Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, September 6, 2009

Camne audition??




As a few of u guys know I telah pergi ke ujibakat 3r Freshy last Saturday.

Dengan jantung yang dup-dap2 macam motor boat I minta my mum drivekan ke sana.

Kerana diriku amatlah sengal sekali. Sudah 2tahun memandu namun jalan2 sekitar KL pon xabes khatam lagi. Sedeh kan?

Malam tu I tdo lewat seperti biasa dalam kul 4pg. Hari sabtu tu my mum call tanya kul brapa nak gerak. masa tu sedar dah pukul 9pg. cepat2 i mandi siap2 terus g amik bunda kat umah. Minta bunda drive sebab muka amatlah horror jadi perlu make up dalam kete on the way ke sana.



Berbekalkan peta yang diberi. Kami sampai sana around 10.30pg


Kami yang paling awal sampai kot. yang lain sekor pon xdatang lagi. Masa sampai tu tempat tu sunyi je. "ada ke x audition ni?" cetus bunda dengan muka penuh tanya. Mana taknya. Audition start kul 12. mane la ada orang lagi. xpe. its better to be early than late.



Tepat kul 12 i masuk tunggu kat dalam. Masa ni 2 orang je participant yang datang. Ishk3. Lama juga kami terperuk kat lobby dia tunggu orang yang nak audition kami ni datang. Last2 kul 1 baru Kak Tini and Kak Rafidah masuk bilik audition. What?? Host 3R sendiri yang akan interview aku ke??Makkk!! Masa tu tetibe la aku rasa nak terkucil sesangat. cuak babe. Sampai ada rasa nak ajak bunda balik je.

I merupakan orang kedua dipanggil masuk. sebab ada sorang chinese girl ni minta didahulukan sebab dia ada appointment. So masa org tu masuk darah i dah menyirap. Cuak. cuak menunggu giliran. Xtau apa yang mereka akan tanya.

Selepas 15 minit..

"Aimie Harmelia!"

Dimulakan dengan Bismillah I masuk dengan senyuman paling manis di bibir.

Dalam bilik tu ada 5 orang krew. Sementara the krew pasangkan mic kecik I pun berborak ngan Kak Tini and Kak Rafidah. P/S: I adore kak Rafidah so much. dia sangat baik ok!

Agak terkejut bila Kak Tini tiba2 suruh I make an introduction for 30 seconds about any issue. I dengan spontannya pick topic "handphone dikalangan remaja". Lepas tu dia suruh buat semula tapi dalam english pula. Lepas tu mereka soal i pasal isu2 berkaitan remaja. Over all audition ni amik masa lebih kurang 20 minit gak la.

Personally I rasa seronok sangat2 sebab I rasa I did well and rasa gugup i yang mula2 memuncak jd tenang dan akhirnya I jadi banyak idea dan mereka pon banyak berinteraksi dengan I sepanjang tempoh 20 minit tu. Siap kitorang berdebat pasal "patutkah konsert diharamkan". Thanks to both of the interviewer, I keluar bilik audition tu dengan senyuman lebar. Puas.

Sejurus selepas diuji bakat. Lega!


:: Thanks Bunda for always be there for me! ::



Thanks to all my close friends yang wish I gudluck tak putus2. Sayang korang tau. Doakan Elia berjaya k? Tapi kalau xde rezeki pon I xralat cuz I berpeluang jumpa the Host personally and its pretty awesome experience for me.

6 comments:

mieza yezza said...

cutenye kak ya ngan muke pnuh confident gitu...huhu..
hope kak ya menang la yerk cuz did a good job during da interview session...=)
nnt kalo famous jgn la lupe kat kte k...hehe..
luv u sis...~~~

BABE AND BEBE said...

aimie, dorang record ke the audition? tak tunjuk kat tv kan?

AiMiE HaRmELiA said...

Aeti - yes they did.. but im not sure la it will came out on tv ke x.. u xg ke dear? I didnt c u pon

BABE AND BEBE said...

omg really. hehe. i dont think im going kott.

hanim banim said...

kak ya. wah u did well. congrats :)

Marya Hana said...

aiceh,,
nak jadik host la plak..

Blog Widget by LinkWithin