Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, May 1, 2012

Pekerjaan pertama selebriti Malaysia


Salam semua! Selamat manyambut hari pekerja buat yang bekerja tu.buat yang duk rumah macam saya ni jangan nak cuti lebih lebih. huhu. so sempena hari ni cuti hari pekerja, saya nak share dengan korang pekerjaan pertama (first job) beberapa selebriti di Malaysia ni yang anda mungkin tak tahu.

Haa.. Tahu kah anda pekerjaan pertama selebriti kita sebelum dorg jd selebriti?? Ok jom cekidaud!!



Yasmin Hani - awal2 lg dh memperlihatkan bakat seninya! Berlakon dlm iklan Coca- Cola pada usia 9 thn ok!



Altimet - mungkin ada student2 yg baya2 atau zaman2 ku yg pernah lihat beliau bekerja di McDonald di Kompleks PKNS, Shah Alam? Waaaahhh~ parapp pappa pappaaa.. im loovin it ;p


Hafiz AF - dalam trek selebriti pun beliau pernah bgtau, beliau pernah bekerja sebagai pump attendant di Petronas Kuching, Sarawak. How random kan? :) sunguh nano nano.. ;p


Alif Satar - this is cute! Beliau pernah menjual surat khabar di kedai buku datuknya seawal usia 9 tahun! Oh i love business minded kids! plz.. plz..plz.. kamu jangan nakal yah ? ;p


Jaclyn Victor - ni lg sorg juara ni. Tp dlu die pernah bekerja sbg receptionist atau penyambut tetamu. Jadi jgn pandang remeh je ngn orang2 yg bekerja sepertinya dulu ok? Sape tahu one day u will be amazed by her talent. mic kasi jauh sikit keyh? ;p


Stacy - penyanyi lagu Cassanova ini pernah bekerja sebagai waitress di hotel. Janji dapat cari duit makan kn?;) she is surely a strong lady! Keje jd pelayan ni bukan senang. Kene kuat mental fizikal n stamina.. haiya.. kenapa bah kau berubah? ;p





So apa kerja pertama anda? As for me? Cant really remember but i think after SPM i keje sbg travel telemarketing agent.


Hari ini apa plan anda? atau ada ke antara korang yang terpaksa kerja harini?


19 Surat Layang:

Srikandi Utara said...

Hai.. saya pertama kali kerja ingt lagi, jdi kerani kat kedai hardware... dan sayalah satu2nya pekerja perempuan kat situ, yg lain semua lelaki, rasa mcm xsangka plak bleh terlibat dengan dunia lelaki ni:P

laskar pelangi said...

wah! tak sangka dulu2 retis keje biasa jew..hihi ;))

sue perbs.. said...

first time kje lpas spm jdi [mbntu kedai roti... tk kisah keje ape pon yg pntg halal

Fazlinil Irma said...

saya keja dkt zoo smtara tgu spm. :)

Aiisyah Gazali said...

hai kak.. selamat hari pekerja and selamat bercuti ;).. hehe

plan saya harini nak study je sebab esok ada final exam.. doakan saya, ye.. :D

Fairuz Liyana Azman said...

hihihi...
my first job as a customer service also known as contact center..

Niania said...

Yeah, as for me my first ever job was a Customer Service Assistant cum Receptionist.. Wrapping2 hadiah gitew..And now I am working with one of the international bank. Ho yeah! Usaha tangga kejayaan..

visit my blog>> http://owhnia.blogspot.com/

Niania said...
This comment has been removed by the author.
yana said...

ha mmg tongah koje ni ha...sabar je lah kan...

mumui said...

setakat ni xpernah keja lagi... hehe.. keja kat kedai koperasi sekolah je pernah... :P

Althafunisa said...

1st work i did after my SPM was sales assistant.. then , i worked as a pump attendant mcm hafiz...

CiK GorGeouS ! said...

my first kerja adaLah menjadi hadek2 menjuaL nasik Lemak keLiLing sekoLah sebab toLong makcik canteen...hahahaha~saje nak extra money to buy paper doLLs at that time :)

Atiqah Razak said...

kerja pertama lps SPM kerja kat spa & jual healin gamat. hihi

Faizi Abdul Samad said...

..hah..hah..keje pertama sy..tp partime ler masa tu..umur br 16thn...blk sekolah gi keje..carik duit tepi..tukang masak burger kat McDonald..

abis sekolah jadik operator injection molding...

tp kini...maintenance officer..

alhamdulillah...esok lusa aku meningkat lagik...

wassalam...

KisAhKu MamA AshRaff said...

keje pertama??

Konduktor bas...yup konduktor bas...time tu tolong abah bila hujung minggu...umur dalam 12 tahun...dapat upah rm 30 sehari...banyak tu...hehe...

"Selamat Hari PekeRja"

wanda arry said...

keja pertama keja as PA for my uncle..dia punya opis..tp hari2 keja online je..tme tu baru form 4..siap bwak keja skolah buat kat opis..keja time cuti skolah la kan

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

sy penah jual jagung dengan ayah,dan arwah nenek.masa darjah 5 dlu :)

FAFA said...

seingat saya kerja pertama saya penah buat ialah kutip botol dan jual...

Miss Lavender said...

kerja pertama dulu adalah cashier kt kedai buku.

retis pun manusia biasa jugak..ada yg jd retis pas abes sekolah

Blog Widget by LinkWithin