Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, August 31, 2009

Port baek bulan puasa ni




Bulan puasa gerai makan semua tutup.

Selalu lepas kelas if ada gap kami akan melepak kat the legendary Sigai.

pekena Nasi kukus sepinggan ngan teh beng.. perrghh.. marvelous!

Namun bula pose ni kne tukar la rutin tu.

Nak balik bilik memang tak la cuz jauh dan
sangat la berharga 50sen tu untuk dihadiahkan pada pok cik tenggiling.

Kalau dah balik bilik memang xdo maknonya nk datang kelas.
Melengkor tidor la jawabnya.


So kami pilih untuk hang out kat Perpustakaan Tengku Anis.

Yang tak bestnya bulan2 pose ni la aircond dia nak rosak.
Macam tau2 je ramai student akan menempek kat library during free time.




:: They Guide, Lead and Inspire la sangat~!!::





:: Ye ni I serious ngah study.huhu. background
terpaksa dikaburkan untuk mengelakkan
sebarang spekulasi liar..kahkahkah
::





:: Mieza n Aireen ::



:: Akma n YanaMic ::



:: Budak2 ni camwhoring je keje. xkira di mana ::







:: Aku. Mencuba untuk kekal focus. bertahan ::






:: Ni tahap focus dah terganggu sikit. tp ku tahan jebat! ::






:: Namun, seperti teori Madam Wan Norliza,
"student hanya boleh kekal focus selama 20minit pertama sahaja.
lepas tu perhatian mereka akan terganggu.
" ::


Sunday, August 30, 2009

Perkara paling berguna dibawa ke asrama/kolej

Sila sebut dengan meniru suara Doreamon


"Kotak Serbaguna Sizuka!"


Kotak ni I beli kat JJ Au2 Setiawangsa.

RM 30 je.. tapi benda ni paling I rasa berguna kat bilik.


Antara kegunaan atau penyalahgunaannya..





1. Kotak

Haa, dah nama pun kotak serbaguna.
mesti la fungsi utama dia adalah menyimpan barang.
Macam2 khazanah la I sumbat dalam kotak ni.
Kebanyakkannya yang I jarang guna atau yang
terbawa ke uitm ni padahal xperlu pon.
Macam gayung/cebok tu. I terbawa2 masa kat PLKN
yang semua kena bawa cebok masing2.
Last2 aku sumbat je kat dalam kotak ni buat pekasam.







2. Kerusi

Boleh jadi tempat melabuhkan montot yang jenis
xreti nak duk kat lantai simen tu sebab takut sejuk.gedix.
Boleh dijadikan tempat duduk atau bangku.
boleh diletakkan di depan cermin so boleh la
duduk sambil belek2 muka atau
ngah cabut bulu hidung ke.
Tapi berat xboleh melebihi 50kg la.
(ececeh, nak jugak lepaskan berat dia dlu.hihi)







3. Meja Lappy

Disebabkan I ni lebih suka duduk bersila.
I rela letak Lappy kat botak ni sambil duk bawah.
Lagipun I slalu bawa turun tilam dok bawah so alas
montot ngn tilam tu so ooonlinee la sampai lebam2..
nyaman dan selesa..huhu





4. Meja Makan

Ni kalau makan sorang2 slalu la makan atas menatang ni..
Tapi tengok makanan juga. kalau jenis yang messy tu tak la.
Jenuh nak cuci kalau kotor nanti..
Bulan puasa ni tak guna sebab kami makan ramai2 kat lantai je.
uisshh.. sedap pulak aku tengok minah ni mkn spagetti.
teringat Aunty Lynn buat sedap gile. nyum2..






5. Ironing Board

Semua kerja nak senang betul tak?
Buat pe la nak susah2 clearkan meja study then
bentang kain batik then nak iron baju.
kadang2 kain batik tu punye position tak
betul dah susah nak iron. Kedut balik.
Dengan adanya "kotak serbaguna sizuka" masalah dapat diselesaikan..huhuhu




6. Mini Cinema

Dah boring malam2 kitorang slalu layan movie.
every night ada je movie yang ktorg pasang kat Lappy.
Bile ada speaker baru lagi la sakan. bawa turun 2 tilam,
gabungkan letak kat bawah, amik bantal busuk masing2,
tutup lampu and start la our cinema experience. best wooh.




7. Wallpaper

haha.. bukan la wallpaper hp ke ape..
disebabkan corak penutup kotak ni meletss sangat
I suka la snap2 pic gunakan benda ni sebagai backgroundnya..
hehe.. me loike!

Ohwellwhatevernevermind: teringat Temy and Jimmy panggil I Sizuka.. motif??
sebab suara i sebijik macam sizuka katenya..
huh, betol ke?ntah la

Saturday, August 29, 2009

Ni la jadi bila tiada panggung wayang kat negeri ni.

Bila tak ada panggung wayang maknanya takde la nak turun KB lepas kelas..

Bila pak guard tak benarkan kami keluar lebih dari pukul 7ptg maknanya tak leh la nak sewa kereta ngan Kok Jah atau Mok Yah.

Bila tak boleh sewa kereta maknanya kena duduk je dalam kampus diam-diam.

Masalahnya kami tak boleh duduk diam..


solutionnya.. Jom jogging!


Setelah berbulan2 kat sini baru la sekarang berjaya memujuk adik2 manja ni teman kak ya jogging.. huhu..


:: Cantikkan view kat sini? best je hirup udara segar ::




:: Setelah penat berjogging..hehe..jogging ke? ::





:: Fuhh! nmpk tak betapa penatnya saya? ::





:: Yang pegang air tu mcm la lari sgt.kuikuikui ::





:: wah2.. ni nak jogging ke posing ni? ::





:: Dah2..sambung jogging..sape yg ketinggalan tu?::



Ok2.. I telah dilantik menjadi health constructor bagi MiezaLem. So i berkuasa mutlak menentukan apa yang dia leh dan tak boleh makan, minum, buat dan seangkatan dengannya.

So mari kita lihat sesi kerahan tenaga. my way..




:: Step 1 - Climb up the stairs as fast as u can ::





:: Step 2 - When u reached the top. Stop n POSE ::






::Step 3- Then go down the stairs ::



Repeat step 1,2,3 sampai sempot.. haha!




:: waaa.. dah turun 13kg dah! ::




:: I suka gila tengok pic ni cuz mcm org kejar peragut je ::




:: Ha kan dah sempot tu.. i Love this pic jgk.. ::






:: Dah penat jogging I treat mereka air.. order la apa saja ::





:: Bukan main lagi dia ni ngn Coke Floatnya ::


Susah kan nak dapat coach baik camni?

hahaha.. masuk bakul angkat sendri nampak!




:: Berminat??Dapatkan khidmat Elia, perunding kesihatan anda sekarang ::


P/s : Pic2 ni diambil 2hari sebelum bulan puasa..
nak mampus kena tembak ngan pak guard
kt sini terang2an tak puasa?? apa daaa..

Bertiga Lebih Baik

Semalam kitorang keluar lagi.
Kali ni ke kedai kakak Apex yang famous for its "Colek Aye"..

Haa.. tau x ape tu colek aye??

Rojak Ayam la..

camne rupa dia??

alaa.. sowi.. smlm batt kong so xdpt amik gmbr. tapi i cuba bagi gambaran dia.

ready?

cuba bayangkan..

ayam goreng, tauhu, udang n sotong goreng tepung, popia and macam2 lagi dipotong kecil2 dan dihidangkan dengan kuah dia..

Sedap la juga.

xdpt nak bayangkan??

alaa.. terpaksa la apex blanje mkn colek aye lagi..
amik gmbr then nnt i postkan kat blog..

hui3.. alasan!

Semalam bertemankan YanaMic ktorg bantai makan semua menu yang ada kat kedai tu..

3 trip tu.. Yana2.. huhuhu..

Apik, bestfren apex pon ada skali.. puas dia kne usik ngn yana malam tu.

sampai tersipu2 malu apik. tapi papepon drg pon kate best lepak ngn kitorang.

otak semua masuk air.. hahaks!

Lepas melantak kami dibawa g the uptown of Kelantan..

Wakaf Che Yeh.. leh tahan besar gak tempat dia.

Kitorang sempat beli sliper getah kat sana..

Jangan jeles Mieza!!



:: ni la seliparnya.. i punya warna itam, Yanamic purple. best tau. asalnya harga ditawarkan RM25. then kitorg tawar lagi dpt RM20. Then ada abe kdai seberang mendajalkan penjual tu kate suh bagi harga penutup sebab ktorg customer last bfore drg nak tutup kdai. Last2 budak tu terpaksa akur n bagi ktorg harga RM 18 je!! hahaha.. plus YanaMic berjaya menggoda pekedai tu sampai bagi harga murah. hahaks. memang best la. lain kali nak tawar-menawar ajak YanaMic ::


Memang best sangat2 lepak semalam. Tapi tak berapa best sebab Mieza xde.. Kami kan the charlie's angel.. Sorang xde memang terasa. Bila bertiga baru la lengkap. Even masa berbuka pon kitorang tertanya apalah menu berbuka miza harini? mesti best dia balik berbuka dengan family tercinta.

We miss u mieza!!

Terima la koleksi gambar kitorang yang sentiasa masuk air namun saling melengkapi :










Friday, August 28, 2009

Mamad Khalid kat Kota Bharu



Ramadhan ke-5 baru lah The Charlie's Angel berpeluang berbuka puasa luar dari kampus.

Sebelum ni kampus saya tak benarkan siswi keluar selepas kul 7mlm. but untuk bulan puasa ni diberi kelonggaran sampai kul 9. Siswa macam biasa sampai kul 11. Tak adil kan? well nk buat cam mana kan.

Destinasi yang dituju?

Berek 12, Kota Bharu


:: Dua budak kecik ni xkan dilupakan. usung sekali ::



:: me with ApexGK yg janji bw ktrg brbuka lps dia blik dr Manchester ::



:: Dah sampai. awal lagi so mari terjah Bazaar Ramadhan! ::


Sampai kat bazaar kitorang pun pergi ke setiap gerai ngan perasaan penuh jakun. Cuba kecek klate tapi lame2 kua gak bahasa luar tu. maybe baru lagi susah sket nak biasakan. kitorg pon jadi Jakun bila tengok juadah2 kat sini byk yg kami xpnh tengok. Pelik2 atau dengan bahasa yang lebih sopan, Unik.. hehe.



:: Ayam percik tu normal.tapi kt sni siap ada ikan kembong percik & ikan pari percik ::




:: kueh2 dia pun tak pernah jumpa kat kl. xpon kami krg tau bab2 kueh ni ::



:: ketam goreng tepung?? ::


Dah puas menjadi jakun di bazaar ramadhan, kami dibawa ke restoran Zahini.
Famous for its Nasi Kukus. I personally like the decoration of this restaurant. menarik sangat.


:: View dari luar ::










:: View dari dalam ::








:: Pic menempek harus la ada uollz ::


Ok2.. as promised, masa dekat2 time berbuka tu kami terserempak ngan seorang cam knal je.
bila diamati betul2 baru knal. Abg Mamad Khalid ngan krew2 and family dia kot. datang dengan memakai beg galas diperbuat dari daun mengkuang or something. yg mcm org2 sarawak slalu pakai kalau nak g kutip hasil hutan tu.. ha.. pelik kn?? ada la tu projek filem terbaru barang kali..




Ohwellwhatevernevermind: Teringat masa FFM21 kat Putrajaya yang saya ngan cicik perform(opening acts) dibawah syarikat abg Mamad Khalid menerusi filem "Estet".
Blog Widget by LinkWithin