Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, February 16, 2011

Elia ditaja lagi!

Sebelum ni elia pernah ditaja oleh Dato Syafiq n Datin Amar yang baik hati taja my header yg comel lotey and footer yg coooll yoww.. berita terbaru diterima, Alhamdulillah saya mendapat tajaan lagi. bukan header mahupun footer. tapi corset.


Corset je? alaahh.. beli kat kedai 30 hengget je pon nak kecoh ke..?


heeyyy deyyy... tolong sikit.. ni bukan corset sebarang corset tau.. tapi ni Corset Premium Beautiful yang mencecah harga RM2500++ sepasang. sebelum ni selalu je dengar pasal corset ni tapi tak pernah terfikir nak beli sebab tak termampu nak beli. lebih mahal dari my new BB ni kot.


so bila kak munn approach kata nak sponsor bagi i pakai i was like..

"wwwoooww.. for real? akak ni cam tau2 je my body dah makin menggembang semenjak 2 menjak 3 menjak ni"

yess.. ketahuilah wahai dunia bahawa berat Elia ni dah naik 15kg dalam masa setahun lebih. sejak study ni la badan naik giler2. banyak baju dan seluar tak muat dah..(tehehe..malunye!) tapi tu lah hakikatnya.





::Ni gambar time kurus dulu. walaupun tak kurus mana::




::Ni pic sekarang.. haaihh.. malas la nak ckp::



faktor yang dikenalpasti mungkin penyebab kenaikan berat badan :

1. Dulu kerja rajin gak gi gym. sekarang ni study lak kat kltn. Gym nan ado!

2. Study jadual rileks sikit so selalu makan tido makan tido, makan lewat malam, makan fastfood mcm maggie tu dah jadi kebiasaan bagi student.

3. Kat kelantan ni menu utama diorang ialah berasaskan nasi. pagi nasi, tgh hari nasi, malam pun nasi. tambah pulak beras yang digunakan ialah beras siam. makin dipam-pam la naik badan.

4. Nasib badan dapat bf yang memewahkan gfnya dengan makanan. asal kua je mesti tanya "u rasa nak makan apa?" .segala selera nagaku dipenuhi dengan jayanya. so berat pon naik dengan jayanya..huhu

5. Dah makin kurang bersenam. masa awal-awal sem rajin la gak jogging petang2. malam lak join latihan tarian. makin lama makin malas.


So bila dengar ada orang nak sponsor corset yang boleh buat badan selim melim like slim river mestilah saya suka. pucuk dicita ulam mendatang. tambahan pula dengar dan baca testimoni orang ramai semuanya positive. Mana la tahu badan boleh kembali kepada asal. baru lah cantik bila pakai baju tunang or pengantin nanti. wah, belum pape dah start berangan.. *mata bersinar2*


So far kak mun kata dah post dah PB ni. tapi tak sampai lagi. eeyy.. tak sabarnya.. nanti i will update the testimonial dan perubahan yang berlaku setelah mencuba PB ni ye? tunggu tau.. sama2 kita nantikan.


p/s: kepada sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang PB ni, silalah lawat blog kak Munn ni.. http://house4beauty.blogspot.com/

81 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

ERRRR~ ELIAA! BAGI KURUS BALIK LAAA!

Rozuan Ismail said...

asyik dapat tajaan je..ni mesti kahwin nanti dapat tajaan gak ni..oo yeah!!mesti grand!!

~aYeeN & SuE~ said...

waaa..slimnya pic bju itam tuh..hihi,,.skg pon comel n cute pe..
besnya de org taja,,:)

athirah said...

huyooooo... tp benda ni mmg dh selalu tgk... mcm mmg jadi je.. bile la nk dpt merasa ni.. uhuk3...

noramira ahmad kamal said...

bestnyaaaaaa dapat tajaan youuu !

specky gurlz said...

go go chaiyok2x!! kak elia smoge berjaye ye..hehehe

azramuaz said...

wow!!! elia comeynye u dlu..... tp skng lg btmbah2 comey...x ksahla kurus ke "tembun" ke yg pntg ade org syg...am i right????~*wink*~

MieraNeep said...

betul berisi...hihihi...done folow u~~ =)

Achu said...

chaiyok2 ^_^

qyqa said...

sumpah akak nampak hot bila kurus..
ceh yg komen ni pun debab

MerLe said...

wah~~~~

Elia Si Jejariruncing said...

yuyu: tu laa..nk kurus

rozuan: mudah-mudahan..amin..hehe

sue: hehe..dulu slim skrg??

athirah: tu la..dgr pon cm ok je.tu yg nk try tu

noramira : tu la..alhamdulillah rezeki

Fifyjammieasbim said...

heheh :) tape2 cubby2 lagi bagus ^^ dari kurus tak canyek la ^^ :)

aza shafiza said...

sy suda pakai PB ni...peh...gila la,2500 tu...utang pon tak abes bayar lg ni,syok nye dpt free....mula2 pakai PB ni mcm seksa gak,tp da lme2 da biasa da...

HepiUnited said...

kurusnya elia dulu..xpe2..bestnya ditaja..sekarang temok2 pun still cun ape..hehehhe..

miss cleopatra said...

waaahh..beza mmg berbeza!!hahaha.

shida anwar said...

slim melim baliklah jawapnya..chaiyok..chaiyok..

miss ANGIN said...

gemok gemok pon orang sukaaa takpa laa :))

Lisa said...

huhu. comel je kak elia. alaaa, nak kurus minomlah herbalife =p

SaYraH WonDerLanD said...

Cik Elia : awk patut tambah lg satu faktor. Awak tengah bahagia =P..sebab tu badan naek..

Tapi kan cik elia saya suka tgk awk yg chubby ni. Tapi apapun saya jelez sbb awak dpt corset tu..leh x nk pinjam? eheheh ok gurau ajeee.. =P

selamat berjaya utk lansingkan badan

nard.z said...

sangat slim! jealous nya! T_T

Liza said...

Best lah dpt sponsor. Du wori, wlaau dah berubah isi, masih berseri :)

Jom join GA Liza

http://lizayati.blogspot.com/2011/02/nak-free-bag-from-mama-liza.html

Aishah Basirah said...

akak mmg cute la..hehehe

najwa's said...

elia, gile kurus u dulu2.. :P
tapi, skrg nmpk lebih childish n comel gitu.. dulu nmpak metured sket. :)

jeles la weh ade org taja. nak jugak!!! :'( :'(

Mat Pintu said...

hai cik elia! ingat sy lg x? lamo x jenguk blog gewe apex ni...kurus ko xkurus apex saye jgk eh...haha

❤ C!K MAZ's❤ said...

elia...harap2 berjaya misi utk menguruskan badan....akak....hehehe

jom drop your blog kat blog akak...utk akak blogwalking kat blog elia nti...hehe

eqhaZIN said...

jgn lpe pas2 kt kitorg corset tu.
xbek tau kurus sorg2. haha.

sitinuraffizza said...

waaaaa..untungnye elia! br bercita2 nk gne PB gak tp kne tggu keja dl r. haishh, xd sp ke nk sponsor fza..hahaha

cerita-gadis-ini said...

waaahhh..bestnye dpt PB...sape la i nk dpt sponsor mcm 2 kn?hehhee

MAI @ WAWA said...

Slim gila dulu~ tang pipi sangat obvious. apapun, awak tetap cute lah ;)

♥ LULU ♥ said...

cntiknye elia kurus..hehe

eykameow said...

urghhh. pic 1st tu memang slim habissssss! ehh, kalau corset ni berkesan eyka nak beli satu lah! nanti tangkap gambar bukti lepas guna ehhh :P

Nur Zaheera said...

alala comel laa :') hehe. nanti post gambar baru afta pakai corset au ? :') hehe

p/s : suka awak dengan fahmi tu, sweet aja.

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

waa bestnye dapat tajaan korset.. nak jugak......... *buat muka comel+kelip2 mata*

bella bellitos said...

kak ya...definitely have to slim down..chaiyok2 kak ya..bella pon nk kurus jugak..inche hubby da tegor spare tyre belambak T_T

teddyuna said...

elia. una pun nak kuruskn bdan gak.. jom kita sme2 ;)

Henry Zackery said...

foyyyooo.... best woo.. dapat penaja :D Blog Bebas

farah said...

elia gambo fes tu hot gilaaa~
tapi skrg comeeel comeeel
seronoknyee la dapat sponsor!

Puanbee said...

wah bertuah badan..hehe tp banyak giler naik tu lebih kureng akk kot!

jaa64 said...

wah..besnyer dapat tajaan..hehehe,bolehla jadi slim mlim balik..15kg tu mnyak wooo!!nak turun 5kg pun ssh..sobs~

Amira Naddia said...

takmow tipu...yg kurus tuh lg santek!

kurangkn mkn beras siam tow!

kimslm abe buley?

ain said...

hoh....pinggang elia mase kurus tu...perghhh!!!

AyinAyob said...

saye nak naikkan berat badan!!! tapi tak dapekk!! :'(((

J.P to Henon said...

hehehehe.. faktor2 tu alasan je Elia... skipping2 la kat room.. ni sleeping je.. oppss.. hehehe.. jgn mara... =p

ayie said...

makin slim le nanti..hehe

Syafiq Rosli said...

wah ni mst hati banyak senang kan..

missKomunikasi said...

first time follow blog nie. u such a nice girl. suka baca tulisan u, keep up the good work yer.. :)

MamaEma said...

memang negeri cik ct wan kembang ni kaya dengan nasi..nasi tumpang..nasi berlauk..nasi kerabu...nasik goren..nasi minyak....

anyway..good luck

tak sbr nak tgk selepas guna PBB itew...

kelipkelipchumel said...

waaahhh..bestnya ada org nk taja korset PB tu.mabeles..uhuhu..

Jay said...

kurus lg better...huhu

Azza Rynna said...

haha..akak mmg nampak lain sangat berbanding gambar yg sebelum thu...akak usaha yer bagi kurus*walau pon diri sendiri lagi gemuk*...hahahahahaha

Norhafiza Yusoff said...

sapo oyak klate xdok gym?
:(
adola

loving_you said...

wah..untung yek ada org nak sponser..:) sronok lor...:D..

elia nak kurs tapi jgn kurus sgt tau..cam gambar sebelum yek tue terlalu kurus lor...yang sedang2 saja ek..:D..

tapi elia skrg pun da cute..:D

Cik Chieda said...

biasa la elia.. i dulu zaman blaja berat naik mendadak. sebijik cam u. drpd kurus kering jadi tembam. huhuhu.. sbb dulu bila i stress study i mkn.. mkn.. mkn... skang dah keje, berat pun slow2 turun sndiri... dah kembali ke bentul asal seperti 5 thn sudah.. hihi

fyna said...

beshnye dapat tajaan..
nih yang jeles nih...
hehehehe...

cik tomey2...jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Elia Si Jejariruncing said...

aza shafiza : tu yg best pasal pb ni. boleh byr ansur2

miss ANGIN : mmg la gmok pon ada yg suka tp kite mesti nk tampilkan yg terbaik bt dia.btol x?

SaYraH WonDerLanD :huhu..dh kurus nnti sy bg sewa pb tu.hehe

eykameow: sama2 kita nantikan. elia akak update perubahan setelah guna.

ain:tu la..dulu perut buncit pon xDE

AyinAyob : sila2 la amik lemak sy

Norhafiza Yusoff :opss..maksud sy kt Machang xde gym..bkn kltn

Aya^Yaya said...

syg....gumuk pon apex sayang ape..ehehehe

~ BUTIK PENGANTIN SRI BRIDAL ~ SERDANG, SELANGOR.~ said...

yang,
nk kawin nnt let me know okeh.
i'allah i akan sponsor ;)
tapi utk majlis kt kl je la tau
hehehe...

Nisa Adnan said...

haish ni mst kes gumbira senng hati ade bf kan ^^ salahkn apex skrg!! haha

Faa Niza said...

ELIA ! KALAU FAA, MESTI DA GILER TENSION KOT , NAIK 15 KG ! HUA HUAAA .
tPE2 DA ADA PB ni, mesti okay punya !

zalilah zait said...

krus nye zaman dolu2....trngin nk bdan mcm tu...de tips2 nye :))

HaFizaH aYu said...

hati ngah senang..biasa la tu

Nur Fauziah Abdul Hamid said...

mesti kurus masa muda ni elia...berkorban sikit je, nnti hasilnya bpanjangan ya tak..

Melyuis said...

salam, bolg yang hebat, ahli pun ramai,

Melyuis said...

salam, bolg yang hebat, ahli pun ramai,

.::: Princess MOMOY :::. said...

siap ada sponsor lagi
semoga kurus dan cun elia

Peristiwa itu masih menhantui diriku...
100 kerja kosong kerajaan sepanjang 2011

cik nur said...

nampak jgak beza dari kurus slu skang nampak bam bam ckit huhuhuhu

CIK CIRA said...

kuwus la elia nnt

jajah said...
This comment has been removed by the author.
anak uncle azhar said...

heheee~~ nanti nak tgk gambar yg kurus balik ! weee~~ * badan kak Elia tak mengembang manalah, kembang manapun ada orang sayangg ^___^

Alexandriana Alia said...

wow, pic kurus tu sangat cantik..

naik 15 kg?.. then tertanya2 berapa kah berat elia sekarang ni.. huhu

nanakimie said...

hehe....comey jew...neway thanks cik elia folow nana:)

nazrul ashraff said...

bezagi-la gambar tu..choy!! haha..tapi kira berani la nak tulis berapa berat badan yang naik..hee..berani2xx..

Kaspersky Seller said...

Salam elia. tumpang lalu ye. jom shopping2 kt blog saye. jgn lupe promote kt member2 ye.tq :)

Cheap Kaspersky Online Store - Click Here!

-plz forward- :)
http://cheaper-kaspersky.blogspot.com/

faiz afif said...

kat tanah merah ada kot gym..
kat kb ada byk jgk..so..pmbetulan k..kelantan byk gym k..huhu..
so boleh aje u nk slim k..
kat uitm kelantan 2 ada gym,gilir2 lagi hari ngan boy..

azri7 said...

try la...mmg dh trbukti ok..sy br plan nk bg my future wife pkai PB..

syafiqstatichot said...

skang pon tomey apa maa..huhu
itu semua tak penting, yang penting hidup senang dan happy disamping yang tersayang..huhuhu

p/s : mahalnye korset tuh!! woohh!! mama syafiq dulu g marie france bodyline, body da slim, pegi jeh lagi slim melim..hehehe

DaHLia said...

wahhh bestnya dapat penaja PB..
teringin gak nak pakai PB ni, tapi takut xberbaloi...tapi kalo ada yg sudi taja menaja ni memang best ah kan..

zatil hidayah MZ. said...

huyyoh kurus gila dulu jauh beza,
pipi comel jeh :)

fara_farez89 said...

hehheehehh...pepun elia sweet jee kurus ke cubby ke...comey jeww fara tgk...auwwww...heeheh

Deana Amane said...

i pun mengalami bnda yg sama, kegemukan melanda...jom kuruskan bdan kita smula...

Blog Widget by LinkWithin