..tq..

nurul afika said...

bestnya ada adik kecik T__T

suarahatiaku said...

ha first..ait elia first time ni drop comment kat blog kamu..:) comel gilerz arr baby hanabobot tu.kamu bila lagi (haip hehe)..kalau free drop ler komen kat blog kiter k.. :)

eza said...

haha. i like ur pantun la elia.
hana bobot nie comel.
u pown da ade ciri ciri mummy wannabe. :P

J.M.R said...

comey gile si hana nih..nnt korg pon dptkn baby cam ni gk ek:-p

suri-fiedz-zmaa said...

so cute..

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Hi elia...salam perkenalan...
Waahh...baby hana sama birthday dgn auntie erin la... cayalah..give me 10!

Cik Chieda said...

i perasan yg your lil sis ni ikut muka your dad kan...
huhu comellll!!!

Anamedolla said...

name kure2 saya pun bobot..
hhahaaa

Anamedolla said...

nama kre2 saya pun bobot
hehe

~SyAhIrAh~ said...

Nama comel! Rupa comel! sume comel! hehe.. Hai Elia.. Kalau sudi jenguklah blog sy. Sy tag awak dlm entri sy. take care..:)

Blog Widget by LinkWithin