Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, September 17, 2009

Dah mendarat ke rumah manis rumahku

I dah selamat mendarat ke KL uollz..

Walaupun flight delayed, xdapat duduk sebelah mieza, beg berat, jalan jammed otw balik, berbuka kat dalam kete dan mengalami kepenatan terlampau

namun I tetap bersyukur dah selamat sampai.



Selama 2 bulan lebih ni kerap juga la I balik KL. biasa la mula2 sem ni. huhu. Home sick!

Dan sepanjang 2 bulan ni dah macam2 jenis pengangkutan I dah try untuk pergi dan balik KL-Kelantan.

Antaranya..






:: Naik Flight - travel 1jam ::








:: Naik bas - travel 7-8jam ::








:: Naik KTM - 13jam ::




Naik kereta belum try lagi. Maybe next sem sbb I akan bw Kelly ke Uitm.

So kena la balik drive sendri je lepas tu.

So kali ni I pilih untuk naik pengakutan apa pula??


Air Asia's Flight~!!





Seawal 11pg Incik Apex dah terpacak kat kolej untuk jemput kitorang dan tolong angkat beg I yang dah macam nak seludup pelarian je. Besar gedabaq nak mampuih. Berat dia tok sah cakap la. nasib ada abg gagah perkasa ni. huhuhu.


Kitorang sampai airport dalam kul 1.20ptg then terus check in. Perkara agak memalukan berlaku bila berat beg i yang gedabaq tu lebih dari 15kg. its 20kg tauuk!!


So i kena bayar dalam RM75 untuk berat tambahan tu. Muka aku dah cuak sbb kebetulan cash aku xbawa banyak. incik Apex pun menggunakan skill dia mengayat abg kat kaunter tu camne nak adjust benda ni.

Abg tu bagi cadangan asingkan barang2 dalam beg tu sampai capai berat yang drg nak. I pon dengan muka merah padam(nasib I pakai mask, leh cover sket kemaluan ni..hehehe) tarik beg tu g kat satu penjuru ni kluarkan barang2 masuk dlm 1 beg ni. Beg tu i masukkan atas nama Mieza. Tapi beg gedabaq tu tetap lebih 1 kg. so kena byr Rm15 je. ok la tu.


Masalah selesai~!



:: Apex teman kami tunggu masa nak boarding ::






:: Ni tunggu masa nak naik flight. delayed so kena tunggu lame sket ::





:: Mask kami tidak dilupakan ::




:: Excitednya nak balik KL! ::

2 comments:

lily lyana said...

besnye la korg blek awl..
kite terkontang kanting kt do4 smpi da boring tahap cipan tataw nk watpe kite g la mlepak kt do3 blik si kema ngn fatin klasmate..

ptg 2 ktorg kua naik tggiling same2

mieza yezza said...

kakya x best la time blk arie 2 cuz x dpt dok same2 n x leh nk gossip n wt charlie's angel..huhu..
thanx 2 ur dad n apex cuz anta kte blk.yooohuu...=)
next time timbang beg 2 dulu yerk... klakar la kakya nieh..hehe..

Blog Widget by LinkWithin