Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, February 22, 2011

Sudah layak mengundi.

Ponat...ponat... eden ponat beratur tadi. panjang bebenor barisannye.. ate, nak dapatkan kupon terpaksa la teman bersabor menunggu giliran. tambahan pula kalau tak mengundi boleh kena buang kolej dan dikenakan tindakan.. tak sanggup.. eden tak sanggup.. nanti kesian kat roomate teman yang akan ditimpa kemurungan mati kebosanan bila teman takde untuk menceriakan hidupnya. sabar bella. i wont leave you. kahkahkah!!


sebenarnya nak cerita pasal tadi saya pergi mengundi untuk pilihanraya Universiti untuk memilih calon MPP. bukan calon Minah Pot Pet ye. Majlis Perwakilan Pelajar. tadi beratur makk aiii panjang giler. kalah beratur nak beli tiket wayang cite Harry Potter kat KLCC. tapi ku redah jua. tapi paling tak boleh blah masa nak dekat-dekat sampai ke bilik nak mengundi (Bilik AVA), ada seorang brader(kalau xsilap pekerja unit iLQam) dia jaga kat pintu.di keliling dia ada dalam 3orang pak guard. dia lepaskan budak masuk 2 orang dalam satu masa. so bila sampai my turn budak depan tu dia suh msk so automatically saya pon masuk gak la. tup2 tetiba kena tahan lak cam kena sekatan roadblock.

Abg tu : eee'eehh.. awak nanti dulu

Me: ehh.. takleh masuk lagi ek?*abg ni pehal lak. kata masuk dua-dua. aku salah kira ke?*

Abg tu: nanti dulu .. awak ada blog?

Me: huh???*muka pelik+konpius*.. ermm.. ada. napa?

Abg tu lagi: jejariruncing kan?

Me: *muka bertambah kompius* a'ah.. nape ni?

Abg tu: takde, saja nakkan kepastian..saya baca blog awk.. haa.. masuklah.. *buka laluan*

aiiishhh buat saspendeks orang je. ingat kena tahan pasal apa la tadi. saya pon terus masuk dan kebetulan i got the first computer utk vote. so sambil nak klik2 tu dengar abg td tu dok gossip2..


" jejariruncing....bla..bla.. girlfriend...bla bla... bla... sohor loni... blog.. bla..bla..bla.."

adooii.. segan giler abes la semua pak guard ngn student yang ada kat situ tahu.. mana saya nak taruk ini muka yang tembab ni?



Kembali kepada topik asal kita- Pilihanraya. selain pilihanraya kampus, saya baru je terbaca nama saya keluar dalam senarai pelajar yang sudah layak mengundi untuk pilihanraya umum nanti. so dah kena gi mendaftar lak kat Hep nanti. adoiyai.. nampak gayanya dah kena tempuh lagi sekali la senario pergi mengundi.







Wahh... tak tahu siapa yang selayaknya diundi.. kalau nak undi kak limah boleh tak? sape setuju sila angkat tangan macam Usop..!!!


p/s: setiap undi adalah rahsia ;p

21 comments:

atiqahzuka said...

HAHA ; loglai laa angkat tangan mcm usop !

Gimi said...

Pak cik jaga pun kuat gosip gak..
Nasib tak kena tahan macam elia masa g ngundi tadi..

Mint said...

*angkat tgn mcm Usop* haaha

Mia said...

kite bako je umah kak limah tu..sape setuju angkat tgn mcm sye..hehe

teh fatihah said...

hahaha..klaka ah,abg lab yg mn la eh..lm dah xg uitm mache..rindu gler....

Nadhirah Ahmad said...

bes juga dikenali macam tu.

cik Suka Suki@Atikah Latiff said...

kak elia, part kak limah tuh sangat kelaka ok.kite tak boleh dengar langsg nama2 character dlm cite kak limah tuh,memang gelak guling-guling laaa.hahahaha.sabo je laa

:)

Gula-gula hati said...

Nak undi kak Limah lah ! muehehe . :P

nanakimie said...

hehe,nana baru jew nengok ceta antu kak limah tu..ketinggalan cket:)

HAmImI NaSuha Nordin said...

salam kak yaya..
okey hape beratur panjang..exercise kaki...(^_^)

Ibnu isa said...

hai kak elia.. promote kat kt blog kita aw.. hehehe

Nur Afifah Mohd Ghazali said...

hahahah usopp
CECITE CECITE xD

shashacatering.com said...

Selamat mengundi ;-)

iena_mieyna ^^ said...

hehe..kelakar laa..cumil je angkat tangan mcm Ucop.hahaha.....

fira said...

kite bakor! kite bakor!!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

cinta memancor

Kata Aku said...

lau masuk bertanding kompem menang kan! PakGak pun undi gak t..haha

http://wwwkata2aku.blogspot.com/2011/02/jom-blogwalking-contest-dari-abgteror.html

EiQa said...

haha..kat my kampus plak gmbr usop..le baca kt sini..
http://eiqangokngek.blogspot.com/2011/02/kisah-di-sebalik-pilihan-raya-kampus.html

nabila faryzza said...

haha! ok! undi kak limah. yeah! haha :D

btw, uitm mana? shah alam ke?

.::cintabungablogspot::. said...

saye undi skang jugalkkk!!! heheh :P

.::cintabungablogspot::. said...

saye undi skang jugalkkk!!! heheh :P

Blog Widget by LinkWithin