Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, February 12, 2011

mendiamkan diri kerana krisis dengan MIA.




waahh... tajuk tak boleh blah.. ala-ala tajuk majalah hiburan je..

tapi memang kelakar la what i just found out.

seperti yang anda sedia maklum, saya dah lebih dua minggu tak online dan update blog. hari tu Elia ditimpa demam panas sampaikan berkali-kali ulang alik klinik amik ubat dan MC. ni pon dah ok sikit just tinggal batuk uhuk-uhuk je tak hilang lagi. yang penting syukur Alhamdulillah, saya semakin pulih.


ketidak-aktifan ke-online-an saya juga kerana masa balik Kelantan haritu last minute packing last-last bawa lappy tapi charger tertinggal kat rumah.

syabbas beteeyy syabbass.. memang bijak! hambek kau takleh nak online!


namun sekarang saya dah selamat sampai to my home sweet home! sampai2 terus menyatu padukan dua objek yang jauh terpisah dan saling memerlukan. iaitu lappy dan the charger's cable...hehehe.. semangat balik semata-mata nak balas dendam haritu cuti raya cina seminggu duk terperuk kat rumah sebab demam. dah sehat sikit terus booking flight balik KL. huhu. boleh la tengok-tengokkan bazaar weekend ni..owhh.. btw, sorry la kat sesapa yang terserempak ngan saya ngan My Incik Apex(MIA) kat airport tapi tak sempat nak amik gambar. sebab kitorang rushing sikit terlewat nak boarding. sorry sgt2 ek?

haa.. ok.. berbalik kepada tajuk entry kita yang gempak tak hengat-hengat ni.. ape kess???

haaa.. ni kak jejar nak story sikit ni.. (wah.. singkatan jejariruncing..jd jejar lak.. tapi bkn jejai ye.. no no no..).. agak lawak sebenarnya story dia.. uolls nak tau tak haritu kan(dah start mode makcik kepochi nak bergosip)... kak jejar kan dah lama tak online.. kak jejar ingat my followers semua sedia maklum la punca sebenar kesunyian elia dari menghapdate blog...

rupanya ada juga yang tak tahu..


yang kelakarnya semalam saya dapat tahu dari sumber dipercayai yang bagitahu saya sekarang ni ada segelintir wartawan tengah cari saya sebab nak tanya pasal my updates. apa cerita dengan MIA, kenapa tak update blog dan kurang online. the funniest part bila orang tu terus membuat andaian melampau yang weolls ni tengah dalam konflik. kononnya kami tengah bergaduh atau tengah dalam crisis sebab kes tangguh tunang yang digembar-gemburkan tu. sebab tu Elia mendiamkan diri.. what de????





bila me and MIA dengar cerita ni sumpah kitorang gelak besar sebab kelakar kot.. memang takde angin takde ribut tetibe timbul cite-cite pelik yang weolls tak pernah terlintas kat kepala otak. paling tak boleh blah gossip terbaru dari Murai.com.my.. adoiyai.. macam-macam dunia ni.. sabar je la.. huhu. tapi takleh nak salahkan wartawan jugak. dah memang tugas diorang camtu.. cam kak jejar la jugak. tajuk entry nak bikin gempak je. bagi orang wondering and tempting untuk klik.. so kak jejar tersangatlah faham kerjaya wartawan ni..

pelik.. bila update selalu pon orang kata, tak update pon orang kata.. asyik cite sal bf orang kata, tak cite pon orang kata.. pendek kata buat apa pon orang tetap akan kata. betul tak?


OhWellWhateverNeverMind: CEPAT! PROMOSI blog/website anda di blog jejariruncing dengan harga pengenalan yang sangat berpatutan. siapa cepat dia dapat. refer my sidebar for more info.

40 comments:

Farhana Jafri said...

hahaha lawak gile! padahal siz kne dmam pnas je pon.. take extra care tau! cuaca skrg xmnntu.. ari tu BFF kne dmam pnas, skit kpala ngn batuk2.. dh la tgh final exam.. ksian dy! hope siz cpat smbuh!! ^^


jemput singgah sini ANASAURUS :)

loving_you said...

mulut manusia nie...
mana boleh tutup kan...
so kita kena ler pandai2 jage diri..

Alexandriana Alia said...

relax je yunk... gosip tu biasalah nak wat gano gewe demo oghe famos amos. hihihi

nina mohammad said...

aduh..patot la x update..ingt kan ape hal la kak elia nih x update die punya blog..tiap2 hari bukak blog kak elia semata-mata nk baca omelan-omelan kak elia...pastu 2 minggu senyap...pelik jugak..kenapa plak senyap kak elia nih??ingtkan ade ape2 dh jadi...tp tajuk entry nih mmg kasik gempak la kak elia...sy pon terkejut mula2 baca tajuk entry nih...tp hampeh!hahhaa....cayalah kak elia..suka sgt buat gempak..hehehe

y u y u Z u l a i k h a said...

aiseyyymennnn~ ingatkan merajok MIA tak kasi online ^^

specky gurlz said...

haah betul tu kak jejar buat apa pon orang kata..senang citer wat je apa yang kita suka buat apa nak pikir orang lain yang penting kita taw sape diri kita

Cik Kamoo said...

huhu sabar ajelah

♥CIK SHA♥ said...

HAHAHAHA...lawak pulak!macam2 je wartawan ni kan..buat gosip tak hengat2..sabar jela elia..mulut orang bukan boleh tutup pun..

jee zukefli said...

alahai kak jejar sabar jelah..
so sweet laa akak ngan MIA..
smoga brkekalan ye..
p/s: jgn lupe bwk chager lappy tau..
huhuh..

cahaya mata said...

nyempat lagi m'update blog ye walaupun belum pulih sepenuhnya....on9,on9 jugak,tpi jaga kesihatan 2....ta8 a rest!!

eqacashperlala said...

biasalah kak
kalau dah femes
apa yang dibuat mesti tak kena

anyway, welcome backk!
da lama tunggu entry baru dari akak :)

Intan Izzatul said...

smpai wartawan pun cari..hihi,,lain kali cepat2 update blog taw :)

aKU maNUsiA beRpeRaSaaN said...

biasa laa.....
skrg ko kan dah femes...msti jadi perhatian heheheh
aperpun, just ikut suka ko jerk.....yg penting ko tahu apa yg ko buat...okay?

heehhehe daaaaaa.....

missbby said...

biasalah tu elia..mulut orang..bila dah terkenal, apa je yang kita buat or tak buat, orang akan kata..so just let it go ok..be yourself..:)

pondokcomel said...

Fu...bikin gempak aje....anyway...semoga sihat selalu hendaknya...

pondokcomel said...

Fuh...bikin gempak ajer...semoga sihat yea..

ReEnApPLe said...

oic... paham3... paham3... patik paham ..ngeh3

Nadhirah-chan said...

hekhekhek , gosip memang tak penah berhenti . terutamanya dari org yang jeles dgn kak elia and KF . hua hua hua :)

AyinAyob said...

kalau saye amek gambar status fahmi tu boleh kann :) ngeee. chil eh? dah sehat ke belum?

AyinAyob said...

http://aynayobpunyebelog.blogspot.com/2011/02/lumrah-manusia-suka-lihat-manusia-laen_12.html

sy amek gambar status tu :) tak marah kann? sorry. :)

Zura said...

mmg rindu nk bace elia tulis n3..!
get well soon yeah..jgn lupe mkn ubt..

Aida Zafirah said...

hahaahaa...biase lah tu..orang kan memang suka buat spekulasi2 pelik nih...

pu3mas89 said...

lia.. haah btl sangat. skrng ape je u buat semua org akan lihat kan. btl o salah tetap akan di kata.. so all da best untuk u n apex bg menempuhi hidup akan dtg ye..

CoKeLaT-RaWkZ said...

Whoaaa Elia... hehe best entri ni siap promo lagi nak wat iklan ek? ehehehheeh wah. side income kencang..... btw, kesian la paklawak wartawan tu kata uols clashed???? kapla hotak derang. hahahaaha lawak

Eda said...

biasa la tu...wartawan pon nak cari cerita panas untuk lariskan bahan bacaan dorang...kan.. kan..hehe

singgah komen kak jejar..hihi

ashikinharon said...

mulut manusia..
nak buat macam mana knn..
pepe pun wish you all the best okay.:)

ct-rh! said...

salam kak elia,,mulut orang susah nak tutup..selagi masih boleh berkata,,selagi tu lah dorang akan berkata.. :)

Nisa Adnan said...

alah bese je tu k.elia. org dah famous kan byk la cobaannye. sabar yeee^^

lovelyadibah said...

hehe~..kesimpulannyer..yang penting kita kan kan??:)jgn ikutkan sangat pe orang nk ckp kan kan?:)

gengkey said...

asal akak saye LIKE pulak tu ?? aduyai...

Ariffin Janal said...

mulut orang kan? biarkan luncai dengan labunya~

siti habsah said...

adat la tu.... ntah ape yg diorg nk pun xtaw kan...... update selalu susah... xupdate susah.....ishk3

Ninie@Aini said...

hahaha..akhirnya..akak update jugak belog neyh! lama tgu kott..hari2 bukak belog akak..! hurmm..mmg la manusia neyh macam2 ragam nyerr..kan3..!
sabor je arr..=)

Nur Fauziah Abdul Hamid said...

Hai Elia..salam pkenalan..sronok akak baca blog elia (blog org popular ni)bagi akak dgn siapapun kita bkwn dugaan idup pasti ttap ade..lebih2 lg elia yg bkwn dgn org popular lg le byk dugaan..doa akak smoga elia tabah mhadapinya...jom singgah blog akak

143me said...

ya lwk sgt hahaha!!!pelik bin ajaib tetiba ja ada khabar angin camtu..hehehe tingkatkan prestasi,elakkan kontroversi!!heyay!

qhshrh said...

Patutlah lama tak update blog,sampaikan si silent reader (ahem,me) pun teruja till TERdrop comment ehe.

Setuju dengan "Update selalu pon orang kata,tak update pon orang kata.. asyik cite sal bf orang kata, tak cite pon orang kata..pendek kata buat apa pon orang tetap akan kata".
Anyway Elia,we just cant win!Till then,abaikan je okay.

I suka cara you menulis.
Authentic.

Take care :)

Adahunny said...

oh kak jejar...eh adik laa sebab i lagi kakak..haha..takde lah gurau je..

kecek klate lah..buleyyy?

ari tuh my bf la oyap dio napok KF kat epot maso anta aunty dia nk blik kl. i tanyo la dio..KF nga sapo? pah dio kato tok tau lah nga gewe dio kot..betul laa ruponyo..ingat dio sajo main angin i jah..(Tau lah i banyok angin) hahaha.. Elia pehey dop nih?

n'ieda_faieda said...

dh name nye gosip sis..haha
sabo jelaa ... :)

waneeza said...

ni pic bru ea..npk kuwusss ler,ad hikmah gak kan dmm lme2..hehe..anway hope u n apex kekal smpai alam syurga..^_^

Ctiey Fadlieya Qhairaniey said...

sabor ye ilian..u tetap cun..i suka follow u punya blog..hehe

Blog Widget by LinkWithin