Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, August 30, 2009

Perkara paling berguna dibawa ke asrama/kolej

Sila sebut dengan meniru suara Doreamon


"Kotak Serbaguna Sizuka!"


Kotak ni I beli kat JJ Au2 Setiawangsa.

RM 30 je.. tapi benda ni paling I rasa berguna kat bilik.


Antara kegunaan atau penyalahgunaannya..





1. Kotak

Haa, dah nama pun kotak serbaguna.
mesti la fungsi utama dia adalah menyimpan barang.
Macam2 khazanah la I sumbat dalam kotak ni.
Kebanyakkannya yang I jarang guna atau yang
terbawa ke uitm ni padahal xperlu pon.
Macam gayung/cebok tu. I terbawa2 masa kat PLKN
yang semua kena bawa cebok masing2.
Last2 aku sumbat je kat dalam kotak ni buat pekasam.







2. Kerusi

Boleh jadi tempat melabuhkan montot yang jenis
xreti nak duk kat lantai simen tu sebab takut sejuk.gedix.
Boleh dijadikan tempat duduk atau bangku.
boleh diletakkan di depan cermin so boleh la
duduk sambil belek2 muka atau
ngah cabut bulu hidung ke.
Tapi berat xboleh melebihi 50kg la.
(ececeh, nak jugak lepaskan berat dia dlu.hihi)







3. Meja Lappy

Disebabkan I ni lebih suka duduk bersila.
I rela letak Lappy kat botak ni sambil duk bawah.
Lagipun I slalu bawa turun tilam dok bawah so alas
montot ngn tilam tu so ooonlinee la sampai lebam2..
nyaman dan selesa..huhu





4. Meja Makan

Ni kalau makan sorang2 slalu la makan atas menatang ni..
Tapi tengok makanan juga. kalau jenis yang messy tu tak la.
Jenuh nak cuci kalau kotor nanti..
Bulan puasa ni tak guna sebab kami makan ramai2 kat lantai je.
uisshh.. sedap pulak aku tengok minah ni mkn spagetti.
teringat Aunty Lynn buat sedap gile. nyum2..






5. Ironing Board

Semua kerja nak senang betul tak?
Buat pe la nak susah2 clearkan meja study then
bentang kain batik then nak iron baju.
kadang2 kain batik tu punye position tak
betul dah susah nak iron. Kedut balik.
Dengan adanya "kotak serbaguna sizuka" masalah dapat diselesaikan..huhuhu




6. Mini Cinema

Dah boring malam2 kitorang slalu layan movie.
every night ada je movie yang ktorg pasang kat Lappy.
Bile ada speaker baru lagi la sakan. bawa turun 2 tilam,
gabungkan letak kat bawah, amik bantal busuk masing2,
tutup lampu and start la our cinema experience. best wooh.




7. Wallpaper

haha.. bukan la wallpaper hp ke ape..
disebabkan corak penutup kotak ni meletss sangat
I suka la snap2 pic gunakan benda ni sebagai backgroundnya..
hehe.. me loike!

Ohwellwhatevernevermind: teringat Temy and Jimmy panggil I Sizuka.. motif??
sebab suara i sebijik macam sizuka katenya..
huh, betol ke?ntah la

7 Surat Layang:

Fatehah A. said...

byk tul kegunaannye.haha
wt meja studi pn leh, tmpt main snooker (tmpt tdo)hahaa

mieza yezza said...

mmg bgus pon benda nieh..(macam2 ada)hehehe....
sape la yg jd model 2 kn???
box 2 da la pink colour gitu....i like...

chipsmore said...

hehe//mmg banyak kegunaanya..

btw, i link uk ;)

edil (",) said...

kotak multipurpose

ininieza said...

nasib baik kotak tu tak leh buat bantal...klu tak ..hhmmm...tergolek je la kotak tu kat atas tilam..hahaha... then satu lagi... boleh buat meja tepi katil.. lagi cantik klu letak kat bilik saya yg dah mmg cantik!!! ... hehehe

btw..sape Temy ...Jimmy tu kenal arr...hhmmmm

AiMiE HaRmELiA said...

Jimmy tu bukan jimmyH. Temy n Jimmy tu dua2 bdak uitm ni..temy tu bestfren hanim. adik angkat ya

Anonymous said...

ha ha
lwk la plak
nk tdo dlm tu bleh?;)

Blog Widget by LinkWithin