Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, February 13, 2011

Kelakar tapi mendalam




kebetulan semalam saya jumpa video ni.. dari petikan cerita "Oh Yeah" yang secara kelakarnya menyindir wartawan-wartawan di Malaysia. memang kelakar tapi tu lah hakikatnya. memang sejak terlibat secara tak langsung baru saya tahu yang sebenarnya kita tak boleh nak percaya sangat apa yang kita baca. even kalau orang tu cakap ia keluar dari mulut simpolan-simpolan ni. kita tak sure kesalihan sesuatu report tu melainkan ada bukti black and white. memang sekarang ni it changed my perspective. dulu bila baca blog, forum or majalah tentang laporan atau gosip simpolan simpolan ni kita terus percaya dan judge orang tu camni camtu. sekarang, bila kita baca sesuatu artikel pasal simpolan tu saya akan fikir balik.. "ntah betul ntah tidak benda ni..ntah-ntah diorang tokok tambah cerita..".. well who knows kan? hanya Allah je yang tahu kisah sebenar.. wahh.. panjang lak leteran kak jejar pepagi ni. k la.. enjoy your weekend!

13 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

BIASA LA TU ELIA... WARTAWAN KAN CARI ORANG POPULAR...

TU LA.. KENA SEDARKAN ORANG YANG JANGAN PERCAYA 100%

Norhafiza Yusoff said...

try u youtube kan mendidih dengan syanie
lg funny
ahhaa

nama.aku.lynn said...

yes2..show ni best!
selalu layan kt astro tuu..gelakgolegolek..hahha.

Nur Afifah Mohd Ghazali said...

haha . mendalam gila maksudnya ;D

MerLe said...

hehe..btul tu..lucu tul rncngn tu..mmg ada sesetengah org yg suka suki tmbh cerita ikut sedap hti..tu mmg xleh nk disangkal..yg pnting,kita kna pkir dlu sblm trima apa yg org lain smpaikn pd kita.jgn duk trima je..

Gimi said...

huhu...terhibur
mmg lawak..

aida_anfa said...

memang menggeletek tangkai n ulu hati !tekena n tebaek =_+'


http://aidaanfa89.blogspot.com/

Elia Si Jejariruncing said...

yuyu: btol sgt2..mmg base on our experience slalunya apa yg ditulis xsama ngn apa yg kita ckp..

norhafiza : owh.. yeke..nnti sy tgk

merle: yup...stuju 100%

cikmayat menekan keyboard said...

tjuk xsensasi xsah..

Dayana Aj said...

gelak guling2 neh !!
haha :p

Ariffin Janal said...

yeahh. suke tengok. if that's the fact, means that they only write suck things to make many people read their fake story. damn.

BzzKarat™ said...

skang tgk biter dah mcm tgk drama bersiri. haha!

sawn said...

Memang kelakar giler

Blog Widget by LinkWithin