Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, August 28, 2009

Mamad Khalid kat Kota Bharu



Ramadhan ke-5 baru lah The Charlie's Angel berpeluang berbuka puasa luar dari kampus.

Sebelum ni kampus saya tak benarkan siswi keluar selepas kul 7mlm. but untuk bulan puasa ni diberi kelonggaran sampai kul 9. Siswa macam biasa sampai kul 11. Tak adil kan? well nk buat cam mana kan.

Destinasi yang dituju?

Berek 12, Kota Bharu


:: Dua budak kecik ni xkan dilupakan. usung sekali ::



:: me with ApexGK yg janji bw ktrg brbuka lps dia blik dr Manchester ::



:: Dah sampai. awal lagi so mari terjah Bazaar Ramadhan! ::


Sampai kat bazaar kitorang pun pergi ke setiap gerai ngan perasaan penuh jakun. Cuba kecek klate tapi lame2 kua gak bahasa luar tu. maybe baru lagi susah sket nak biasakan. kitorg pon jadi Jakun bila tengok juadah2 kat sini byk yg kami xpnh tengok. Pelik2 atau dengan bahasa yang lebih sopan, Unik.. hehe.



:: Ayam percik tu normal.tapi kt sni siap ada ikan kembong percik & ikan pari percik ::




:: kueh2 dia pun tak pernah jumpa kat kl. xpon kami krg tau bab2 kueh ni ::



:: ketam goreng tepung?? ::


Dah puas menjadi jakun di bazaar ramadhan, kami dibawa ke restoran Zahini.
Famous for its Nasi Kukus. I personally like the decoration of this restaurant. menarik sangat.


:: View dari luar ::










:: View dari dalam ::








:: Pic menempek harus la ada uollz ::


Ok2.. as promised, masa dekat2 time berbuka tu kami terserempak ngan seorang cam knal je.
bila diamati betul2 baru knal. Abg Mamad Khalid ngan krew2 and family dia kot. datang dengan memakai beg galas diperbuat dari daun mengkuang or something. yg mcm org2 sarawak slalu pakai kalau nak g kutip hasil hutan tu.. ha.. pelik kn?? ada la tu projek filem terbaru barang kali..




Ohwellwhatevernevermind: Teringat masa FFM21 kat Putrajaya yang saya ngan cicik perform(opening acts) dibawah syarikat abg Mamad Khalid menerusi filem "Estet".

7 comments:

mieza yezza... said...

wah...kak ya...
best giler la time kte hang out 2 kan tp cam x puas plak kuar skjap2 nie kan...
lain kali ajak la ehem2 2 kuar slalu.huhu....
da....

ininieza said...

hmmm...asal pic driver tak clear...hehehe line tak brapa clear ke kat sana tu...calling! calling! helloooo!! helloooo!!

ooh waduh, kecek klate ko? mo bilo nk kelik mari?? calling sey... ;) mamak mee goreng telo sebutir masok lembu...kehkehkeh

AiMiE HaRmELiA said...

mieza- hehe. memang bestkan kua aritu??
ye la cam kambing kua dr sangkar je.. jakun tak terperi kite ni kn?
xpe. lps ni ada masa kite kua lagi.. mieza cpt la skit balik sni. lps 1sept dia dh start traning. susah skit nk kua

Ininieza - alaa.. ma ni.. driver tu pemalu orgnye.. pantang usik sikit merah padam muka dia.. budak2 ni pon ske mengusik dia. huhu.

lily lyana said...

ele mija tu sebok nak soh org kua salu yg dy 2 dok uma memanjang pe cer lak kn..
tp mmg btol la kokya bes tok kua tym 2..
xkua 1sen pon..
2 yg pling penting..
aha..
xdela..
rjeki3..
mak saye ckp rzeki jgn dtolak..


=)

AiMiE HaRmELiA said...

Yana - kau kalau pasal free bukan main lagi yee.. sian si apek tu.. rasenya kalau kuar hari2 tinggal boxer je la mamat tu.. teruk2..hehehe.. papepon thanks korg sbb sentiasa disisi!

Anonymous said...

bkn kdai mkn zahini la..zakini nasi kukus..

laskar rainbow said...

dear,kedai zakini rasenye;)

Blog Widget by LinkWithin