Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, February 26, 2011

Bz day Part 1: Nasi Lemak Kopi O

Yeeee.. selamat tengah hari semua.

terima kasih kerana masih bersama saya dalam rancangan "Jangan Menganak-Tirikan Entri-Entri Lama". Rancangan yang membawa anda menyelami entri-entri lama atau lebih dikenali dalam terma blog sebagai entri basi atau entry berhabuk.


Episod kali ini saya ingin bawa anda kembali ke hujung bulan Disember 2010. Sebaik sahaja tamat perlawanan Suzuki AFF 2010 di Gelora Bung Karno, Indonesia. Sekembalinya My Incik Apex ke Malaysia, banyak jemputan yang perlu dipenuhi. antaranya sesi wawancara bersama program Nasi Lemak Kopi O di TV9.


Disebabkan MIA kurang mahir jalan-jalan di area KL ni, saya di bawa untuk menjadi the penunjuk arah, peneman and at the same time PA.






Pagi tu kul 6.30pagi dah bangun. kul 7 dah keluar rumah.

Kul 8 kami dah selamat sampai ke Sri Pentas, Sri bandar utama. lepas jumpa Kak Kim, kami dibawa keluar untuk bersarapan.





tak ingat pula kat mana atau nama kedai yang kami gi masa tu. tapi kat area-area tu la. dah lepas minum pagi kami dibawa kembali ke Studio Nasi Lemak Kopi O.






Sementara nak tunggu turn nak on air,
bergambar dengan the band musician.






gambar disebalik tabir.





muka cuak MIA first time nak on-air. huhu





artis jemputan- Zainal Abidin.








sedap gile abg Zainal Abidin menyanyi live tanpa diiringi music.








meanwhile abg Zainal menyanyi, MIA dipanggil untuk pasang mic dan amik tempat









sebelum start abg Aziz Desa sempat mengusik kami. suruh tarik saya interview skali. cepat-cepat elia geleng kepala and standby nak lari je. cuak seyh!






Ni la kak Kim. she's nice!





Rolling... Standby..3, 2, 1 Action!!










Sebaik selesai....



















Kak Farah breep brreeep yang comel!













sedar tak sedar jam dah pukul 11. kami ada appointment lain dengan TV Al-Hijrah dekat ngan Masjid Negara. so kami pon minta diri untuk balik.





Masa nak balik tu. kebetulan kereta kitorang parking kat depan entrance sri pentas tu. when kitorang just about to get into the car... MIA terpandang kawan dia, Safiq Rahim. so dia sapa la. then kebetulan Kak Fafau pon ada skali masa tu. dia pon panggil kitorang.








Sampai-sampai kak Fafau a.k.a Farah Fauzana Hot fm sapa MIA,

" hye awak, nama saya Farah Fahmi! Hye cik jejariruncing pon ada sama! =) "




MIA pon tergelak sebab saya baru je cerita pasal kak Fafau tukar nama jadi Farah Fahmi masa otw nak ke Sri Pentas tu.

kebetulan tak sampai beberapa hari selepas insiden i dengar dan tengok kak Fafau mention pasal me n my blog kat hotfm. siap cite dekat segment yg fafau buat suara gedik2 tu. refer SINI


Best borak ngn kak Fafau. cam dah lama kenal je. sambil borak-borak tu kak Fafau ada bagi advise kat saya yang masih terngiang-ngiang lagi sampai sekarang.

" U have to be strong after this. banyak and macam-macam lagi yang korang akan tempuh lepas ni. awak kena lebih kuat."


thanks kak fafau.. insyallah saya pegang kata-kata kak Fafau.





Sebaik selesai sesi bergambar and sign autograph, kitorang kena gerak. dah lewat.





Nasi Lemak Kopi O siap bagi kitorang survenir lagi. NLKO punya signature. Nasi Lemak!


Kami pon bergegas ke destinasi seterusnya. nantikan sambungan Bz day part 2


OhWellWhateverNeverMind: tak sabarnya nak tunggu penutup fesko malam ni.. MIA akan datang jumpa.. sebab this year dia belum berkesempatan lagi nak dtg.. wwweee... sukanya!

42 comments:

LittLeMyRsHMaLLoW said...

wow~
suke part fafau bg nasihat 2...

elia always strong =)

tenangsudey said...

wah tahniah elia... nampaknya MIA makin pemes dan makin murah rezeki..



Rakyat semakin bangkit menuntut keadilan Jika dahulunya di Mesir. Sekarang kebangkitan di Libya pula. Mari lihat Perkembangan Kebangkitan Rakyat di LIbya

mcjust.lol said...

waaahh kak elia dapat jumpa ramai org la hari tu. n apex malu2 gitu... ;D

ayuorked said...

best nye... hehe.. teruskan perhubungan ini.. :) cutie2 lagi.. :) tq follow.. love2 ya :)

Asyraff Zulkifli said...

nape disable right click? susah nk buka new tab, banyak entry nk baca... btw, post la skali video interview tu... :) tahniah gak kat your MIA sebab jadi kapten skuad Malaysia, dan takziah sebab kena tendang ngan player pakistan tu.. hampeh tol..

rahman latip said...

baru start follow blog awak...love to read all ur story...kee it up..

afiqah :) said...

err , jumpe safiq rahim n kak fafau ? bestnye .

JIJI YU said...

aku baru pasan pehal orang salu kaitkan muke aku dgn KF ni..

Kembali Senyum said...

suka sangat tengok sis dgn MIA.
comel lah,

Ariffin Janal said...

aishhh. bizi2~

sitinuraffizza said...

wah, mencurah2 rezki kalian.

elia, how fahmi? cedera dlm match pakistan ari2 fully ok dah ke? hope ok dah. tonggak utama 2 nk g lahore 9.3 ni. :)
& ur PB dah sampai? dh start pakai ke? xsbr nk tgk elia kurus. cnfm superb!!

Erra Fariza said...

ala sweet la uoolls :)

Khai Vacharaesorn Channarong said...

Agak sadis bub semalam Kelantan vs Kedah . .Goal kepper Kelantan dapat tepis banyak yang pemain Kedah sepak . .Tapi berbelah bagi gak larh nak pilih sapa yang menang . .Heee . .Peminat Kedah and Goal Kepper Kelantan . .Heee

manueng said...

encik MIA pun kene strong gak....

bak kate rexy mainaky,

"mesti strong di atas (kepala/mind)"

ape aku melalut ni? huhu =p

ila said...

la knape kk elia x interviw kt tv9 sekali..
malu2 pula yer

Anikimaro said...

aduh, puas nak membace ni....

sape nak tau kisah yang paling JAHANAM klik sini

najwa's said...

wauuuu...bestnya jumpa fafau! :)

shashacatering.com said...

Keep up the good job. Semoga segalanya bertambah hebat dan good luck to you;-)

LiLiSaRi said...

great job.i like ;)

ayunniCH said...

yes elia you have to be strong :)& very very understanding aswell.

نور عافية said...

wah~ bznye~ hehe

hakimansor said...

akak,sri pentas bandar utama!
bukan sri damansara.
sri damansara lain!hehe
sri damansara kat area kepong tu.
heee :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

best la tengok apex
dah berjaya tapi x sombong pun
muka je serius
elia nanti u ajar dia nak senyum2 macam u k dear
100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"
Korang pernah main game ni?"
Coupon makan-makan untuk korang"

Mylaa Myloo said...

suke tgok korg weyyy...

bile kita nk jumpeee..? :)

Mylaa Myloo said...

suke nye tgok korg

bile kite nk jumpe weyh?

zultino -[kawan] said...

korang nk lajukan broadband korang klik cni T_T http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fzultino-rossi.blogspot.com%2F2011%2F02%2Ftingkatkan-kelajuan-broadband-anda_25.html&h=97be4

Blooger Maniac said...

Diploma Perguruan Lepasan Ijazah Telah Dibuka...Kongsi sama-sama kawan-kawan yang berminat
http://www.hafeez.my/2011/02/diploma-perguruan-lepasan-ijazah-2011.html

---Popular la awak ngan encik fahmi kita tu---

Qu NazRyn said...

best bace ur blog...
nti follow my blog ek.... im one of ur MIA's fan...thanks elia~
have a good day~ ;)

~Sahnira is Sahnira~ said...

+ve thinking selalu :)

Farhana Zainuddin said...

Kak Eliaaaaaaaaaaa!! Hehehe.. Sorry terjerit dekat sini.. Belom jumpe lagi dah excited.. Hahahah.. Tak sabar nak tunggu akak update story Bz part 2!! Pasti gempaqq punyee lahh.. Hehehe.. Betol kata kak Fafau yang kak Elia kena lebih kuat lepas bro KFCM lebih dikenali.. Sebab dugaannya lebih hebat.. Tapi hana yakin, kak Elia memang seorang yang kuat..!! Luv yeah~fans of blog jejariruncing-Hana(:

annisabdullah said...

bagus lah... semoga MIA terus maju :)

chaiyok3 :)

gadis jejariruncing mmg terbaik :)

bestnye dpt jmpe FARAH BREEP BREEP ! !

husni said...

gerai nasi lemak sebelah 7e tu kt ttdi

Jailani said...

bile kuar tv ne? ade ulangan nye x?

aku punya suka said...

haha...
muke khairUl fahmi ni macam muke anak bUah member..sebijik !!baby tu putey gak cam abe khairuL..
kwg3

fat+ha+ka said...

nice st0ry sis ;)

KuLiN said...

Hi olzz...jom nengok vid gol-gol-gol kelantan menang 3-0 dengan Negeri Sembilan smalam^_^

http://kulinbaek.blogspot.com/2011/03/video-detik-gol-kelantan-3-0-negeri.html

shahjiehan said...

huih... femes! dah bleh bli ipad 2 nih

jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: Ipad 2 (new model)

fara_farez89 said...

waaaaaa beznye jumpe artiskn elia

pneumedic said...

dasat2..

norahulfa said...

hm...safiq2x...

ct said...

elia mmg peneman yg besh & setia..untung apex :)

Miss Anis said...

semoga tabah dlm menempuhi dugaan ni....hehhee

Blog Widget by LinkWithin