Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, February 24, 2011

Bukti Khairul Fahmi Dicederakan Pemain Pakistan | Kelayakan Olimpik 2012 |

Perlawanan kelayakan Olimpik 2012 peringkat pertama antara Pakistan dengan Malaysia berkesudahan 2-0. Walaupun kemenangan memihak kepada Malaysia, terdapat insiden berlaku diantara Pemain Pakistan dengan penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat yang merupakan kapten pada perlawanan tersebut. saksikan video dibawah.





Kesian.. memang kesian. nasib Pakistan dapat kad merah dan mamat yg tendang MIA tu kena keluar padang. PADAN MUKE! amboi..amboi..amboi. mentang-mentang lah kita tak dapat tengok game tu sebab busy study sbb kebetulan esok ada 2 paper. test so kena la korbankan niat nak tengok bola tu. tapi saya dapat banyak berita pasal insiden ni. nak study pon tak tenang.


then tak lama lepas game abes he called and xsempat nak jawab salam saya terus tanya keadaannya.. dia kata ok.. dont worry.. biasa la injury dalam game. tapi saya tak tahu la boleh caye ke tak. mana la tahu dia nak tenangkan hati saya yang risau ni je..


papepon i hope he'll be more careful after this.. dah takmo dengar or tengok benda-benda camni jadi dah.. dengar tak?? wah.. elia dah start membebel dahh.. k lah.. nak tidur.. esok test nak kena bangun awal.. nite u guys!

credits video to sokernet.com

85 comments:

Noraien said...

saya tengok game td..
haisshh,geram tol ngan pemain pakistan ue..eyyy,ase nk sekeh2 je pale dye ue..agak2 la klu nak men kasar pown..!!!
ape2pown.syukur alhamdulillah MALAYSIA menang.. =)

elia:gd luck tok test yea..

Mama Zharfan said...

moga2 apex tak cedera teruk yer

congrats msian team!! me bangga :)

ayie said...

baca-baca..hehe

Mohamad Arif Affendy said...

kecederaan mmg xboleh dielakkan bila jd pemain bola sepak pro .sbar laa ye kak lia :)

Mohamad Arif Affendy said...

kecederaan mmg biasa dh dlm dunia bola sepak ni kak, espcially bila di prngkat trtnggi mcmni..so hope kak lia bersabar laa yea n jwb test esok ngn tenang..
good luck ye :)

khairul farhan said...

tadi tengok live. apex memang smart. lepastu 2nd keeper pakistan yang masuk sub tu pun ada mirip2 apex gak style main. cuma gaya dia tendang lawak sikit. gelak stadium tengok pakistan tu. kah kah kah

mc ya said...

ksian MIA
td kte tgk,
haishhh mmg geram r
siap mcarut2 ni..
xsngka apek kne tndg
eh2,tol k dy dh ok?
ish td cam truk jga tgk reaksi dy
MISS ELIA, cba check ye

AH7 said...

hidup malaysia

eYoO DoKey said...

mmg dasyat ah...pakistan mmg gile....
gud luck to test esk

mek said...

haa sumpah geram tgk game tdi!sian apex...huhu nk je sepak blik pmain pakistan tuh...eeiiii!!sebal2!

nsib lah apex xcdra truk n dpt main dgn ok... huhu

neway,tahniah tuk MAS n apex.. :)


p/s : gud luck tuk test..i pun ade 2 test esok..ptg n mlam...ayoi..pening2...

masnurain said...

congrates to MALAYSIA..!! by d way, nseb bek x injured teruk.. :


JOM TENGOK NIE..!!!

tahu kebaikan bercelak?? jom bace!

siapa pernah dengar pasal KB Toys..??

SUGAR GLIDER tu apa ek..??

BLACK METAL..? bukan lah! nie metal yang keras tu!

HaNa said...

x tgk sbb xde tv and bz wat assignment..
ni pn ternmpk post elia kat fb td ms tgh rest kejap...
tbe2 rs nk nages bile tgk apex kne mcm tu..huk3....
okeh sy over..:P

seyes,dorg ni xde smgt kesukanan ke ape?dl ms men ngan vietnam pn,kasar2 player vietnam xde la smpi nk wat mcm tu...x patut..x patut...

Chieda Hafiz said...

Bodoh punye pemain pakistan! geram nih! padan muka kna keluar padang! heeee Sepak dia blk kang bru tau!

Nor ' Atikah bt NorBaki said...

eh?die tndang kat mne tu lia?ke ika salah pandang dan salah tafsirkan?huuuu

Lady Naza said...

assalam, 1st time bertegur sape ni :) td tgk game tp dah hujung2..ni baru tau ade kesah ni..isk..tak patutla pakistan ni..psl tu ke walaupun malaysia menang tp mcm mood serius je sume player td? ke sbb ni game kelayakan pertama (football virgin betul la :P )

shazy said...

jahatttt...
sian MIa u tu...
well...dis is de game ryte...

Sya Isya said...

selamber je kan si Abbas tu. huhu... main bola sepak, sepak bola je udah ler kan.

p/s: btw, baru terbaca kat sidebar tu, elia tak menghalalkan gambar yang diambil dari blog ni tanpa izin. huhu..Sya pun ada ambil gambar elia and wat entri kat blog masa AFF. Halalkan eh. =D

Aida Zafirah said...

over lah player pakistan nih....

cahayachenta said...

mmg sengal la mamat pakistan tu... emo giler smpi nk tendang2... pdan muka kena kad merah...

kisah aku said...

sian emi ehhh apek...alhamdulilah jnji malaysia menang...

ieza said...

main ganas..tapi kena ckit dah terguling2 kat padang..peh panas je ati tengok..sib baik menang...hu2
per2 pun good luck tuk exam

MyLara Sarah Cullen said...

kuang ajaq btoi player pakistan tu... sah2 apex da dpt tangkap bola tu..ikut suke je nk sepak anak org... sepak dia skali tengok...sure dia guling2 smp kuar stadium huhu..

ape pun bangga ngn team malaysia..

n to elia, gudluck!

missbby said...

iallah takder apa2 k..good luck for the test.

❤ C!K MAZ's❤ said...

congrat team m'sia....congrats apek...
elia good luck for your test...

Dia.Honey said...

me n my frens tgk game tu..sipi2 je meja nak melayang terkejut tgk abe KFC kamoo kene kik...isk isk isk tak patot sungguh..nasib baik kad merah...kalo tak ..mau ada riot kat stadium smalam~

ZahidZidane said...

Sian hero negara.. suka2 je dibuat mcm tuh.. nasib baik xde pape.. :)

NaDya Shah said...

akak tgok game smalam ila.. bengkek je ms pakistan player 2 dgn sgaja tendang apek.. trus akak jerit!!
xpe ila.. pah ni kalo dok nmpok bai karpet yg pakistan 2..kita buat2 tersepok plak ko dio... tgok gane dia react... huhuhuu

SaYraH WonDerLanD said...

cian oo kat incik Apek. Kejam betul la meraka ni. Main kasar2 don't like

Pia.Sufiah said...

sumpah kuang aja oo player pakistan uh. ceyh.

Ayeem Jemain said...

hopefully dia ok ok je ;)

lia said...

akak yg tgh breastfeed anak, boleh bangun sbb hangen tgk insiden tu hu3...

congrats Malaysian team... i heart all of u!!!

Panda Berlipstik said...

ya allah..sumpah saket hati ngn player pakistan tu..haishhh...buang padang!

lia said...

akak yg tgh breastfeed anak boleh terbangun tgk insiden tu...

congrats malaysian team...

farcuemai said...

Nthanye...teruk giler sesedap ati dia je sepak KFCM..kita nengok semalam pun bengang tak pro betul permainan gaya macam tu walaupun ada lagi ganas dari tu.. hikhik..chayuk Malaysia!

Nur Afifah Mohd Ghazali said...

oh my kejamnyaaaaa!!!!!!
kesian fahmi :(

ardinihumaira said...

sies malam tadi dni jerit geram gilakkkkkkk tengok pakistan main! eee

imanamani said...

peh...tak hagak2 terajang orang...

ShA + ZaM = LoVe said...

tu la geram tgok si 17 pakistan tu kan.. sabar jer la..

mayra aish♥ said...

semalam pown xdapat tgk gak.. T_T
cean apex..
hope x injured teruk..
get well soon!(^__^)

emo jew player pakistan neyh!
hehehe :p

J.M.R said...

cibai tol player pakistan..smpat lagi bagi kaki kuda kat apex..pape pon, tahniah!

miss juejue said...

mmg geram gilew pakistan wat cam tue..isy2..kita tgk pun nak naik mara wat kat pemain malaysia camtue..
ape la..
yahoo malaysia da menang.. :P

Kimizo said...

biasa la main bola..

LiLiSaRi said...

elia..ini sudah lebey..sabo jela k.but game semalam mmg best

Yana Nana said...

KELAKAR.. haha..
kesian pun ade..
sakit wooo kalau kene kat situ..
tapi pakistan tu main kasar larh
aiyooo..
tak boleh dimaafkan langsung !

siti asmani abdullah said...

aduh kesian kat fahmi...mesti elia dh risau sngt kan..sy tngok smalam..congrats malaysia boleh.hehe

zyla said...

amboii.. melampou tol mamat pakistan tuh.. x pueh ati plak.. kan dah kalah.. balasan! huhu.

FaQiHaH93 said...

memang melampau la pemain pakistan 2...x pasal2 tendang apex...eee,,pada muka kena kad merah...kuranh ajar sangat...

MamaEma said...

tak ada apa2 tue...
hope dia pun okey..

piss.....sambung study tue...

ceotgilalensa said...

melampau betul!! jom kita cederakan dia pulak!!!!! emo jap! hehe

sTaRLighT said...

game yg kasar..
dahla pakistan tu mein ntah ape2 dah tu sesuka hati je nk cederakan orang..padan muke kene kad merah..huhuhu :)

sAsyA said...

uish.. x agk2 ditendang hya
padan dpt kad merah

x tengok pon smlm taw2 dah menang 2-0 :)

aKEYlah said...

rasa nak je tendang laju2 pakistan bangang tu...

DiDiLiA said...

tAHNIAH Malaysia... Memang melampau btol Pakistan ni maen... Hope Success lagi lpas nie..

aDD?? said...

sian apex senox kejap.. ha3

aDD?? said...

taniah malaysia.. sian apex sbb senox..

fira said...

player Pakistan tuh sepatutnya bukan main bola, tp pegi jual karpet sana,, hahahahaha!

:.nick.: said...

macam bengong jer adoii

Azfar Ridhwan said...

harap productive part apex masih berfungsi :P

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

dik Elia, akak pun tgk game smlm tu dik..sambil gosok baju pun sempat gak tu tgk tv heheh :D
tapi mmg geram jugak menengok encik fahmi awak kena tendang ngan mamat pakistan tu...
nasib baik hasben akak tenangkan akak dik hehe :D dia kata, 'ek eh..awak pulak yg melebih2' heheheh :D akak terus ckp..ni sure elia up kat blog ni esok nih...heheh :D tgk2 betul dik...

Sharinginfoz said...

memang sangat2 teruk insiden malam tadi

143me said...

punyala terkejut nmpk apex kena tendang..x payah sbarang bukti cukupla apa yg sy nmpk smlm. sdh terang lagi bersuluh!lg teruk dari kes indo tu!

Dayana Aj said...

grrr....geram jerk...da la x dpt tgk mlm tdi sbb ade tusyen...

Anikimaro said...

citer die kene sepak kat TuuuuT....ada chance tak die mandul? ehhehe...juz kidding...

sape nak tau info menarik berkenaan Tentera Darat Malaysia

maisarah sarah said...

memang serius bengang masa tu...hampeh je player pakistan tu....pape pun tahniah malaysia coz menang

MerLe said...

sempat tgk kjap je smlm..huhu..insya Allah dia akan ok..Malaysia bOleh~

MerLe said...

sempat tgk kjap je smlm..huhu..insya Allah dia akan ok..Malaysia bOleh~

Kathy Rospin said...

eeeiii...geramnyer tgk... klu tgk live kompom sy dah makin hamun dpn tv..

azure said...

sye pom tengok game smlm... mmg kesian kt incik apex...:( btw, he did a gud job...tahniah3... :p

siti rohani said...

kesian kt apek.. jht btol pemain no 17 pakistan 2.. dh la dtg tmpt org,brlagak samseng lak.. adoii!!!

psst:akak, cmne test.. ok x??

siti rohani said...

adoiii.. kesian kt apek.. mmg samseng r pemain 17 pakistan 2.. dh la dyg tmpt org, brlagak plak 2.. adoii!!!

psst:akak.. cmne test?? ok x??

amirasyakirin said...

tak pasal2 anak che mat kene,haih.tak bertamadun betol.

http://amirasyakirin.blogspot.com

Cute Mommy said...

itula,hubby gi tgk bola ari tu kata ader pemain pakistan tendang kaki apex...kesian...sabo.erkkk..lumrah main bola..

along said...

memang geram la ..tgk mamat pakistan tu..nak hempuk jer rasa kan ..tp sib baik apex tu kuat ..x manja..kan elia..

along said...

apex is strong..mamat karpet tu..yg lembik..

this is a story about a girl... said...

kuajo jeh mamat tuh.terang2 die block apek dan mmg menunjukkan kebodohan dia g sepak apek dpn ref...huhu

cempaka sari said...

agak kurang ajarla jugak player pakistan yg tendang golkeeper mesia tu.. bajet bagus seh!!

inuya said...

memang b*** lah mamat tu!!!
sian KFCM
haih.

miss jenin said...

hadui.. sakit 2..
tp mest dh xskt sbb kak elia caring gile.. he2

Nor Suhaiza said...

mmg puaka la kaki pakistan 2...xsyg kaki ye. t elia potong kaki ko bru tau...

Aishah Sofea said...

pakiste x reti baso. sek yo main x leh gi mano, baloh jah lebih. bilo la nok maju. hueh3

.::: Princess MOMOY :::. said...

geram betul tengok
dah tu lagi ada hati mau marah2 orang
sah2 salah dia
100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"
Korang pernah main game ni?"
Coupon makan-makan untuk korang"

mardiey idris said...

wuahahaha...kecian btull apex...lawak pon ada..

FAIL said...

bytechew.blogspot.com

anaMuslimah said...

aha..memang jahat mamat tu...

Najwa Hayati Khairul Za'im said...

awwww!!sakit kowt

Blog Widget by LinkWithin