Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, February 21, 2011

Growing up with HanaBobot





Sepanjang menjadi babysitter to my youngest sister HanaBobot, ada beberapa perkara yang saya perhatikan tentang dia :





Hana suka sangat makan biskut beras. kalau tunjuk je biskut tu cepat je dia capai. makan bukan main gelojoh lagi. patut pon sbb sedap biskut tu. saya dah try. ops.. kantoi curi makan biskut hana..hehe






Dia suka lena di "tilam yang empok". kalau org kurus dokong hana dia rileks je. tapi kalau sesiapa yang berisi gebu cam saya ni tak sampai stgh jam mesti dia dah terlena..





Dari kecik lagi satu perkara yang sangat obvious tentang hana ni dia suka bergambar. asal halakan camera je tak kira la camera digital ke kat henpon ke laju je dia. pandai dia pandang camera. nak jadi model kot besar nanti. kecik-kecik dah fotogediks






comel kan??














Satu lagi dia suka tidur kat my room. lena je kalau tidur kat bilikku. lagi-lagi kalau tiarapkan dia atas my bantal busuk tu.. memang tidur lena sampai berjam-jam la gamaknya







Mana tak dia lena?? tengok la my room ni. siang2 pon gelap cam malam. sebab tu tidur sedap je. memang kena la ngan elia yang kaki tidur ni.




Siang-siang pon kena pasang lampu.




dia juga sangat suka main air. mandi tu favourite time dia la. kalau nak angkat dia je mesti nak melalak. suka benor dia ngn air.





HanaBobot juga sering disangka baby boy. padahal dia baby girl.





ni nampak cam boy.



ni nampak gegirl.





aik, ni nampak boboy balik.







Satu lagi perangai Hana ni dia suka abang-abang ensem berbanding kakak-kakak cantik. kalau pompuan dukong awal-awal dah nangis. lama sikit baru nak ngam. kadang-kadang tu langsung tak ngam. tapi kalau ngan lelaki je cepat je dia nak. kecik-kecik dah gatai.







Hana nak rebut bf kakngah ye?? >.<








\

30 comments:

aisya said...

comelnyeeeeeeeee

Cik Chieda said...

Comelnyerrrr die pakai tudung!!!!! geram tgk! huhuhu
rasa nak peluk lak!

:: noremy bte rahmat :: said...

comey...msti ada hati gak kat incik apex nie...

ngeeeeee (^_^)

nuraitul said...

comel gle hana tue..muka mcm ade mix..cute gle.

♥yaya budak suka embun♥ said...

suka ayat

"Hana nak rebut bf kakngah ye?? >.<"

macam comey jer :D

-dee- said...

as salam,elia..sumpah cute laa bby hana ni..geram sgtt dgn dia..na jmpe je rse bby ni..hihi.... mst dia sgt manje n gewdixs kn..comel je klu bby2 cmni gewdixs taw,sbb nmpk dorg ni lg cute kn kn kn?? hihihi..nnt peluk n cium kn bby hana for me ya.. :))

MyLara Sarah Cullen said...

comelnye hanabobot!!! comel giler!! kirem muah2 kt hanabobot ye elia!! ^_^ ♥

Aishah Basirah said...

betul la ....mmg comel
skali tengok cam laki gak..
tapi apa2 pun tetap comel macam kakak dia..hehehe

wida said...

comelnya ur sister:)

faRiha said...

haha~~ tiba2 de gambar ngan Toksu Man last2 tu.. hehe.. comel.. patutla kalo along pegang takmau langsung dia.. rupa nya nak abg2 ensem je dia.. haha~~<3

SaYraH WonDerLanD said...

uish miss Elia ada persaingan dalaman nie. Huhuhuh hana nk rebut incik apek ? habislah miss Elia..ahakz

Kembali Senyum said...

cantiknye bilik. lawalawa

Puan Mami BooLuck said...

comeiinya hana...
hana ni ada persamaan ngn baby saya..
yela,baby saya girl,tapi slalu org sangka baby boy..lagi,baby saya suka ngn camera.pantang hala camera mesti die pandang laju2..
satu lagi,baby saya suka mandi..

hehehe..
so,elia bila lagi nk timang baby??

;)

specky gurlz said...

cutenyer hanabobot ni..~weee~ semalam tengok MIA cik elia masuk rancangan NONA..hehehe

"..butterfly.." said...

she's very very very very very very very the cute!! :o

fariza zulaika said...

comelnye die..

fariza zulaika said...

comelnye die..

Gula-gula hati said...

hehe . abeslah kalo hana berebut bf ngan kak ngah dye . hehe .

Pendekar Berkuda said...

okay... PB ngaku yang baby itu memang comel...

hoNey peja said...

serius! suke gile pic last tue..hahaha hana si comey..

saperakue said...

comel!!!

thiasaidi said...

sweet2 & comel smue nye..
cute btol babyhana.. :)
teruskn usaha elia jadik babysitting yg caring & loving..hehe =>

lieyakeppysan.blogspot.com said...

cute sgt hana bobot ni ! kem slm ye kt die :)

aidaRupanzel said...

hanabobot memang comel sangat2..teringin pulak nak dukong dy..hee ^_^

miss juejue said...

comelnya bila pakai tudung...manis2..
mmg pandai ambik gambar adik k.elia...cute..gram nya...

shashacatering.com said...

Hana, jangan rebut boyfren Kak Ngah tau! ;-)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

oi, muke die ala2 boboy-gegel lah. leh2 tukar2 jantina ni hehe =)

Khamiza-Khalisha said...

aduhhh comel gile,,terus deshummm jatuh hatiii...

manueng said...

gamba pakai tudung tu comel teramat...

eeeeeeeeeeeeee~ *cubit pipi*

waneeza said...

hai baby hana pjm mata ble x..:p
pic yg last 2 mcm nk ckp 'pe tgk2??kte taw ler kte tantekkk (smbil wt renungan menggoda)hehehe..

Blog Widget by LinkWithin