Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, February 15, 2011

Pecah dara di hari Valentine

Hari ni merupakan hari Valentine atau hari Kekasih yang disambut seantero dunia. tapi kita sebagai umat Islam tidak digalakkan menyambutnya kerana dikatakan bercanggah dengan agama dan boleh memesongkan akidah. Saya dan MIA pon tak pernah sambut V-day ni sebab bagi kami hari2 ialah hari kekasih..huhu..sila muntah..dari sambut V-day ni, baik kita sambut Maulidur Rasul. banyak2kan selawat dan doa kepada junjungan nabi Muhammad S.A.W. btw, Salam Maulidur Rasul kepada semua umat Islam di seluruh dunia!


Seperti yang korang sedia maklum, pada entry yang lepas saya ada bagitahu yang saya dengan my Cicik a.k.a Erin telah pergi ke sekitar Bukit Bintang (our fav shopping place) untuk misi mencari henpon. asalnya dua-dua nak beli henpon tapi last-last saya sorang je yang beli. satu henpon beli, satu lagi saya repair..





Ni lah gambar pertama yang diambil dengan my new and latest phone. acara pecah dara camera phone ni telah dilakukan oleh Cicik. not bad jugak pic dia kan??







Pearl White Blackberry Bold 3. suka dan puas hati sangat dapat beli hp ni. sebab its in my fav colour and the camera pon best. nak beli torch cm orang tu tak mampu lagi T_T








Korang ingat lagi tak entri ini?? dari planning asal nak beli hp baru menggantikan hp z610i ni, akhirnya saya mengambil keputusan untuk tukar housing dia saja. RM70 je kot kat Low Yat tu. save duit~!! bijak2..






dah la tukar housing colour pink! white n pink, both are my fav colour.. wee.. sukanya!!


hp ketiga, Sony K800i tu saya pass kat cicik. bagi dia pinjam sementara dia nak beli hp baru. kesian dia, model yang dia nak tu stock takde lagi. kena tunggu satu atau dua minggu..

p/s: lepas ni kena start ikat perut.. huhu

66 comments:

Woofer Storm said...

mood nak beli hp ni meluap2 dah...heheeee

y u y u Z u l a i k h a said...

hahahahah.. silalah ikat perut lepas ni ^^

Elia Si Jejariruncing said...

woofer: hahaha..sila2

yuyu: tu la.. blanje mkn bole?hehehe

ayuorked said...

suke bace blog u.. followlah blog sy budak baru blaja :)

hope u berkekalan dgn MIA.. slalu open ur blogg.. hope singah skali to clik follow.. tq u :)

http://ayuoyku.blogspot.com/

moOn said...

besla dpat 2kar fone bru...
cntik sngt..
:D
nk pnjam...
hahahahhhakkk

syafiqsulaiman said...

wow..!! elia bli BB..
same la kte..
bru bli bb jugak..

ape bb pin?? hehehe

wannurfazrini said...

kita sama laa . baru beli hp baru . SE xperia jelah mampu . BB x mampu lagi . choiii

Elia Si Jejariruncing said...

@ayuorked: dh follow

@moOn : bukan selalu beli hp br.bertahun2 sekali je

@syafiqsulaiman : blum activate lg bbm

Ummi Hazfira said...

suke sangat bace blog awk!
sweett !
tak kesah la kan ape pon org nak kate..janji kite heppy !
nt free2 follow la blog budak baru nih jugak taw... ummihazfira.blogspot.com

moga bhgia slalu elia!

nanakimie said...

wah,bestnya hp baru:)

athirah said...

waaa... tu hp impian tu......... ;(

hakimansor said...

akak,nanti jom bbm!hehe
say tahniah kat abg MIA skali k.
rezeki dia byk sgt dpt.alhamdulillah.usaha keras selama ni berbaloi gak kan :)

sui nawi said...

hai kak senior,
best nya pkai bb kaler putih.

cantik sgt !

smart_kazisha said...

hai kakak comel =P
saya letak blog ni kat list "Public Figure" tau..hehe ^_^

Diya Edhayaa said...

smart la wane putih yank..~ =)

Haizatt Abdul said...

da boleh amek Jejariruncing.com ni..
http://www.yoys.net/domain-com-net-org-hanya-rm27-50year/

Zabedah Wahab said...

wuuu, best lah dapat beli phone baru :D

ejulz said...

kesian hpon tu.. heHe

AminLirikLagu said...

Brapa hinggit phone baru tu?

Liyana Lunia. said...

eliaaa lawanyaaa bb u <3 kaler putih bersih kene jaga elok2

okay baru nak pengsan baca title u, rupanya bb perempuan eh? ada dara lagi HAHAHA

BB pin pelissss :P

Miss Annaz said...

huhuhu...
hp baru....

qyqa said...

akak ni buat terkejut jer baca pecah dara..
hehehe..
cantik pone!!!!

kerabatASTANA said...

hahahhha.anep pon kna ikat prots gak!!nie semua gara2 kna masuk dept public health yg kna bt report ttiap ari--abes duet beli leptop baru.nak mobile kononnya!juumm kita men ikat perot sesama...hahahhaha
*btw-title x bley blah btoi!! kontorbesi sggh...hahahhaha
**taw x pembuat header kamu tuh dah tunang?!ehe

yana noorzam said...

suke bce entry u..best doh..follow me back keyh..cheers. :)

duniayana@blogspot.com

ayuminie~~ said...

my fav fon 2..so b'jimat cermat la pasni yer...=),,u xfolow pn blog i,ckp nk folow.=(

KB Emily said...

hi, i suka n minat bc blog u..sokong ttg life n percintaan u....heeeeeee...

babe, klu sudi singgahla blog i..

http://norlyanagames.blogspot.com
klu rs best follow la..klu x, xyah follow pun xpe..heeeeeeeeeee...ok..

continue writing about u, ur life n love life..becoz ur great.. :)

jaa64 said...

alalallala,bestnyer dapat henfon baru,sng la nak update blog ikut fon je kan =D

btw,kalau rajin singgah la my blog..appreciate it :)

biera said...

wah..best lah beli bb kan..btw jmput singgah kat my blog sista =) hope u follow back..hehhe

bella bellitos said...

yeay..kak ya, bella pon baru je beli henset..tp xdela meletop cam kak ya punye..biase2 je..bgee

so, jom kita buat pesta ikat perut same2 yek..haha

iza zaty said...

wahhh. bestnya tgok phone2 akk.

jeles phone warne pink tuhhhhh.

Miss Ivalavida said...

Waaah, handphone sony ericson yg pink tu sama mcm saya punyaa :)

AiDa AzRyN said...

wah blackberry!! :D

❤ C!K MAZ's❤ said...

salam ....maulidur rasul...selamat bercuti....akak suka yg warna pink tu...hehe...tp ongkos xbrape nk ada...apa pun jom elia singgah blog akak...salam kenal...

http://lovelymasha.blogspot.com

aNnE said...

wow bb..hehe..ikat jgn x ikat..makin kurus la pasni..hahaha

aiseh sis follow ayuorked?waaa nak jugak:(

hehe :)

AkieZecky said...

sama sebijik bb saya.. kaler pon sama.. tapi sy kurg gemar ler.. msg x leh simpan byk2.. nnt tinggal no enpon je msg x der dah.. ke kena set? ke sy yg x pandai guna bb.. huhu.. apa2 pun selamat berhenpon baru la yer..

Dayana Aj said...

untungla ade fon bru..hehe :))

*jeles sbnrnye..nk fon bru gak !!
haha..

nadd said...

bestnyee dpt fon bru . nak jugak ! boleh tak ? hee^^

ztie said...

wah.. BB puteh. cantik. kemre dia berapa mp eh?

Aida Zafirah said...

saya pun nak beli hp baru jugak...hp lama ni asek hang je...huhuhu...

ameerzzz said...

wah....sudah pakai bb...
jom exchange pin.....mau.....heee

CUTIE LIY LOY said...
This comment has been removed by the author.
Nadirah Abdul Mubin said...

aduh BB idaman saya. bila la nk abes belajau ni ha. [padahal bulan 4 ni dh nk abes dgree..insy] sabo je la. skrg xmmpu nk beli BB lg sbb byk nk pakai duet.. sem akhir ler kate kn.. huhu.. [ape motip i gtaw u smua ni..?..wakaka]. mkn pasir la smpai akhir sem klo beli BB. huhu. jeles gn u cik elia comel. sb u dh dpt BB. hmm xsbr nk keje. alamak. pnjg no comment i utk u cik elia. hihi. sorry. bye <3

suke sgt gn entry ni :)

Nadirah Abdul Mubin said...

alamak. my idaman. kaler white. jelesh gn u cik elia comel.

missnanabubu said...

suke belog anda..follow me back...cerita sweet2..:)

chikova said...

nak bli nset gk, mnderite tiap kali org kol kene bekejar crk earfown, law x sore tesekat2!! kih3~
nk tukar housing z6io gk!

CUTIE LIY LOY said...
This comment has been removed by the author.
нαηιмQαтяυηηα∂α said...

waa bestnye beli hp baru.. nak beli baru gak tapi belum ada rezeki huhu.. sedeynye.. =(

Cik Diela said...

wahh, bezz la white blackberry~

Marya Hana . said...

haish -.-" selera dah sama ngan aku.aku da bape kali kate nak beli BB. yg kau beli siap warna putih.. ui, makan ati.. haha

zati zaati . said...

akak, saye ingat benda lain bila akak cakap "pecah dara" tu, -.- hahah

~miSs diy~ said...

..hahaha...same laa hp sOny tu..dinie pOn dah tukar hOusing gak tapi warne biru laa..its lOok like new,rite??suka3..skrg pOn dalam mOod nak beli fOn gak tapi cOnpius agy nak beli yang mana..sO tlg laa suggest..yang senang dnie nak update blOg n twitter..(i fOllOw u) check this site Out http://jandniez.blogspot.com

~miSs diy~ said...

..hahaha,same laa macam dnie hp sOny elia tu..dnie pOm tukar hOusing gak..tapi warna biru laa..its lOok like new,rite??skarang pOm dalam mOod nak beli fOn baru tapi cOnpius laa nak beli yang mana..elia suggest laa nak beli fOn ape?yang senang dnie nak update blOg n nak tweet2..niy asyik kene bukak lappy jew..cOmplicated lah..tOlOng erh..
(i fOllOwed u) check this site Out http://jandniez.blogspot.com

Elia Si Jejariruncing said...

yg mana saya lupa nk follow tu inform la ye.. insyallah i'll follow back

nanakimie said...

wah,betoi ke neh cik elia nak folow:)hehe...jemput snggah blog nana yer..

♥mizrEd♥ said...

elia beli hp BB brape? hehehe.. i follow u,, follow me back :) btw, mmg cantik kaler white kn..

kAziShA said...

http://eqeen-azmee.blogspot.com

jom2 lawat sini =)

Elia Si Jejariruncing said...

nana: yee..bt masa ni mmg tgh mood rajin nak follow

mizred: i beli satu je yunk..sy xkaya nk beli byk2..huhu

ayuminie~~ said...

wahh,,syoknyer gf apex ni..jgn lupe folow my blog yer...t'haru ni...cewahhh!!!hihi

Chenta Qaseh said...

wahhhh...nak beri itam gak...kempunan dowh..tolong belikan tuk shaye skali bule cik elia yang comei momei???? ahaks

Chenta Qaseh said...

follow shaye tau...shaye da follow kamu...

najwa kamarudin said...

wowwww ! blekberi kowt .
sumpahhh best ! :)

p/s : semoga berjaya dalam misi mengikat perut :D

qemaishak said...

elia..tajuk tu havoc je hehe
follow u lama dah seingat masa tu follower ke 1k++..nice blog.

Masa mula2 baca blog u, igt elia ore klate rupanya pakwe ore klate

mmg peminat bola sejak dulu..

klik2 to follow me 2 ye hehe

Syima Syaz said...

BB pin plz....hehehe

my story... said...

wha,, phone kta sma lh tp sa pnya wrna blue.. nak tkr wrna pink tp x de kat cni... but i will fighting 2 get that...

LittleGurl said...

waah...adore blueberry tu....mampu beli c3 je..sobsobsob..tu pom encik cinta yg belikan...wakakkaka~

azida said...

kak eliaa. follow saya...

Blog Widget by LinkWithin