Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, September 11, 2009

5 Fungsi Topeng Muka Selain Elak H1N1





Selain mengelakkan jangkitan virus influenza A, korang boleh gunakan topeng ni bila :


1. Jerebu/asap.
Habuk kan berada di mana2. so bila ke town tu atau nak balik kampung tu pakai la mask muka. Asap2 bus kat puduraya tu tak bagus untuk kesihatan tauukk?(sekarang sangat suka guna ayat indon ni sebab bunyi agak comel.gedix!) Kalau g Bazaar Ramadhan pun sesuai pakai atau kalau korang jenis xgemor ngan bau asap rokok yang busuk lagi menjengkelkan. apalagi? pakai mask saja~!!


2. Mulut berbau
Almaklum la bulan puasa ni. nafas tu kadang2 ada yang bau cam longkang blkg umah jiran aku je. Kita yang berhadapan ngan mereka2 ni nak cakap pon susah. takut sentap plak. jadi jalan terbaik hadiahkan dia mask yang cantik2. baru dia nak pakai. dan juga bagi anda yang kadang2 paranoid bila puasa ni takut mulot anda pula yang berbau. pakai je mask. abis cerita.


3. Gelak
Bagi anda yang suka gelak tapi bila depan abg ensem nak cover2 konon sopan nak cover mulut bile gelak padahal kat belakang dia gelak cam cilakak tak hengat2. So bila dah ber"covered" dengan mask ni anda leh la gelak cam apa pun lepas tu pandang orang lain ngan muka pelik. konon orang itu yang gelak burok benor.haha.bijakkan?


4. Mengumpat.
Haa.. ni molek bonar la kalau bagi golongan gossip girls macam kitorang ni. bila ada benda yang nak digossipkan xperlu bisik2 lagi. cakap je. orang xnampak and xdapat baca pon apa yang dikatakan tu. hehe. tapi jangan cakap kuat2 dah la.


5. Muka tak siap
Bagi student U bila dah stay up sepanjang malam, bangun pagi dah lewat. pastu mandi pon ala kadar je. kadang2 ada yang xmandi pon. So make up tu apakan lagi ye x?? Jadi bagi mengurangkan rupa anda yang horror tu dari pandangan public,(wah dah cam artis lak) cover la ngan mask muka tu. Mata letak skit celak bagi nmpak fresh. walllaaa, you're ready for class~!!






Nak nampak lain dari yang lain dengan assorted mask??

Datang la ke bilik Elia.

Saya ada menjual limited edition's mask for grabs. hehehe =p

3 comments:

cik ian@aH Lian~ said...

elia,
pakai mask mesti ngah
makan tuh...
tak pose eh???

fndrocka said...

cun lah mask tu..ada jual online tak

fey said...

owh selama ni kak yah tak mandi patutlaa biler lepak ngan kak yah ada bau mak cik cleaner..hahaha joke joke

Blog Widget by LinkWithin