Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, February 25, 2011

Elia, Hana Tajima & Maria Elena

Korang kenal tak Maria Elena? mesti kenalkan? famous blogger and vlogger. why vlogger? sbb dia selalu upload video2 yang hilarious dekat blog dia.. alaa.. mesti korang dah tengok kn? kalau belum pon buat2 cam dah la.. come on work with me guys.. hehe


And as for Hana Tajima i think mesti korang kenal jugak kan? fashion designer of the Maysaa brand yang comel lotey. dah la mix jepun+mat salleh. muka nak flawless je kan.. geram je tengok..




this two gorgeous person has two gorgeous hijab style. wanna see how it looks on me?








yang atas ni style tudung inspired by Maria Elena.










Ni lak style hijab inspired by Hana Tajima.

(penat woh upload video tutorial diorang ni )


sebenarnya saya bukan nak cerita pasal Hana mahupun Maria.


sebenarnya nak cerita pasal parsel yang Elia dapat dari this cool website. OnlineHijab.com

diorang bagi beberapa pasang tudung pelbagai jenis. santek2 semuanya. weee~!!

ada shawl, ada syria ada tudung sarung.

material dia ada cotton, chiffon dan lycra.. tudung2 dan shawl ada yg mereka design sendiri, ada jugak ambik dari supplier dalam dan luar negara.


Onlinehijab.com dah beroperasi dari tahun 2009 dan mereka beroperasi 100% online. so far,diorang dah ada 3 distributor official di Spore, Brunei dan canada. Dan so far ramai juga artis2 yg pernah beli dari diorang, tgk testimonial kat website. diorang juga so far dah featured dlm harian metro, berita harian, media hiburan, TV9-nasi lemak kopi o, drama "ampunkan daku" official sponsor baju dan tudung sheila rusly..dan sekarang project akasia pulak, kami co-sponsor jubah. wahhh glamour youuuu..

proses pembelian sgt senang, tgk catalog, isi order form, pastu submit. nanti pihak OnlineHijab akan email invoice. pembayaran melalui maybank, cimb dan paypal. barang akan diposlaju selepas payment dibuat. kos poslaju sgt murah :) tiada masalah barang hilang kerana diorang guna poslaju berdaftar. kalau overseas kami guna e-parcel dan DHL.

website : www.onlinehijab.com
facebook : www.facebook.com/onlinehijab



jom tengok antara koleksi hijab mereka yang berjaya Elia miliki...







Sorry but im not sure what this syria's name. but im loving it!



alang-alang tudung banyak ni boleh la berkongsi dengan member-member. hihi









Ni roomate saya. Bella.. say hye to her!








kalau tak silap nama tudung ni Syria Butterfly 2-Tier














Ni lak Shawl Laila... if tak silap gak la











:: Hijab Rossa Chiffon ::







:: Shawl Spring Cotton ::





spring dia boleh dilaras mengikot kesukaan dan kesesuaian anda.







Diorang ada jual Pashmina jugak. Korang boleh gayakan pashmina ni ikot kreativiti korang. nak cam Maria ke...





Hana Tajima ke..





Takpon mana lah tau nak ikot style Aimie Harmelia lak ke... wah, tetibe..motif??.. padahal style saya abes sempoi macam mak cik-mak cik yang nak ke sawah... ;p


Jangan lupa check out this website tau!! --> OnlineHijab.com

banyak lagi collection diorang yang cantik-cantik. kalau berkenan boleh beli =)

50 comments:

missbby said...

cun la elia..:)

mia.lia said...

smua blogger ppular..hehe

Yaya^Pink said...

uittt yunk..awat makin tembam nie?pakai shawl camgitu lg nampak tembam..ehehehe

MamaEma said...

buat video mcm cigu shida kan...

comel betul elia pk tudung...

saya pernah buat entri pasal elia ni

jemputlah kalau sudi datang yer

http://mamaemacyg.blogspot.com/2011/01/saya-cari-pasal-dengan-aimie-harmelia.html

juliet. said...

suka gila kat maria elena n hana tajima..inspired org nk pki hijab tau..tp kn..lawa elia pki selendang tu..mcm expert je dr kita.. :)

tulus sweet said...

comellahlah... pandainya akak melaram. mesti abang apex bertambah sayang ni...
:) hehe

JaJa'Z said...

dear elia...

akak rasa la kan..u look more cute..look more gojes..more nice if u wearing the hijab...pakailah tudung kerana itu yang dituntut oleh agama kita...dan Allah janjikan pahala ke atas semua itu....

makdara TERdiva said...

yg muka kecik2 molek tu comey jer buat cenggitu..ace muka MDT yg besar punye nih..tsk!

~wardizawani~ said...

comel la elia pakai tudung itam putih corak batik 2..sy mmg slalu bace bog akk,tp tukang skodeng jela..hihi skang sy da ade blog,tp tahap kanak2 bute IT punye la..it's abaout my baby.. http://wardizawani.blogspot.com jemputla jenguk ye..

najwa's said...

a'ah la elia. comel + santekk sgt u pakai tudung. :) :) siyes lagi comel. i'm lovin' it! :)

Elia Si Jejariruncing said...

yaya: tu la..nmpk tembam kan?

mamaema:thanks ye for the entry

juliet: xde maknanye..terkial2 gak mula2

jaja: insyallah. sdg menghala kesitu.pelan2 kayuh.

MDT: ok je sy tgk akak

wardizawati: thnks=)

MyLara Sarah Cullen said...

elia....u're soooo comelsssss wearing those hijab...n btw, sy follow gak maria n hana...sy sukeeeeee style dorg...sgt simple yet gojes haha..keep it up elia.. :)

Farhana Zainuddin said...

Kak Elia........ Cun dan comel lah bila akak pakai tudung!!! Sangat sweet tau macam gula2 kapas!! Hehehe.. Tak pe kak, perlahan-lahan kayuh lagipun biar niat kita nak pakai tudung tuh ikhlas dari hati.. Lebih diberkati... Btw, all the best for your exam sis...:)

Riha NCL said...

Elia: serius cute bile kamu bertudung. sesuai sgt dgn bentuk muka elia.

nanakimie said...

comey cik elia pakai tudung:)
nampak laen...sweet:)

Nor Azian said...

hi Elia...

slalu jd silent reader je. tp skrg x tahan jiwa nk komen jugak...

owhhhh comelnye kamu pakai tudung.. sangat comel... lebih comel dari biasa.. :)

l a d y d i l a said...

hana tajima ni antra yg femes men-stail hijab.. suke kt dia..

sAsyA said...

comela la eila pakai tdung tu :)

skorA said...

dear Elia,

personally, i think you look more decent wearing hijjab like that.. :)

anyway, akak harap Elia akan pakai tudung nanti..

takpe, one step at a time.. I think your Khairul Fahmi will love it when you follow one of Islamic teaching..

seriously, u look cuter when wearing hijjab.. kalo tak pakai, nampak macam lagi tua dari umur sebenar..

well, just my 2 cents opinion..

take care, Elia..

-qurratul ain-

Ummi Hazfira said...

elia cumel tol u pkai tudung...pp mcm montell wink2... hihi

Le Jr. said...

wow..

swizbook
Planet Wan

Wani said...

cantikla akk pakai tudung , huhu ^^

yanasensei said...

suka tgk u pakai tudung. heee. comels.

♥yaya budak suka embun♥ said...

comel nyer die :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

comel nyer die :)

Mira Amirudin said...

superb! cantek2 collection elia...jeles2...huhu ;D

Gimi said...

elia tak sesuai ar pakai macam hana tu, tapi elia cantik shawl spring dengan syria...

Nampak sweet je..

Pada pendapat Gimi ar..

♥CIK SHA♥ said...

kamu sangat cantik bila pakai tudung..sangat sweet!!^_^

AiDa AzRyN said...

lawa hana tajima.. :)

Bukan Pemaki said...

Serius lawa sangat bila bertudung

miss juejue said...

SGT2 comel la k.elia pkai tudung...lagi cantik pkai tudung nampak manis..

eqacashperlala said...

subhanallah..
cantiknya kak elia pakai tudung..

نور ناديه نظيره said...

lawa akq pakai shawl mcm nie , hee

Hasyarghh said...

You look nice wearing hijab (Y)

Ai Shi Teru said...

.wah. akak comel la bile pakai shawl,hijab neyh semua. x tipu. seyes ckp. mmg cute. =)

shashacatering.com said...

Comelnya Elia pakai tudung. Nak tengok selalulah camni. Bolehke...;-)

mYsteRi0us said...

try tgk web ni..
http://www.ayunar.biz/

anyway, u look very2 nice pkai tudung ~

Ella Sabri said...

hihi. comel jee.. :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

elia makin chubby la bile bertudung...but nice...:)

keep it up ~~ ;)

cik tyra said...

elia nmpak tembam tp stil comelllll :D

mcjust.lol said...

seriously memang sesuai pakai tudung syria,, inner tu memang kena molek nge kak elia. ;)

** Princess Syakila Diyana ** said...

hrp lps ni elia mcm pic2 yg d atas..AMIN!!!...ur so sweet dear..:)

MINNAYU said...

chomel lor kamu elia..tudung2 yang kamu pakai pun santek2 belaka...

faarleez said...

comei je awak pakai tudung....

faarleez said...

comei jer awak pakai tudung......

Fatin Faheyma said...

cute la bile akak pakai tudung..

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

kamu pakai tudung kan dik sgt cumel...pakai terus la...

beLLa said...

sis pakai tudung looks more better tau. n cute je ^^

Serry said...

cantik la Elia pakai tudung... hopefully akan teruskan pakai tudung tu sbb memang comel..

Taiko idup lagi JOHN said...

assalamualaikum kak lia ..

muka sama skit ngan maria elena cuma kak lia tembam skit..
hehehhhehheeh jgn marah

Blog Widget by LinkWithin