Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, August 24, 2009

Insiden biasa di bulan Ramadhan

Ni entry sepatutnya dipost pada day 1 of Ramadhan.

Tengok la muka saya yang lemau dan pasrah menunggu waktu berbuka.

Masa ni terkenang

"camne la family aku kat umah tu? derang berbuka ngn apa la agaknye?"




:: sumpah macam budak 8thn first day puasa je ::




tetiba teringat masa time aku kecik2 dulu.

Kenangan di bulan Ramadhan:

1. Masa sekolah rendah pernah curi2 minum air sejuk lepas balik sekolah. then lari masuk bilik. terbaring dengan muka nikmat tak terhingga. Lepas tu puasa macam biasa. ceh, bila fikir balik baik aku bantai makan nasi sepinggan ke ape baru berbaloi aku ponteng puasa tu. penat je menahan puasa the rest of the day.

2. Bila masa aku betul2 puasa memang seksa tak terhingga. Balik sekolah buka fridge then duduk depan tu. wahh.. feeling2 kat cameron highland gitu.

3. Ni perkara yang aku masih buat kalau sakit perut. selak baju sikit then baring kat lantai. perut tu mesti kena kat lantai. sedap je rasa kesejukan lantai tu kat perut. masa tu siapa yang lalu akan kata "ololo siannya budak kecik ni.. puasa ye??".. huhu. yesh.. perhatian!

4. Perkara rutin masa bulan puasa adalah tidur. jadi memang aku kuat tido la bulan pose. ada satu hari ni aku terjaga dari tidur. then tengok tingkap dah terang. terus mengamuk marah sume orang nape xkejut aku sahur. gile bebal je rasa. sume orang kejam xkejut aku sahur. dah la lupa nak niat. then tetibe ada yg sedarkan aku. "eh, ni baru kul brape. maghrib pon tak lagi. tu la tidur petang2 lagi!" .. adus.. malunya saya!


okeyh..

tu je yang aku ingat buat masa ni.

lets continue dengan our 1st day
berbuka kat uitm machang ni.
Dah penat la nak cakap/taip.
maklum la bulan2 puasa ni.

pnat sket so kite layan pic je k?




:: Nasi kukus lauk sotong =RM 4 ::
Air Teh Beng(ais) = RM 1.30




Miza N Yana bersama saya as always pon menghitung detik



Menu wajib bg kitorang utk berbuka kt sni :



:: fried crab balls = 6biji sehengget ::





:: Kek Batik = 3biji sehengget






:: "Haa.. dah berbuka!! jom makan!! ::

8 comments:

ininieza said...

wow..kek batik... hmmm teringat masa dulu. Kalau time raya, selalu buat kek tu sebiji dua. Budak2 ( sape lagi klu bukan anak2 kesayangan..) mmg suka kek tu sbb dia ada rasa coklat yg super delicious.. ada rasa nestum and biskut marie. Hmm..mmg sedap gilozz..

Ingat nanti nk cari balik resepi kek batik ni..boleh buat masa raya nanti.. ;))

Edil (",) said...

Baby lemau. =D

Snowwhite Zone said...

comel btl kamu ni... rupa ad amcm shasha bashir..

slm kenal dik!!!

AiMiEiA said...

ininieza - haa.. Ma.. memang saje ya letak pic kek batik and i knw u'll remember our memories of homemade kek batik. nanti buat tau. ya balik tau nak mkn je.. huhu.. misi berjaya!

Edil - ye. serious i lemau ms tu

Snowwhite Zone - haha! shasha bashir?? nape xshasha elite??keh3.. thanks anyway sis..

azahlicious said...

eh samela, haha.
i pun suke duk dpn fridge n baring meniarap perut kena kat lantai.
memang sangat nikmat la buat camtu time2 puasa nih, hehe.. =)

Qis Cute Beb said...

Hye akak...
Same la kite kicik2 dulu yea?!

Jari Manis d` Blogspot.. said...

huhuhu....ada kek batik??...minta sikit boleh?..hehe..(kidding jer..)

Jari Manis d` Blogspot.. said...

huhuhu..kek batik,..?! mintak sikit boleh tak?...(kidding ja..) hehe.

Blog Widget by LinkWithin