Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, February 2, 2011

Servis Baek Punyer!

Ini adalah cerita basi yg sangat basi tapi tetap dihapdate kerana elia mengamalkan slogan "katakan tidak kepada aktiviti meng-anak-tiri-kan entry entry lama". oleh itu terimalah ceritaku yang dah basi ni.. hihi


Cerita ni kira jatuh kategori Kisah Si Jakun sebab ni cerita saya first time bawa kereta gi servis. dulu manja. sikit sikit suruh ayahda yang buat. gi servis kete suh dia buat, gi renew roadtax suh dia, pam tayar kete pon minta dia buatkan.. kihkihkih.. teruk punya anak kan? >.<


::sebelum servis- Bunny agak kejong::

adik beradik Bunny ada dijual DI SINI

Sampai sana. park kete dan amik nombor giliran. bila sampai turn, bagi manual and kunci kat orang tu. then tunggu la kat tempat menunggu yang disediakan.






Ayahanda cakap kat sana tu ada wifi, so saya pon bawa la lappy konon nak online la. tengok2 yang ado! hotspot sajo! cis.. tertipu tipah!






but the best part is kat sana boleh lepak sambil minum minuman panas diorang. yang penting FREE!! huhu.. Mocha, Cappuccino, Teh Tarik... macam macam lagi la. just amik je. minum la sampai kembong!





:: Siap dengan biskut Luxury lagi ye! wahh.. jakun sudah saya! ::






Disebabkan tak dapat online, kitorang layan la movie cite Nanny McPhee sementara nak tunggu diorang siap. leh tahan lama jugak diorang servis. sampai nak dekat habis satu movie tu jugak la.






lepas dah siap, abg Wira (yee.. betul nama dia wira. vely the heroic gituw) pon panggil untuk bagi small briefing pasal kete. sofar no problem. semua tip top. so, looking foward for the next visit! boleh tapau air n biskut free lagi! hehehe! ;p





Selepas diservis, Bunny pon berjoget dengan riangnya.. suke ye kauu.. gedikss!!

adik beradik Bunny ada dijual DI SINI

22 comments:

amir aizat said...

kelakar slogan tuh,hahah
okay terbaik laah service dy

y u y u Z u l a i k h a said...

heheheh.. lempang si bunny tu baru tauuu!

.izzatul.hazwani. said...

FIRST!ehe..waa seyes kak.sokong.memang jakun.ehe.jangan marah yee.ehe!tapi suke bace blog akak dulu jadi silent reader jep.tapi skg da ade blog.haha.

miss ANGIN said...

hahaha . comel !

syafiqsulaiman said...

x ramai ke yang tunggu nak servis kete??kete saya ni pon dah nk kene servis.. tunggu mse je ni..

p/s: jemput la dtg lawat blog

ketawariang said...

dulu pun i macam gtu.... xreti nak buat ape pun.... sekali tu kereta rosak kt tgh2 jln.... org ckp, check minyak itam,then muke turned blank.... check minyak itam kat mane? oh no....sejak dr peristiwa tu, dah mcm2 i tau psl kereta... heheh

saiffah.blogspot.com

Lyeanna Wana said...

haha chomell la bunny tuh~~

AiDa AzRyN said...

comel la bunny tu.. XD

iza zaty said...

comel btul bunny tuhhh. huhu

Encik Tikus said...

alaaa servis kerete macam korek hidung jea, kehkeh

Hezesuze said...

kalo dekat bleh anto service kt wshop abg pomen weols hehehe

Elia Si Jejariruncing said...

Ketawariang: adoiii..takbestnye kalau nti jd kat elia..dh la tak tau pape sal kete.. Nama je dah pakai kete 3thn lbh.tp hampeh bab2 kete ni.

En.tikus: ayoyoo.. Hantar kete servis mmg cam korek idung tp kalau nk servis itu kete agak macam korek idung gorilla la..huhuhu

Elia Si Jejariruncing said...

Amiraizat: nama cm my bro la..

Yuyu: tu laa..each time tgk die joget2 pon sy rs nk lempang2 je..comel sgt

Izzatul: hehehe.. Jakun sekali sekala xpe..hyee.. Welcome to the blogging world

cik nur said...

hurm comel jaa bunny :D

ir. chung-ho said...

lopeh nie boley la g sorvis keto slalu..
bley minum2 pree..
hahaha...

amir aizat: u jgn nak gediks2 sgt la..hahahaha

shashacatering.com said...

Ada air dan biskut free?
Nak ikut... ;-)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Lepas ni kalau mmber ada ajak p servis kat Toyota kompem Shag offer diri :P

.izzatul.hazwani. said...

haha.yela kak elia.
nwy.thanks ya..

Farhana Zainuddin said...

slogan tak boleh blah, apa yang pasti entri2 yg kak elia update walaupun cerita lama tak pernah membosankan!! bunny tuh comel sgtsgt!! geram gilee tengok!!~:)

ketawariang said...

huhu... tu la kan? masa mula2 kena tu mmg teruk tu menangis.... tapi sejak dari tu dah mula belajar sikit2... takut pisang berbuah 2x...

suri-fiedz-zmaa said...

so cute bunny..tomey ngat...

fArAh!! said...

dear u servis kereta dekt toyota mana??
i servis kereta dekt toyota ada jew wifi..
siap ada sediakn pc untuk online lagi tau..
hahaha..
mcm i jugk mula2 g servis kereta dekt toyota, jakun tahap dewa!!

Blog Widget by LinkWithin